Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| „Zilele Generozității” împreună cu elevii Școlii Gimnaziale „Daia Română”: Un „munte” de daruri a fost oferit copiilor din două centre de zi

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Există deja o tradiție ca și în această lună, elevii Școlii Gimnaziale „Daia Română”, coordonați de cadrele didactice, să participe la o activitate de voluntariat, în cadrul unui proiect numit „Zilele Generozității”.

Elevii și-au ales în acest an să se îndrepte spre Centrul de Zi „Maria Mirabela” din comuna Doștat și din satul Boz. S-au adunat 208 pachete mari și generoase pentru copiii defavorizați din comunele menționate mai sus. Au fost lucruri foarte bune, frumos și atent ambalate. Pachetele care conțineau hăinuțe, alimente, articole de igienă, jucării, cărți, rechizite și dulciuri au ajuns la acest centre, în data de 20 decembrie, bucurând copiii din aceste centre de zi.

A fost o acțiune care a adus copiilor de la școala din Daia Română o enormă bucurie și s-au mobilizat. Școala a fost acceptată și înscrisă în cadrul unui parteneriat național numit „Școala încrederii”. Acest program este util și vine în sprijinul directorilor, profesorilor, părinților și elevilor, propunându-și transformarea instituțiilor de învățământ în comunități ale încrederii, prin dezvoltarea de relații bazate pe încredere între colegi, între profesori și elevi, între profesori și părinți, între școală și comunitate.

Activitatea a fost coordonată de director -profesor pentru învățământul primar Schiau Elena și consilierul educativ Laura Brădilă, dar bineînțeles că la această activitate au participat toate cadrele didactice, doamnele învățătoare și educatoare, domnii diriginți ai școlii noastre.

Parteneri acestei acțiuni au fost Primăria Daia Română, Primăria Doștat, Parohia Ortodoxă „Buna Vestire” din Daia Română și Parohia Ortodoxă Boz.

Lucrurile dăruite de către copii au fost de calitate, sporind astfel gestul lor nobil și generos. S-au străduit să le împacheteze frumos, ca pe un cadou și majoritatea pachetelor au avut chiar și fundă.

Copiii din centre au fost atât de surprinși încât nu mai puteau să colinde, deoarece erau cu ochii pe pachetele pregătite pentru aceștia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea