Ziarul Unirea

FOTO: Volei Alba Blaj, campioana României, și-a reluat pregătirile | Staff tehnic nou pentru antrenorul Darko Zakoc

Volei Alba Blaj, deținătoarea eventului național și participantă în grupele Ligii Campionilor, și-a reluat luni antrenamentele pentru stagiunea 2019/2020.

În condițiile în care 8 dintre voleibaliste se pregătesc pentru Campionatul European (23 august-8 septembrie), la prima ședință au fost prezente numai 4 jucătoare: Aleksandra Ćirović, Nađa Ninković, Noemi Oiwoh și Luiza Ungerer de Carvalho Rocha, formula fiind una extrem de restrânsă (săptămâna viitoare se vor alătura lotului Sorina Miclăuș și Sanja Bursać Gommans).

ELIT

În perioada următoare, echipa din “Mica Romă” se va pregăti pe plan local, cu două antrenamente zilnice (în sală și pe stadionul din Parcul “Avram Iancu”, pentru ca primele meciuri de pregătire să se desfășoare la începutul lunii septembrie (momentan se lucrează la stabilirea adversarilor și a datelor).

Absentează Ioana Baciu și Ramona Rus (România), Bianka Buša, Maja Aleksić și Silvija Popović (Serbia), Sanja Popović-Gamma (Croația), Femke Stoltenborg (Olanda) și Anastasiya Bezsonova (Azerbaidjan), iar Ștefania Cheluță se pregătește cu naționala de junioare a României pentru turneul final al Campionatului Mondial Under 18 din Egipt (5-14 septembrie).

Darko Zakoc, antrenor ce va începe al 6-lea sezon pe banca tehnică a grupării blăjene, are un staff nou în stagiunea următoare, colaboratorii săi fiind Constantin Alexe (antrenor secund, cu care a mai lucrat la Tomis Constanța și echipa națională a României), Filip Marković (preparator fizic), Mladen Teofilović (statistician), Petru Ban (fizioterapeut) și Igor Kovacić (fizioterapeut).

Dan HENEGAR