Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: Volei Alba Blaj, iarăși campioana României! Echipa din “Mica Romă” a câștigat cel de-al 4-lea titlu național

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Volei Alba Blaj, cea mai bună echipă din istoria județului Alba, a cucerit al 4-lea titlu național, câștigarea campionatului parafându-se, din punct de vedere matematic, în Sala “Timotei Cipariu”, în fața minunaților fani, în restanța cu Dinamo, cu o etapă înainte de încheierea stagiunii.

Gazdele au câștigat fără emoții scor 3-0 (25-15, 25-20, 25-20), și astfel, au reușit să-și adjudece titlul. Cele mai bune jucătoare ale formaţiei ardelene au fost Katerina Zhidkova (12 puncte), Maja Aleksic (12), Ramona Rus (12) şi Maryia Karakasheva (10).

Fiesta se poate declanșa în “Mica Romă”, întrucât recucerirea titlului de către echipa pregătită de Darko Zakoc a fost numai o chestiune de zile în contextul ultimelor evenimente petrecute în Divizia A1. “Am adus titlul acasă, la Blaj, acolo unde îi este locul, realizând o nouă performanță pentru sportul din Alba”, a sintetizat primarul Gheorghe Rotar.

Cucerirea celui mai important trofeu intern s-a produs în 6 mai, dată de rezonanță pentru sportul românesc, anul trecut, la București, echipa blăjeană disputând, cu VakifBank Istanbul, finala Champions League, cea mai importantă performanță din istoria voleiului feminin autohton. Medaliile de aur vor fi decernate miercuri, 8 mai, de la ora 18.00, în cadrul festivității de premiere ce va încununa un sezon remarcabil, la ultima partidă a campionatului, acasă cu CSM Lugoj. În actuala stagiune, Volei Alba Blaj a disputat și finala Cupei CEV, fiind singura reprezentantă a României cu două finale europene consecutive.

O performanță de senzație pentru echipa din “Mica Romă”, care este vechea și noua regină a României, după o pauză de un an! 2015, 2016, 2017 și 2019, adică 4 campionate adjudecate din ultimele 5, reprezintă mărgăritarele aliniate pe șiragul performanței de Volei Alba Blaj, “mândria județului”.

Foto: Nicu GOGA, Radio Blaj


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Finala Diviziei A1 la volei feminin se mută în „Alba Blaj” Arena | Vineri, ora 20.00, Volei Alba Blaj – CSO Voluntari, al 3-lea duel, victoria gazdelor ar prelungi suspansul!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Finala Diviziei A1 la volei feminin se mută în „Alba Blaj” Arena | Vineri, ora 20.00, Volei Alba Blaj – CSO Voluntari, al 3-lea duel, victoria gazdelor ar prelungi suspansul Finala Diviziei A1 la volei feminin se mută în „Alba Blaj” Arena, mâine și sâmbătă fiind prevăzute alte două întâlniri, de la ora 20.00, în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea