Rămâi conectat

Actualitate

FOTO: Voluntarii Crucea Roșie Filiala Alba, alături de oameni de 1 Decembrie, în Cealaltă Capitală

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La fel ca în fiecare an, voluntarii de la Crucea Roșie din Filiala Alba, au fost alături de oamenii care au venit să serbeze Ziua Națională la Alba Iulia, aceștia oferindu-le cetățenilor înfrigurați, câte un pahar de ceai cald.

Pentru Crucea Roşie Română Filiala Alba, Ziua de 1 decembrie reprezintă, întotdeauna, un bun prilej de a fi alături de românii care din spirit patriotic se reunesc pentru a sărbători Marea Unire din 1918 la Alba Iulia. De asemenea, ei au fost pregătiți și să ofere primul ajutor celor care ar fi avut nevoie.

România a devenit Parte semnatara la prima Convenție de la Geneva din 1864 și a ratificat-o în 1874. Doi ani mai târziu, la 4 iulie 1876, a luat ființă Societatea Crucea Roșie din România și și-a început activitatea în actualul sediu al Spitalului Coltea din București.  Printre semnatarii actului de înființare a Crucii Roșii Române, se regăsesc importante personalități ale vremii: Nicolae Cretzulescu, George Gr. Cantacuzino, C.A. Rosseti, Ion Ghica, Dimitrie Sturza, Gr.G. Cantacuzino și Dr. Carol Davila.

La nici trei săptămâni de la înființare, în ziua de 20 iulie 1876, prima ambulanță a Crucii Rosii Romane a plecat într-o misiune umanitară pe frontul sârbo-turc de la sud de Dunăre. Pe baza solidarității ce unește Societățile Naționale surori, prima misiune a Crucii Roșii Române avea menirea de a acorda ajutor medical militarilor răniți, indiferent de tabăra din care făceau parte.

Chiar dacă vremurile s-au schimbat între timp, un lucru a rămas același: dorința voluntarilor Crucii Roșii de a ajuta oamenii care au nevoie.

A fi voluntar pentru Crucea Roșie înseamnă a fi un om bun pentru o lume mai buna, singurele condiții pentru a deveni voluntar sunt dorința sinceră de a oferi timp pentru o activitate umanitară și respectarea codului de conduită al voluntarului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea