Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO VIDEO UPDATE| INUNDAȚII devastatoare la Ighiu: Mașini duse de ape și gospodării luate cu asalt de viitură. Autoritățile intervin la fața locului

Ziarul Unirea

Publicat

în

INUNDAȚII devastatoare la Ighiu: Mașini duse de ape și gospodării luate cu asalt de viitură. Autoritățile intervin la fața locului

Comuna Ighiu a fost cea mai greu încercată de ruperea de nori din după amiaza zilei de duminică, 11 iunie.

Mai multe gospodării au fost luate cu asalt de viitura rezultată în urma ploii torențiale din această seara. De asemenea o mașină a fost dusă de ape și a rămas blocată sub un podeț.

YouTube video

În satul Șard, comuna Ighiu autoritățile acționează la fața locului pentru protejarea populației și a bunurilor materiale.

Total forțe și mijloace participante:

– 1 ofițer, 15 subofițeri, 11 soldați cu 1 APIC, 2 ASAS, 1 microbuz, 1 autospecială scafandri, 1 Barcă, 4 motopompe transportabile.

YouTube video

UPDATE: În momentul de față forțele și mijloacele prezente în localitatea Sard, verifica situația gospodăriilor care au fost inundate și acolo unde situația se impune procedează la evacuarea persoanelor, animalelor sau a altor bunuri (după caz).

Autoritățile urmăresc în continuare evoluția situației meteorologice și efectele sale asupra infrastructurii și comunității. Măsuri suplimentare de intervenție și protecție vor fi implementate în funcție de necesități.

Furtuna a făcut ravagii în mai multe localități din județul Alba. Forțele și mijloacele care intervin pentru înlaturarea efectelor inundațiilor produse ca urmare a manifestării fenomenelor meteo extreme in intervalul 11.06.2023 ora 18:00 – 11.06.2023 ora 21.00, la nivelul UAT-urilor (Alba, Blaj, Ighiu, Șard, Stremț, Sâncel, Ciugud, Întregalde) din județul Alba, sunt următoarele:

Total forțe și mijloace participante:

ISU Alba – 3 ofițeri și 27 subofițeri , 4 ASAS, 2 APIC, 1 Mototpompă remarcabilă, 8 MPT, 1 Barcă, 1 Autospecială scafandri.

– CLSU IGHIU – 10 persoane, 2 buldo.
– CLSU Ciugud – 4 oameni, 1 buldoexcavator, 1 camion;
– CLSU Blaj – 18 persoane, 1MTP, 2 buldoexcavatoare, 1 autoutilitară cu pompă;
– CLSU Întregalde – 2 persoane, 1 buldoexcavator.
– CLSU Stremt – 2 persoane, 1 utilaj;

– APA CTTA – 8 persoane, 3 motopompe 2 mașini.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

SCANDAL la Tărtăria: Bărbat înarmat cu un topor, care amenința cu moartea două persoane, calmat de luptătorii SAS și ulterior reținut

Ziarul Unirea

Publicat

în

SCANDAL la Tărtăria: Bărbat înarmat cu un topor, care amenința cu moartea două persoane, calmat de luptătorii SAS și ulterior reținut Un bărbat înarmat cu un topor, care amenința cu moartea două persoane și făcea scandal, a fost calmat de luptătorii SAS și ulterior reținut. La data de 19 iunie 2024, în jurul orei 20.00, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea