Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO / Ziua Drapelului Național, celebrată la Cugir

Ziarul Unirea

Publicat

în

Marți, 26 iunie, începând cu ora 16.00, de Ziua Drapelului Naţional, în incinta ,,Arena Cugir ”, a avut loc un ceremonial special, la care au luat parte: primarul Adrian Teban, viceprimarul Călin Furdui, președintele Asociației ,,Pro Cugir”, Aurel Voicu, directorul interimar al Casei de Cultură din Cugir, Diane Dobrean, consilieri locali și cetățeni ai orașului.

Cu o zi înainte, Drapelul Național a fost coborât de pe catargul înalt de 16 metri, situat în locația amintită și înlocuit cu unul nou(dimensiunea 6 m.p), înălțimea coloanei port – drapel fiind a 3-a la nivel de județ.  Acesta a fost dus  apoi de către președintele Pro Cugir, la Biserica ,,Adormirea Maicii Domnului” din localitate, unde ieri dimineață a fost sfințit de preotul paroh Mircea Giurgea.

Pe ritmurile Imnului Național intonat de Fanfara de copii a Casei de Cultură, Drapelul a fost înălțat pe catarg de către președintele Pro Cugir, Aurel Voicu .

În desciderea evenimentului, Diane Dobrean a arătat că: ,,Acest moment are menirea să ne conștientizeze și să ne apropie de rădăcinile noastre. Drapelul Național este pentru fiecare simbolul apartenenței la același neam și la aceleași valori spirituale de care suntem mândri. Roșul, galbenul și albastrul ne-au însoțit istoria ultimelor secole, atât în vreme de cumpănă cât și în vreme de izbândă”.

La rândul său, președintele Asociației Pro Cugir, afirma faptul că: ,,Sub aceste trei culori s-au înfăptuit marile proiecte ale poporului român, Drapelul fiind simbolul independenței și unității tuturor românilor. Tricolorul românesc se constituie într-un arc peste timp, într-un curcubeu al unității, suveranității și sufletului românesc, Avem datoria să le transmitem urmașilor noștri sentimentul mândriei de a fi român, de a impune Drapelul Național în lume așa cum au făcut-o multe generații înaintea noastră. Această sărbătoare ne ajută să simțim mai profund și mai bine conturată semnificația Drapelului Național”.  El i-a asigurat pe cei prezenți că va acorda interesul necesar ca această manifestaare să fie organizată în fiecare an.

Ziua Drapelului Naţional a fost proclamată prin Legea nr. 96/1998 şi se sărbătoreşte în fiecare an la data de 26 iunie. Ziua Drapelului Naţional a fost instituită pentru a marca ziua de 26 iunie 1848, când Guvernul revoluţionar a decretat că tricolorul – roşu, galben şi albastru – va fi steagul naţional al tuturor românilor. Cele trei culori împărţite în mod egal reprezintă principiul egalităţii, orientarea culorilor în sus semnifică verticalitatea, iar cifra trei este numărul perfect. În afară de România, mai există alte trei ţări europene cu steagul tripartit în mod egal şi vertical: Franţa, Italia şi Belgia.

(C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea