Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| „Zilele Generozității” împreună cu elevii Școlii Gimnaziale „Daia Română”: Un „munte” de daruri a fost oferit copiilor din două centre de zi

Publicat

în

Există deja o tradiție ca și în această lună, elevii Școlii Gimnaziale „Daia Română”, coordonați de cadrele didactice, să participe la o activitate de voluntariat, în cadrul unui proiect numit „Zilele Generozității”.

Elevii și-au ales în acest an să se îndrepte spre Centrul de Zi „Maria Mirabela” din comuna Doștat și din satul Boz. S-au adunat 208 pachete mari și generoase pentru copiii defavorizați din comunele menționate mai sus. Au fost lucruri foarte bune, frumos și atent ambalate. Pachetele care conțineau hăinuțe, alimente, articole de igienă, jucării, cărți, rechizite și dulciuri au ajuns la acest centre, în data de 20 decembrie, bucurând copiii din aceste centre de zi.

A fost o acțiune care a adus copiilor de la școala din Daia Română o enormă bucurie și s-au mobilizat. Școala a fost acceptată și înscrisă în cadrul unui parteneriat național numit „Școala încrederii”. Acest program este util și vine în sprijinul directorilor, profesorilor, părinților și elevilor, propunându-și transformarea instituțiilor de învățământ în comunități ale încrederii, prin dezvoltarea de relații bazate pe încredere între colegi, între profesori și elevi, între profesori și părinți, între școală și comunitate.

Electrica Furnizare Discount

Activitatea a fost coordonată de director -profesor pentru învățământul primar Schiau Elena și consilierul educativ Laura Brădilă, dar bineînțeles că la această activitate au participat toate cadrele didactice, doamnele învățătoare și educatoare, domnii diriginți ai școlii noastre.

Parteneri acestei acțiuni au fost Primăria Daia Română, Primăria Doștat, Parohia Ortodoxă „Buna Vestire” din Daia Română și Parohia Ortodoxă Boz.

Lucrurile dăruite de către copii au fost de calitate, sporind astfel gestul lor nobil și generos. S-au străduit să le împacheteze frumos, ca pe un cadou și majoritatea pachetelor au avut chiar și fundă.

Copiii din centre au fost atât de surprinși încât nu mai puteau să colinde, deoarece erau cu ochii pe pachetele pregătite pentru aceștia.

Publicitate

Ştirea zilei

ACCIDENT RUTIER pe DN74, la Izvorul Ampoiului: Șofer RĂNIT, după ce ar fi intrat cu mașina într-un stâlp de electricitate

Publicat

în

ACCIDENT RUTIER pe DN74, la Izvorul Ampoiului: Șofer RĂNIT, după ce ar fi intrat cu mașina într-un stâlp de electricitate

Un accident rutier a avut loc joi dimineață, pe DN74, în localitatea Izvorul Ampoiului.

Potrivit IPJ Alba este vorba despre o coliziune între un autoturism și un stâlp de electricitate.

Electrica Furnizare Discount

În urma accidentului, conducătorul autoturismului a suferit leziuni, posibil ușoare.

Revenim cu amănunte.

Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO| ACCIDENT rutier pe autostrada A1 Sebeș-Sibiu: Un microbuz a intrat într-o autoutilitară pe banda de urgență

Publicat

în

FOTO, VIDEO| ACCIDENT rutier pe autostrada A1 Sebeș-Sibiu: Un microbuz a intrat într-o autoutilitară pe banda de urgență

Un accident a avut loc joi dimineața, în jurul orei 8.00, pe autostrada A1 Sebeș-Sibiu, la km 284+400, în zona localității Apoldu de Jos.

Potrivit IPJ Sibiu, o autoutilitară oprită pe banda de urgență este acroșată de o altă autoutilitară, aceasta din urma fiind proiectată în parapetul median, oprindu-se apoi tot pe banda de urgență.

Electrica Furnizare Discount

Evenimentul rutier s-a soldat doar cu pagube materiale.

Se circulă îngreunat pe banda 2.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Ce salariu trebuie să ai în prezent pentru a primi o pensie de 1.500 de lei peste 30 de ani? Semnal de alarmă pentru tinerii cu vârste cuprinse între 30 și 34 de ani

Publicat

în

Ce salariu trebuie să ai în prezent pentru a primi o pensie de 1.500 de lei peste 30 de ani? Semnal de alarmă pentru tinerii cu vârste cuprinse între 30 și 34 de ani

Semnal de alarmă cu privire la tinerii care acum au vârste cuprinse între 30 și 34 de ani și peste câteva decenii vor ieși la pensie. Viitoarele generații de pensionari trebuie să câștige 6.000 de lei lunar pentru a avea o pensie de 1.500 de lei.

Citește și: Pensii 2022 : Toate modificările care afectează pensiile din 1 ianuarie 2022

Citește și: Recalcularea pensiilor. O noua FORMULĂ de CALCUL a pensiilor va fi elaborată de Guvern

Specialiștii spun că pensiile vor fi mai mici față de cele acordate în prezent, întrucât cotizațiile la fond sunt extrem de mici. O persoană care are între 30 și 34 de ani și vrea să primească o pensie de 1.500 de lei lunar ar trebui să aibă timp de minimum 15 ani un salariu de 6.000 de lei brut lunar, adică aproximativ 3.500 de lei net.

Electrica Furnizare Discount

„Pensiile generațiilor care se încadrează între aceste vârste vor fi mai mici. Vorbesc despre oamenii comuni, care lucrează cu salarii normale. Nu vorbesc despre cei din multinaționale, cu salarii foarte mari. Dar cei mai mulți au salarii normale. Pensiile vor fi mai mici, din păcate. Să vorbim concret: acum trebuie să am un salariu brut de 6.000 de lei lunar, ca să îmi rezulte aproximativ 1.500 de lei, un punct de pensie. Acum să ne gândim câți salariați din România au minimum 6.000 de lei brut lunar? Vorbim despre salariu brut pentru că formula de calcul a pensiei ia în considerare salariul brut. Cei cu salariul minim, dacă va mai exista această indemnizație minimă, sunt abonați la această pensie minimă”, explică Maria Andronache, directorul Casei Județene de Pensii Iași.

Citește și: Pensia pentru limită de vârstă 2022: Cine poate ieși la pensie în acest an și în ce condiții

Tinerii care au salariul minim pe economie vor avea cea mai mică pensie din sistem. Specialiștii le recomandă să-și găsească încă o sursă de venit pentru a-și asigura o pensie decentă la bătrânețe.

„Un sfert din salariații din România lucrau anul trecut pe salariul minim pe economie. Este bine ca omul să se ocupe și de salariu, dar și de vechime, să primească mai mulți bani la pensie. Pot să-și găsească și surse alternative privind veniturile, nu doar să se bazeze pe sistemul public de pensii. Cei cu salariul minim pe economie trebuie să își găsească o sursă ce le va aduce un venit suplimentar, când vor ieși la pensie. Sunt persoane foarte multe care cumpără locuințe și le închiriază, de exemplu. Este o sursă de venit pe viitor. Până la urmă, dacă 25 la sută din salariu se duce la pensie, atât vei primi la pensionare. Cred că o pensie decentă ar fi de 2.500 de lei lunar. Avem alternativa pensiilor facultative. Nu pot spune că Pilonul II sau III îmbogățește pe cineva, dar mai există un ban în plus pe care garantat îl va încasa pensionarul”, mai spune Maria Andronache, citată de BZI.

sursa: ziare.com

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare