Rămâi conectat

Sport

FOTO-VIDEO: Volei Alba Blaj – Vero Volley Milano 1-3, în grupele Champions League | Replică onorabilă a campioanei

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Campioana României Volei Alba Blaj a pierdut cu Vero Volley Milano, vicecampioana Italiei, scor 1-3 (25-20, 16-25, 21-25, 21-25), în  Sala Polivalentă din Tg. Mureș, a doua partidă în grupele Champions League.

Gruparea din „Mica Romă” nu s-a predat prea ușor, ba dimpotrivă, a jucat dezinvolt și a pus probleme majore în primul și al treilea set, jocul durând 103 minute. Cele mai bune jucătoare au fost Victoriia Russu – 24 de puncte și Bojana Milenković – 16, respectiv Magdalena Stysiak – 23 de puncte (desemnată MVP-ul întâlnirii) și Miriam Sylla – 18.

*Stevan Ljubičić: „Sunt mândru de evoluția noastră”

O atmosferă foarte frumoasă pentru care le mulțumim fanilor și susținătorilor Blajului, mereu alături de noi. Am avut oportunitatea să întâlnim una dintre cele mai bune echipe din Europa. Sunt mândru de evoluție, de reacția noastră, am dat tot ce am avut mai bun și mă bucur că nu am dezarmat în niciun minut„, a declarat Stevan Ljubičić. „O experiență foarte plăcută și utilă căreia i-am făcut față. Adversarele au fost mai bune, noi am încercat să ne ridicăm la nivelul echipei din Italia. Ne focusăm pe campionat, avem miercuri un joc foarte important cu Rapid”, a spus Iarina Axinte, cea mai tânără voleibalistă care a evoluat în această confruntare.

Deși fără ridicătoarea Slađana Mirković, ușor accidentată, Blajul a dat o replică mult peste așteptări în primul parțial. Tânăra Iarina Axinte (17 ani, lăudabilă prestație) a profitat de șansa ivită și a dat tonul unei prestații remarcabile a ardelencelor. Celor peste 900 de spectatori (circa 400 veniți de la Blaj) nu le venea să creadă că reprezentanta României evoluează de la egal la egal împotriva unui oponent atât de puternic. Blajul a condus cu 3-0, a preluat Vero Milano inițiativa (6-9), dar tot Blajul s-a distanțat încet, după egalitatea la 13. Gazdele s-au desprins la 21-17 și 24-19, fructificând a doua minge de set.

Vero Volley Milano s-a scuturat de haina autosuficienței, a învingătoarei sigure și și-a luat rolul în serios în al doilea set, în care de la 7-5 pentru oponente a realizat 10 puncte succesive și a pus egalitatea pe tabelă după ce a condus confortabil: 19-10 și 20-12. Magdalena Stysiak, Alessia Orro și Miriam Sylla și-au arătat clasa, pentru spectacol lângă fileu

În al treilea set rolurile s-au inversat, cu Blajul revenit în meci. De la 5-5 s-a făcut 9-5, iar antrenorul Luca Bucaioni a solicitat time-out. Italiencele au reușit să egaleze la 12, dar gazdele au rezistat, mergându-se cap la cap până la 15-15. De la 18-16, s-a făcut însă 18-19 și de la 20-19 s-a ajuns la 20-24. Echilibrat până la un moment a fost și setul 4, însă de la 10-9 s-a ajuns la 11-14 și 13-16. Gazdele nu au renunțat însă cu 3 puncte la rând au egalat, fortând time-out-ul antrenorului advers. Vero Volley și-a fructificat din plin plusul de valoare și experiență și a câștigat setul și meciul (de la 18-17, la 18-21)

La al 60-lea meci european, Volei Alba Blaj a înfruntat o echipă extrem de puternică, reprezentanta unui campionat bine cotat în Europa (mărturie fiind faptul că de curând Imoco Conegliano, lider în Italia, a câștigat Campionatul Mondial al Cluburilor, 3-1 cu VakifBank Istanbul în finală).

YouTube video

Pentru formația din „Mica Romă” anul se încheie miercuri, 28 decembrie, cu un joc în întrecerea internă, în deplasare cu Rapid București, la ora 15.00.

Va fi singurul meci din 2022 disputat în țară în cadrul Champions League de echipa din Ardeal. Anul 2023 începe cu un meci în deplasare în Cehia, cu Prometey Dnipro (care a învins, 3-2 pe Volero Le Cannet, revenind de la 0-2) pe 10 ianuarie, urmat de o vizită la Milano, pe 18 ianuarie. Echipa de la Blaj își va încheia campania în grupă cu două meciuri acasă, cu Volero Le Cannet, în 1 februarie, și Prometey, în 8 februarie, ambele la Tg. Mureș.

Volei Alba Blaj: Gergana Dimitrova – 9 puncte, Iarina Axinte – un punct, Raisa Ioan – 3 p, Bojana Milenković – 16 p, Victoriia Russu – 24 p, Jovana  Kocić – 8 p, Andra Cojocaru (libero), au mai intrat Andreea Ispas (l), Andrea Kossanyiová, Georgiana Faleș, Sorina Miclăuș, Jovana Cirković. Antrenor Stevan Ljubičić


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Liga 4, etapa a 23-a: liderul CIL Blaj, 4-0 în deplasare cu CSM Unirea Alba Iulia și 100 de goluri marcate! Moment de reculegere pentru Ciprian Râșniță (Limbenii Limba)

Dan HENEGAR

Publicat

în

Liga 4, etapa a 23-a: liderul CIL Blaj, 4-0 în deplasare cu CSM Unirea Alba Iulia și 100 de goluri marcate! Moment de reculegere pentru Ciprian Râșniță (Limbenii Limba) *CSM Unirea Alba Iulia 2 – CIL Blaj 0-4 (0-2): Nicula (38), R. Trif (45, penalty), Tomuța (61), Borșoi (77). Liderul, a treia victorie consecutivă, a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea