Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| Ziua Eroilor marcată la Alba Iulia: Ceremonie la monumentul „Eroii Neamului” din cartierul Micești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
FOTO VIDEO| Ziua Eroilor marcată la Alba Iulia: Ceremonie la monumentul „Eroii Neamului” din cartierul Micești

Astăzi, 2 iunie, elevi ai Colegiului Militar Național „Mihai Viteazul” Alba Iulia și autoritățile locale au efectuat o ceremonie cu ocazia Zilei Eroilor, la monumentul „Eroii Neamului” din Micești.

De asemenea, în cursul acestei zile va fi organizată și o manifestare organizată de Prefectura Alba, astfel va fi oficiat un serviciu religios, depunere de coroane și defilarea Gărzii de onoare. Manifestarea se va desfășura la Cimitirul Eroilor din Alba Iulia, la ora 12.00.

YouTube video

Ziua Eroilor, sărbătoare națională a poporului român, este celebrată anual, de Ziua Înălțării Domnului, mare sărbătoare creștină, care marchează înălțarea la cer a lui Iisus Hristos, la 40 de zile după Înviere. Astfel, anul acesta, Ziua Eroilor este celebrată la 25 mai, în memoria celor căzuți de-a lungul veacurilor pe câmpurile de luptă, pentru credință, libertate, dreptate și pentru apărarea țării și întregirea neamului.

În semn de recunoștință pentru sacrificiul suprem al ostașilor căzuți la datorie în timpul Primului Război Mondial, Tratatul de la Versailles, semnat de fostele țări beligerante, în 1919, prevedea, printre altele, obligativitatea întreținerii mormintelor ostașilor îngropați pe teritoriile statelor respective, precum și a operelor comemorative de război dedicate acestora.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea