Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: Volei Alba Blaj – CSO Voluntari 3-1 | Campioana, victorie mare în derby-ul Diviziei A1!!!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Volei Alba Blaj a realizat o victorie mare în derby-ul rundei secunde a Diviziei A1, 3-1 cu CSO Voluntari, în “Alba Blaj” Arena, într-o confruntare considerată o adevărată piatră de încercare, o dispută dramatică, dar în același timp spectaculoasă, mai ales în ultimul set, când ambele combatante au trecut prin toate stările posibile!

Volei Alba Blaj – CSO Voluntari 3-1 (25-27, 25-17, 25-13, 31-29). Ultimul parțial a fost de poveste, un set maraton, pe muchie de cuțit, cu Blajul ratând 3 mingi de set și meci, dar în același timp anulând alte 3 șanse ale oponentelor de a egala situația pe tabelă, suspansul fiind trăit la cote înalte, într-o atmosferă incredibilă!

O întâlnire a nervilor tari care a durat 126 de minute (ultimul parțial, 39 de minute), în prim plan aflându-se Bugumila Byarda – cu 22 de puncte, secondată de Isidora Kockarević și Nneka Onyejekwe – câte 14, de partea cealaltă distingându-se Casanova – 18 puncte și Ana Lazarevici – 14.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

În fața a aproximativ 1200 de spectatori, campioana României a depășit cu brio testul dificil împotriva unei contracandidate la titlu, formație mult întărită în intersezon. Blajul a trecut examenul, într-o dispută în care a revenit de la 0-1! Blajul a fost sueprioară la ași (7-3) și blocaje (16-11)

A fost a 5-a victorie din tot atâtea meciuri în startul stagiunii pentru echipa din “Mica Romă”, ce a avut parte de un program condensat, pe trei fronturi, partide prevăzute în 17 zile.

Mereu în spate până la un moment dat a fost Volei Alba Blaj în primul set al disputei cu CSO Voluntari, vizitatoarele conducând în permanență chiar cu 4 puncte (12-8, 15-11). Gazdele au declanșat cursa de urmărire, au reușit să egaleze la “20”, mergându-se cap la cap cu egalități până la 25-25, cu două mingi de set anulate, însă vizitatoarele și-au adjudecat parțialul.

În al doilea set, Blajul a continuat să ridice nivelul jocului și a dominat ostilitățile, detașându-se la 24-16, după 4 puncte consecutive, restabilindu-se egalitatea.

Și în al 3-lea set, blăjencele au făcut 6 puncte la rând, detașându-se la 9-6, dar imediat a venit replica, pentru egalitate la “10”.  Din nou a fost o serie extraordinară a Blajului, care a impresionat cu blocajul, pentru 18-10, cu 8 puncte consecutive, iar soarta setului a fost pecetluită.

Vizitatoarele și-au revenit din pumni și în al 4-lea parțial au trecut în față, conducând cu 18-14, însă Blajul nu a cedat și după o nouă serie remarcabilă, cu 6 puncte, a preluat conducerea, 20-18, dar iarăși s-a întors tabela la 20-21 și 21-22! Gazdele au egalat din nou, la 22, într-un final electrizant și au preluat conducerea cu 23-22, fiind iarăși egalitate. Biarda mai face un punct, 24-23, pentru prima minge de meci, anulată însă. Ba mai mult, CSO Voluntari s-a aflat la un punct de a egala (25-24), însă din nou Blajul a rezistat în două rânduri scorul ajungând la 26-26. Blajul a avut o minge de meci, dar a fost nevoită să anuleze alte trei mingi de set ale oponentelor!!! A urmat, la 28-27, a doua minge de meci, ratată din nou!!! La fel și a treia minge de meci, ajungându-se să fie fructificată a 4-a, după un set efectiv nebun!

Volei Alba Blaj: Jovana Kocić – 7 puncte, Iarina Axinte – 4, Bogumila Biarda – 22, Isidora Kockarević – 14, Drussyla Costa – 7, Nneka Onyejekwe – 14, Britt Rampelberg (l);au mai intrat Andra Cojocaru (l), Raisa Ioan – 3, Katarina Jović – 6, Anneclaire Ter Brugge, Lea Deak (Paula Partnoi, Daria Ocenic). Antrenor Stevan Ljubičic

Foto: Nicu GOGA, Radio Blaj


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Liga 4: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” Macarie (Adu Academy Șona)

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Sâmbăta Mare, Liga 4, etapa a 25-a: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica, cu „careu” Mihu (4 reușite)! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” (5 goluri) Macarie (Adu Academy Șona) *Limbenii Limba – Performanța Ighiu 1-0 (1-0). Victorie prețioasă a nou-promovatei, împotriva unui oponent cu pretenții la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea