FOTO-VIDEO| Ziua Eroilor, marcată la Alba Iulia: Ceremonial religios, depuneri de coroane și defilare militară. Toate bisericile din județ au tras clopotele în memoria bravilor eroi

ziua eroilor la alba iulia83Ziua Eroilor, sărbătorită de Înălțarea Domnului, a fost marcată joi, 21 mai, la Alba Iulia, printr-un ceremonial religios, depuneri de coroane și o defilare militară. Oficialităţi locale, politicieni, cadre militare, membri ai societăților cultural-patriotice şi oameni simpli au venit să-și exprime recunoștința față de cei care au căzut de-a lungul veacurilor pe câmpurile de luptă, pentru credință, libertate, dreptate și pentru apărarea țării și întregirea neamului.

ziua eroilor la alba iulia54Manifestarea, desfășurată la Cimitirul Eroilor, a început cu intonarea Imnului Naţional al României și un moment religios susținut de preotul Teofil Slevaș împreună cu un sobor de preoți, după care, a vorbit despre însemnătatea acestei zile și  importanţa omagierii eroilor neamului, colonelul Marcel Domșa, de la Colegiul Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia.

ELIT

Evenimentul a continuat cu un ceremonial de depuneri de coroane și jerbe de flori la monumentul situat în  incinta Cimitirului Eroilor. La ziua eroilor la alba iulia69ceremonial au participat reprezentanţi ai Camerei Depuaților, Instituţiei Prefectului, Consiliului Judeţean, Primăriei municipiului Alba Iulia, Garnizoanei Alba Iulia, ai asociaților de veterani de război și cultural-patriotice, reprezentanţi ai partidelor politice.

Activitatea s-a încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare, constituită din elevi ziua eroilor 2015 la alba iulia06de la Colegiul Militar ”Mihai Viteazul din Alba Iulia”, în aplauzele celor prezenţi.

De asemenea, prin grija Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba, evenimentul a fost marcat de tragerea clopotelor la ora 12.00 în toate lăcaşurile de cult din judeţ, iar, la aceeaşi oră, în instituţiile publice şi unităţile de învăţământ judeţene s-a păstrat un moment de reculegere în cinstea eroilor neamului căzuţi la datorie.

[Gallery not found]

Alexandra MATEȘ

Email: ale_mates@yahoo.com
Tel: 0722.661.325

2 Comentarii

HH 21 mai 2015 at 22:10

GLORIE ETERNA EROILOR NEAMULUI ROMANESC !

Observator 21 mai 2015 at 22:48

@HH

Du-te mă la scoala si invata literele!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...