Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| Visele devin realitate: Luptătorii SAS au oferit unui tânăr albaiulian, care vrea să devină polițișt, un program de pregătire fizică

Ziarul Unirea

Publicat

în

Visele devin realitate: Luptătorii SAS au oferit unui tânăr albaiulian, care vrea să devină polițișt, un program de pregătire fizică

Luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale au avut astăzi, 23 martie, un oaspete deosebit. Un tânăr din Alba Iulia, care dorește să devină polițist, a participat la un program de pregătire fizică și a putut înțelege ce presupune această meserie. Manifestările publice, dedicate sărbătoririi Zilei Poliției Române continuă.

În cadrul manifestărilor publice dedicate aniversării, la data de 25 Martie a Zilei Poliției Române, azi 23 martie 2022, polițiștii Serviciului pentru Acțiuni Speciale au desfășurat activități în cadrul proiectului intitulat „Polițist pentru o zi”.*

Raul Radu Crișan, un tânăr în vârstă de 16 ani, din Alba Iulia, care își dorește să devină polițist, a îmbrăcat echipamentul de antrenament al polițiștilor și a parcurs un adevărat program de pregătire.

După un program de încălzire, tânărul a luat parte la un antrenament de pregătire fizică, în parcul de Aventură Dynamis Alba Iulia, iar mai apoi, prin grija polițiștilor de la Biroul de Pregătire Profesională, a primit o lecție de autoapărare.

Experiența prin care a trecut astăzi l-a făcut să își facă o imagine despre ce presupune pregătirea unui polițist și să fie mai încrezător că drumul pe care l-a ales este cel potrivit pentru el.

Străbunicul, bunicul și bunica lui Raul au fost polițiști. Pe bunicul lui nu l-a cunoscut pentru că, din păcate, acesta este unul dintre eroii Revoluției din Decembrie 1989.

În paralel cu această activitate „Caravana promovării profesiei de poliţist” formată din poliţişti din structurile de resurse umane, rutieră, ordine publică, acţiuni speciale, siguranță școlară şi prevenire a criminalităţii a continuat activitățile de promovare a profesiei de polițist.

Elevii Colegiul Național ”Titu Maiorescu” Aiud și cei ai Liceului Tehnologic Agricol ”Alexandru Borza” Ciumbrud au primit informații legate de şcolile din subordinea Ministerului Afacerilor Interne și abilitățile necesare pentru a devenii polițist, precum și recomandări pentru un comportament responsabil.

La aceste activități, alături de polițiști, au fost prezenți și specialişti din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba.

La Zlatna, polițiștii au sărbătorit alături de elevii Școlii Gimnaziale Almașu Mare, loc în care învață și 5 copii ucraineni. Cei mici au interacționat cu polițiștii și au admirat autospecialele de poliţie şi tehnica din dotare.

Acțiunile dedicatele aniversării celor 200 de ani de la înființarea Poliției Române vor continua pe parcursul întregii săptămâni.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Apel UMANITAR pentru o familie cu 8 copii din Alba: Trăiesc într-o cameră cu două paturi, fără jucării, haine și încălțăminte

Ziarul Unirea

Publicat

în

Apel UMANITAR pentru o familie cu 8 copii din Alba: Trăiesc într-o cameră cu două paturi, fără jucării, haine și încălțăminte Un apel umanitar pentru o familie din Zlatna, cu 8 copii, a fost lansat pe Facebook de o iubitoare de animale. Andreea Berar a întâlnit familia în timp ce împărțea pungi cu cadouri pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare