Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: Volei Alba Blaj – CSM Bucureşti 0-3 , în derby-ul Diviziei A1 | Campioana, învinsă net, în propria sală de contracandidata la titlu

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Volei Alba Blaj a fost învinsă în Sala „Timotei Cipariu” de CSM București, contracandidata la titlu, scor 3-0 (25-22, 25-18, 25-19), suferind primul eșec din anul 2018.

Derby-ul întâielor două clasate, un meci cu o miză enormă, a adus triplei campioane gustul unei înfrângeri interne, după aproape de doi ani.

Formația din „Mica Romă” a suferit o înfrângere aspră și a pierdut teren serios în lupta pentru cununa de lauri, rivala câștigând de o manieră categorică.

Brakocevic și Baciu au redus la tăcere vuvuzelele fanilor blăjeni, ce și-au văzut favoritele dominate într-o contruntare a orgoliilor. Venită după două victorii de senzație în Champions League, Volei Alba Blaj a picat într-un mod dezamăgitor examenul intern, iar CSM-ul are prima șansă la titlu la adăpostul celor două înfrângeri administrate rivalei din Ardeal.

Runda a 13-a a fost una cu ghinion pentru tripla campioană a României, ce a pierdut o importantă bătălie în cursa pentru titlu, „tigroaicele” distanțându-se la 4 puncte în ierarhie, un avans extrem de important în economia stagiunii.

Într-o atmostferă ostilă și incendiară, suporterii locali înarmați cu vuvuzele au pus o imensă presiune, CSM-ul a rezistat și și-a arătat de la început forța. Sârboaica Jovana Brakocevic, una dintre cele mai titrate jucătoare din lume, ce a evoluat vreodată în Sala „Timotei Cipariu”, a fost de neoprit, clasa sa fâcând diferența .Impulsionată de public, Blajul a rezistat în primul set, până la 7-7 dar s-a aflat mereu în urma oponentei, ce avea avans la al doilea time-out tehnic, avantaj conservat până la final, deși amfitrioanele au avut răbufniri de orgoliu (18-21, 21-24), ultima minge a setului fiind una controversată ce a stârnit protestele Adina Salaoru și ale publicului.

Cu un moral extraodinar, CSM București a dominat și mai clar setul secund, deși Zakoc a încercat să schimbe cursul setului prin diverse înlocuiri. Blajul nu rezistă ritmului, Bragocevic este incredibilă, domină fileul iar CSM-ul s-a îndeptat spre câştigarea setului, conducând la diferență confortabilă în permanență: 7-2, 14-8, 16-9, 18-13.

Lucrurile nu s-au schimbat nici în al treilea set, continuând pe aceleași coordonate, CSM-ul fiind vioara întâi, mergând până la 13-9. Încet încet vulcanul din sală s-a liniștit, vuvuzele au tăcut, formația din Capitală menținându-se în permanență în față, ajungând să conducă cu 21-15, îndreptndu-se spre un succes în minimum de seturi, repurtat în 84 de minute.

Au evoluat pentru Blaj: Petya Barakova – Adina Salaoru, Mariana Aquino, Ana Cleger, Nneka Oniejekwe, Aleksandra Crncevic – Marina Vujovic (libero); au mai jucat Lynda Morales, Selime Ilyasoglu, Lena Moellers, Slavina Koleva; Ramona Rus, Antrenori: Darko Zakoc și Stefan Ljubicic.

[nggallery id=5162]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Cioară (Industria Galda), gol în „tricolor” la o acțiune de selecție | Patru jucători din Alba, la selecționata de fotbal amator a României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Atacantul Alexandru Cioară (Industria Galda de Jos) a marcat un gol în „tricolor” la o acțiune disputată la Mogoșoaia a selecționatei de fotbal amator a României. Pe lângă vârful divizionarei terțe au mai participat Juncan (Industria Galda), și alți doi jucători din Alba Cl. Marcu (Gloria Geoagiu) și Bistraie (Șoimul Băița), absentând din motive medicale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea