Curier Județean
FOTO: Zilele orașului Abrud 2015 – multă muzică populară și ușoară în a doua zi de sărbătoare
Premii, majorete, multă muzică populară, muzică etno și ușoară, mâncare și băutură, vreme foarte frumoasă și călduroasă, distracție. Așa s-ar caracteriza în câteva cuvinte a doua după-amiază și seară din cadrul Zilelor orașului Abrud 2015.
Evenimentul a debutat cu dansul majoretelor din Abrud coordonate de Alina Oaida și premierea celor care au participat pe parcursul săptămânii trecute la competițiile organizate de Primăria și Consiliul Local Abrud: tenis de masă, volei și concursul hipo.
La tenis de masă, primarul Nicolae Simina a premiat pe următorii:
– categoria 20-35 ani: locul III – Mihai Moisiu; locul II – Mihai Petrea, locul I – Horațiu Cioaza.
– categoria 35-60 ani: locul III- Nicolae Bratina; locul II – Gabriel Cîra Grigorescu; Locul I – Victor Chetan.
La volei, premii au primit următoarele echipe: locul III- Tomad Deva; locul II – Apuseni Câmpeni; locul I – Magister Abrud.
Totodată au fost premiați câștigătorii concursului hipo, iar Topaz – câștigătorul titlului ”cel mai frumos cal” a fost expus în piață de proprietarul Daniel Bexa pentru a fi admirat de cei prezenți.
Distracția a continuat până seara cu numeroși elevi și artiști locali de muzică populară acompaniați de formația ”Andone” care au încântat spectatorii adunați în număr foarte mare în centrul orașului: Mirela Danciu și 4 grupuri de elevi din Abrud pe care le coordonează, Neluțu Narița, Ducu Negru, Alexandra Vădan, Viorel Simina, Sorin Tuhuț, Mirela Mănescu Felea, Nicolae Tuhuț, Sabina Gligor, Gigel Nicola și alții.
Seara, a fost rândul artiștilor invitați din alte părți ale țării care au susținut recitaluri de muzică etno – trupa Haiducii, Alexandru Borza – muzică populară din Bihor, Raluka, Narcotic Sound și Christian D. – muzică ușoară. Zilele orașului Abrud 2015 s-au încheiat noaptea târziu cu un impresionat foc de artificii.
Ovidiu Culda
[nggallery id=611]
Curier Județean
ISU Alba: STOP arderilor de vegetație uscată. Recomandări pentru a preveni incendiile de vegetație naturală
ISU Alba transmite un apel către populaţie, să respecte interdicţiile privind focul deschis pentru arderea vegetației uscate!
Astfel de intervenții sunt dificile deoarece de cele mai multe ori autospecialele pompierilor nu pot ajunge în zona focarelor de incendiu din cauza lipsei căilor de acces. De asemenea, de cele mai multe ori, în zonă nu exista surse de alimentare cu apă, iar suprafața care arde este foarte mare.
Așadar, vă împărtășim câteva sfaturi importante pentru a preveni incendiile de vegetație naturală și pentru a ne asigura că ne protejăm mediul înconjurător:
-Evitați să ardeți resturile de grădinărit sau alte deșeuri în zonele cu vegetație naturală, deoarece acestea pot declanșa incendii.
-Nu aruncați țigări sau alte obiecte inflamabile în zonele cu vegetație naturală.
-Fiți atenți la temperaturi ridicate și la vântul puternic, deoarece aceste condiții pot spori riscul de incendiu.
Dacă observați un incendiu de vegetație naturală, sunați imediat la numărul unic pentru apeluri de urgență 112 și încercați să vă îndepărtați cât mai repede posibil de zona afectată.
Nu în ultimul rând, precizăm faptul că arderea miriştilor, a vegetaţiei uscate, a resturilor vegetale şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, precum şi amenajarea locurilor pentru utilizarea focului deschis în condiţii şi la distanţe care favorizează propagarea focului la construcţii, depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii şi alte vecinătăţi, constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 2.500 lei, conform HGR nr. 537/2007 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele de prevenire şi stingere a incendiilor.
Curier Județean
28 martie| Înființarea centrului de colectare prin aport voluntar în municipiul Alba Iulia, supusă la votul aleșilor din Consiliul local
28 martie| Înființarea centrului de colectare prin aport voluntar în municipiul Alba Iulia, supus la votul aleșilor din Consiliul local
Înfințarea centrului de colectare prin aport voluntar pentru deșeuri, în municipiul Alba Iulia este unul dintre multele proiecte aflate pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local.
Proiectul are o valoare estimată de 3.830.914 lei, fără TVA , la care se adaugă contribuția proprie a beneficiarului ce constă în cheltuielile neeligibile care pot apărea pe durata implementării proiectului, sume ce vor fi asigurate din bugetul local al Municipiului Alba Iulia. Acest proiect va fi finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență, componenta 3 – Managementul Deșeurilor.
Obiectivul general al proiectului îl reprezintă accelerarea procesului de extindere și modernizare a sistemelor de gestionare a deșeurilor în România, cu accent pe colectarea separată, măsuri de prevenție, reducere, reutilizare și valorificare în vederea conformării cu directivele aplicabile și tranziției la economia circulară.
Curier Județean
Comunicat de presă| FOTO: “Prietenii apei”, concurs de desene desfășurat de APACTTA Alba, cu ocazia Zilei Mondiale a Apei
Comunicat de presă| FOTO: “Prietenii apei”, concurs de desene desfășurat de APACTTA Alba, cu ocazia Zilei Mondiale a Apei
În fiecare an în data de 22 martie se sărbătorește Ziua Mondială a Apei, eveniment care își propune să marcheze o accelerare a schimbării în ceea ce privește soluționarea crizei apei și a salubrității. Este o tradiție organizată sub egida Organizației Națiunilor Unite, coordonată de UN-Water iar tematica este propusă de UNWater, fiind în concordanță cu Raportul ONU privind dezvoltarea apei la nivel mondial.
Avându-i oaspeți săptămânile trecute la obiectivele noastre, respectiv Stația de tratare Sebeșel și la Stația de Epurare Alba Iulia, le-am propus elevilor un concurs de desene cu premii, prin care aceștia ne-au demonstrat ca au înțeles modalitatea de funcționare a acestora, manifestându-și un real interes. Le mulțumim, înca o data, pentru frumoasele desene atât lor cât și doamnelor învățătoare și părinților lor, iar deviza de anul acesta a zilei mondiale a apei :”Fă schimbarea pe care tu ți-ai dori să o vezi în lume! Fiecare picătură/gest contează!”, credem că lor li se potrivește cel mai bine.
Ținem să precizăm că toate desenele au fost minunate, dar am selecționat câteva pentru a-i putea premia pe următorii elevi:
Mențiuni: – Vasiu David, Dăian David, Radu Alex, Marcu Iulia, elevi ai clasei a III a B Școala generală Mihai Eminescu Alba Iulia – Borzescu Adelina, Serdean Sofia,Mercurean Miruna, Gheorghe Andrei, elevi ai clasei pregătitoare de la Școala Avram Iancu din Alba Iulia -Manole Maia, Gavrila Raluca, elevi ai Școlii generale din Blandiana.
Premiul III : Itu Roxana – Școala generala Blandiana
Mocan George – Școala generala Avram Iancu din Alba Iulia
Premiul II : Nicolescu Adrian- Școala generala Mihai Eminescu din Alba Iulia
Barbantan Eva – Școala generala Avram Iancu din Alba Iulia
Premiul I : Lodroman Erica – Școala generala Mihai Eminescu din Alba Iulia
Dobra Filip – Școala generala Avram Iancu din Alba Iulia
Premiul special: Olariu Anastasia -Școala generala Mihai Eminescu din Alba Iulia
-
Actualitateacum 22 de ore
Retragerea autorizației Euroins a fost publicată în Monitorul Oficial. Cât timp au clienții Euroins pentru a depune cererile de despăgubire
-
Ştirea zileiacum 24 de ore
VIDEO| La alunecarea de teren de la Alba Iulia Nord, de pe autostrada A10 Sebeș-Turda, s-a turnat stabilizatorul de beton masiv
-
Sportacum 23 de ore
Albaiulianul Nicolae Stanciu – decar și căpitan al României, la debutul campaniei pentru Euro 2024
-
Curier Județeanacum 22 de ore
FOTO| Autospecialele, mascații, unitatea canină și cătușele, în centrul atenției elevilor din Alba Iulia
-
Ştirea zileiacum 20 de ore
FOTO| Ziua Apelor, sărbătorită de copiii de la Grădinița cu program prelungit nr. 9 din Alba Iulia: Ce activități au făcut
-
Ştirea zileiacum 16 ore
Patronul unei firme, nevoit să plătească sute de dolari în bitcoin pentru a-și recupera datele din contabilitate. Cum au furat hackerii informațiile