FOTO: Voluntarii Crucea Roșie Filiala Alba, alături de oameni de 1 Decembrie, în Cealaltă Capitală

La fel ca în fiecare an, voluntarii de la Crucea Roșie din Filiala Alba, au fost alături de oamenii care au venit să serbeze Ziua Națională la Alba Iulia, aceștia oferindu-le cetățenilor înfrigurați, câte un pahar de ceai cald.

Pentru Crucea Roşie Română Filiala Alba, Ziua de 1 decembrie reprezintă, întotdeauna, un bun prilej de a fi alături de românii care din spirit patriotic se reunesc pentru a sărbători Marea Unire din 1918 la Alba Iulia. De asemenea, ei au fost pregătiți și să ofere primul ajutor celor care ar fi avut nevoie.

România a devenit Parte semnatara la prima Convenție de la Geneva din 1864 și a ratificat-o în 1874. Doi ani mai târziu, la 4 iulie 1876, a luat ființă Societatea Crucea Roșie din România și și-a început activitatea în actualul sediu al Spitalului Coltea din București.  Printre semnatarii actului de înființare a Crucii Roșii Române, se regăsesc importante personalități ale vremii: Nicolae Cretzulescu, George Gr. Cantacuzino, C.A. Rosseti, Ion Ghica, Dimitrie Sturza, Gr.G. Cantacuzino și Dr. Carol Davila.

La nici trei săptămâni de la înființare, în ziua de 20 iulie 1876, prima ambulanță a Crucii Rosii Romane a plecat într-o misiune umanitară pe frontul sârbo-turc de la sud de Dunăre. Pe baza solidarității ce unește Societățile Naționale surori, prima misiune a Crucii Roșii Române avea menirea de a acorda ajutor medical militarilor răniți, indiferent de tabăra din care făceau parte.

Chiar dacă vremurile s-au schimbat între timp, un lucru a rămas același: dorința voluntarilor Crucii Roșii de a ajuta oamenii care au nevoie.

A fi voluntar pentru Crucea Roșie înseamnă a fi un om bun pentru o lume mai buna, singurele condiții pentru a deveni voluntar sunt dorința sinceră de a oferi timp pentru o activitate umanitară și respectarea codului de conduită al voluntarului.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Lasă un comentariu

• Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea datelor dvs. pe acest site web.


NOTĂ: Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lăsați. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a comenta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul ziarulunirea.ro nu raspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...