// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

FOTO, VIDEO. Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia trece de 5.000 de studenți, 8% din populația municipiului

Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, care a împlinit anul trecut 25 de ani de la înființare, trece de 5.000 de studenți, ceea ce înseamnă 8% din populația municipiului Alba Iulia.

Rectorul Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Daniel Breaz, a declarat, luni, la deschiderea noului an universitar, că în această vară și toamnă au fost înmatriculați peste 1.900 de studenți, masteranzi și doctoranzi.  

”Vreau să le mulțumesc studenților, studenții care ei reprezintă celula unei universități. Pot să vă spun că astăzi, fiind începutul și pentru mine al celui de-al șaselea an de mandat de rector, reprezintă un an de bucurie. Toți au fost, dar este un an mai special. De ce vreau să punctez acest lucru? Pentru că generația care începe astăzi noul an universitar este generația care a ajutat universitatea să treacă de borna de 5.000 de studenți. Ceea ce pe mine, ca rector, mă bucură extrem de mult. De ce s-a ajuns aici? Pentru că universitatea a demonstrat că are și face o educație de calitate. Niciodată nu mi-a plăcut să spun <<doar pregătește tinerii>>, ci promovează o educație de calitate”, a spus Daniel Breaz.

El a subliniat că numărul studenților, masteranzilor și doctoranzilor, 5.175, reprezintă 8% din populația municipiului Alba Iulia

”Dacă nu ar fi existată această universitate, municipiul Alba Iulia ar fi fost mai sărac, între ghilimele, cu peste 5.000 de tineri. Suntem una dintre universitățile performante din România. Acest lucru o spun cifrele și comparațiile cu alte universități”, a mai spus Daniel Breaz.

Universitatea din Alba Iulia are cinci facultăți, fiecare cu mai multe specializări:  Facultatea de Istorie şi Filologie, Facultatea de Ştiinţe Economice, Facultatea de Ştiinţe Exacte şi Inginereşti, Facultatea de Drept şi Ştiinţe Sociale şi Facultatea de Teologie Ortodoxă.

În 2015,
Universitatea din Alba Iulia a primit cel mai înalt calificativ acordat de către Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior – ”Grad de încredere ridicat pentru perioada 2015-2020”, în urma evaluării calității tuturor activităților instituționale.

De asemenea, Universitatea ”1 Decembrie 1918”, singura din Alba Iulia, pune la dispoziţia studenţilor patru cămine, cu condiții foarte bune, în care sunt circa 800 de locuri, iar taxa de cazare este 200 de lei pe lună.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

Un răspuns la FOTO, VIDEO. Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia trece de 5.000 de studenți, 8% din populația municipiului

  1. Prea Fericitul 02.10.2017 la 20:04

    mda … de calitate … “calitatea” A.F. 1 Aprilie AlbaI … fake ati fost … fake ramaneti! Multe succesuri (sic!) !