Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| Ziua Eroilor marcată la Alba Iulia: Ceremonie la monumentul „Eroii Neamului” din cartierul Micești

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO VIDEO| Ziua Eroilor marcată la Alba Iulia: Ceremonie la monumentul „Eroii Neamului” din cartierul Micești

Astăzi, 2 iunie, elevi ai Colegiului Militar Național „Mihai Viteazul” Alba Iulia și autoritățile locale au efectuat o ceremonie cu ocazia Zilei Eroilor, la monumentul „Eroii Neamului” din Micești.

De asemenea, în cursul acestei zile va fi organizată și o manifestare organizată de Prefectura Alba, astfel va fi oficiat un serviciu religios, depunere de coroane și defilarea Gărzii de onoare. Manifestarea se va desfășura la Cimitirul Eroilor din Alba Iulia, la ora 12.00.

YouTube video

Ziua Eroilor, sărbătoare națională a poporului român, este celebrată anual, de Ziua Înălțării Domnului, mare sărbătoare creștină, care marchează înălțarea la cer a lui Iisus Hristos, la 40 de zile după Înviere. Astfel, anul acesta, Ziua Eroilor este celebrată la 25 mai, în memoria celor căzuți de-a lungul veacurilor pe câmpurile de luptă, pentru credință, libertate, dreptate și pentru apărarea țării și întregirea neamului.

În semn de recunoștință pentru sacrificiul suprem al ostașilor căzuți la datorie în timpul Primului Război Mondial, Tratatul de la Versailles, semnat de fostele țări beligerante, în 1919, prevedea, printre altele, obligativitatea întreținerii mormintelor ostașilor îngropați pe teritoriile statelor respective, precum și a operelor comemorative de război dedicate acestora.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

O tânără din Apuseni, ”fată de oraș” în timpul săptămânii și „fata cu animalele” de la munte, în weekend. Cum reușește Cristina Pașca să împace meseria cu creșterea animalelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

O tânără din Apuseni, ”fată de oraș” în timpul săptămânii și „fata cu animalele” de la munte, în weekend. Cum reușește Cristina Pașca să împace meseria cu creșterea animalelor Pe tânăra Cristina Ioana Pașca, din Gârda de Sus, comună din inima Munților Apuseni, am cunoscut-o încă de când era elevă pe băncile Colegiului Economic „Dionisie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea