Rămâi conectat

Sport

FOTO: Volei Alba Blaj – Rocheville Le Cannet 3-1, în Champions League | Campioana României continuă în Cupa CEV!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Volei Alba Blaj s-a despărţit de Champions League cu o victorie, repurtată la Sibiu, coVolei Alba Blaj-Rocheville Le Cannet 33ntra vicecampioanei Franţei Rocheville Le Cannet, scor 3-1 (22-25, 25-23, 25-16, 25-12) şi, cu 7 puncte acumulate la debutul în întrecerea supremă, merituoasa echipa din „Mica Romă” îşi continuă parcursul european, prin accederea în sferturile de finală ale Cupei CEV.

*Gheorge Rotar: „Cea mai bună performanță europeană din istoria județului”

Am ieșit onorant din prima participare în Champions League. Accederea în CEV reprezintă cel mai bun rezultat  la nivel european din istoria județului, la sporturi pe echipe. Îmi doresc să întâlnim Galatasaray Istanbul în faza următoare și îmi doresc ajungem să disputăm o semifinală europeană„, a declarat primarul Gheorghe Rotar.

Este o performanţă remarcabilă a unui club înfiinţat în urmă cu 6 ani, care iată a reuşit să spargă barierele performanţei și să-și continue drumul european. Blajul își va afla joi adversara din sferturile Cupei CEV, meciuri în 9 și 25 februarie.

De nerecunoscut în primul set, echipa lui Zakoc a suferit foarte mult, resimțind presiunea imensă. Rocheville a dominat, s-a aflat mereu la conducere, iar Blajul nu s-a regăsit plătind tribut deficiențelor în preluare și blocajului inert.

*Deșteptarea în setul secund și marș spre victorie!

Tot modest a pornit Blajul și în setul secund, însă intervențiile lui Zakoc au pus pe linia de plutire un angrenaj ce nu funcționa. S-a mers strâns, până la 16-15, când Blajul s-a distanțat, dar iar avut emoții în finalul setului, deoarece vizitatoarele au anulat două mingi de set.

Descătușate de-a dreptul au fost campioanele României, care în setul al treilea au defilat. Cu Jovana Vesovic în zi de grație, Volei Alba Blaj a jucat la nivelul dorit și a dominat copios, distanțându-se la 9 puncte, 17-8. Și în setul ultim, Blajul a fost de neoprit, îndreptându-se spre o victorie mare, ce înseamnă enorm!

Încurajate de un public extraordinar, format din peste 1600 de spectatori, care în setul al treilea au apelat și la celebrele valuri sud-americane, campioanele României au reuşit al doilea succes în Champions League şi temină Grupa F pe poziţia a treia.

Au evoluat: Ana Grbac,  Ivana Plchotova, Adina Salaoru, Dubravka Djuric, Jovana Vesovic Ioana Nemțanu,  și Marina Vujovic (libero);  a mai intrat Anamaria Berdilă, Leticia Boscacci; Jelena Alajbeg, Denisa Viloiu, Adriana Bobi  (n-a prins lotul Vali Rusu).

[nggallery id=1552]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea