Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO-VIDEO: Volei Alba Blaj – Rapid 3-1, în semifinalele Diviziei A1! Campioana, calificare triumfală în finală!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Campioana Volei Alba Blaj a învins Rapid București, în semifinalele Diviziei A1, scor 3-1 (25-19, 25-16, 22-25, 25-14), după o prestație entuziasmantă și s-a calificat în finala Diviziei A1 la volei feminin.

La finalul partidei care a durat o oră și 38 de minute s-a declanșat sărbătoarea în „Alba Blaj” Arena, fanii sărbătorind împreună cu favoritele.

Într-o atmosferă extraordinară, deținătoarea titlului a avut din nou o evoluție excelentă, blocajul fiind iarăși principala armă (un raport de 20-7), și a învins iarăși formația din Giulești. Calificare triumfală în ultimul act al întrecerii interne pentru echipa din „Mica Romă”, adversarul în lupta pentru medalii stabilindu-se în disputa CSO Voluntari – CSM Târgoviște. Blajul a trăit momentul favorabil, jucându-și cu stil cărțile, cu o mică sincopă, la mijlocul setului 3.

Antrenorul Darko Zakoc, cel care a făcut istorie în Alba, a suferit a treia înfrângere în mai puțin de o lună împotriva Volei Alba Blaj, fiind o adevărată statuie a deznădejdei la finele confruntării. Volei Alba Blaj câștigătoarea ultimelor două campionate se bate pentru al 3-lea an la rând pentru cele mai prețioase medalii în întrecerea internă.

Drussyla Costa 17 puncte și Katarina Jovic 14 au fost principalele realizatoare ale Volei Alba Blaj. De la Rapid, cele mai multe puncte le-au reușit Ioana Baciu 13 și Nasya Dimitrova 12

YouTube video

 

Peste 1600 de spectatori au fost prezenți la disputa din semifinale, iar cele două galerii au făcut din nou spectacol ca la ultima rundă din sezonul regular. Blajul a continuat pe linia evoluțiilor precedente și s-a aflat în permanență la conducere, exceptând startul setului inaugural.

Ultima egalitate în primul set a fost 7-7, iar Blajul s-a distanțat încet dar sigur până la 19-13. Tăvălugul gazdelor a continuat să macine și în al doilea set, aflat în permanență sub control. Probleme temporare au fost însă cu iluminatul din sală, fiind câteva întreruperi, motiv pentru care tabela electronică nu a mai funcționat câteva minute, fiind luat curentul în municipiu. În al 3-lea set, care se părea că e ultimul, Blajul  avut 5 puncte avans (13-8, 15-10), dar s-a trezit egalată la 15, moment în care Ljubicic a apelat la prima înlocuire și la un time-out. S-a instaurat echilibrul, mergându-se cap la cap până la 19-19, moment în care Rapid a trecut în față (19-20 și 20-23). Meciul s-a încins, publicul și-a intrat în rol, însă Rapid a făcut 24-21 și a avut prima minge de set, anulată, însă vizitatoarele au fructificat-o pe a doua.

De la mijlocul setului al 3-lea au început emoțiile pentru Volei Alba Blaj, care a pierdut parțialul de la 15-10 și a început să sufere. A fost un simplu foc de paie. Al 4-lea parțial a fost echilibrat, până la 11-11 momentul de cumpănă fiind însă depășit, cu 6 puncte la rând ale gazdelor, care s-au distanțat la 17-11

Meci cu o miză imensă miercuri, 10 aprilie, de la ora 18.00, în „Alba Blaj” Arena, unde este așteptată o atmosferă incendiară! Al doilea duel dintre Volei Alba Blaj și Rapid București, contând pentru semifinala Diviziei A1 la volei feminin reprezină o confruntare „de totul sau nimic”. Este presiune pe ambele combatante, fără îndoială, iar echipa din „Mica Romă” poate profita de avantajul moral conferit de succesul clar din prima confruntare, sâmbătă, în Sala „Giulești”.

Volei Alba Blaj: Katarina Jović – 14 puncte (un blocaj), Lora Kitipova – 8 (5 blocaje), Jovana Kocić – 9 (3 blocaje), Bogumila Biarda – 8 (3 blocaje), Drussyla Costa – 17 (un blocaj), Nneka Onyejekwe – 7 (5 blocaje), Paula Partnoi (libero); au mai intrat Isidora Kockarević – două (ambele blocaje), Britt Rampelberg (l), Raisa Ioan; Iarina Axinte, Iman Isanović, Daria Oceanic. Antrenor Stevan Ljubičic.

Foto principal: Nicu GOGA, Radio Blaj


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Cioară (Industria Galda), gol în „tricolor” la o acțiune de selecție | Patru jucători din Alba, la selecționata de fotbal amator a României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Atacantul Alexandru Cioară (Industria Galda de Jos) a marcat un gol în „tricolor” la o acțiune disputată la Mogoșoaia a selecționatei de fotbal amator a României. Pe lângă vârful divizionarei terțe au mai participat Juncan (Industria Galda), și alți doi jucători din Alba Cl. Marcu (Gloria Geoagiu) și Bistraie (Șoimul Băița), absentând din motive medicale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea