FOTO, VIDEO. Transport SPECTACULOS cu elicopterul al unei locuințe modulare pentru o familie de vârstnici din Apuseni, rămasă fără casă, în urma unui incendiu din luna aprilie

Transport SPECTACULOS cu elicopterul al unei locuințe modulare pentru o familie de vârstnici din Apuseni, rămasă fără casă, în urma unui incendiu din luna aprilie

Mobilizare de mare anvergură azi la Câmpeni pentru transportul până în satul Dănduț – localitate aparținătoare administrativ orașului – cu un elicopter de mare putere a unei locuințe modulare donate pentru o familie de bătrâni rămasă fără casă în urma unui incendiu petrecut în această primăvară. 

ELIT

Astfel, peste două sute de locuitori din Câmpeni sau din împrejurimi au asistat azi după amiază la toate operațiunile realizate pentru descărcarea, legarea cu chingi, apoi la decolarea elicopterului, venit special în acest scop la Câmpeni, pe fostul teren de fotbal al orașului.

Primarul Ioan Călin Andreș ne-a declarat la final că operațiunea a decurs perfect, transportul containerului cu elicopterul Ministerului Afacerilor Interne/Inspectoratul General al Aviației a fost gratuit și aprobat de către dr. Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, iar la întreaga operațiune a asistat și prefectul județului Dănuț Emil Hălălai, care a sosit încă de dimineață la Câmpeni.

Totodată, primarul a menționat că acea locuință a fost achiziționată cu bani din donații, primăria a oferit 10.000 lei din donațiile funcționarilor din instituție, alături de acei bani au mai fost și alți donați de către cetățeni din oraș, dar nu valoare așa de mare. De asemenea, pentru acea locuință a fost realizată conexiunea la rețeaua de electricitate și au fost săpați aproape 150 de metri, pentru a se aduce apă potabilă de la un izvor.

Referitor la incidentul prin care acei bătrâni au rămas fără casă, reamintim că în data de 6 aprilie 2019, casa familiei Balea Alexandru și Maria din satul Dănduț a fost cuprinsă de flăcări, iar un tânăr de 26 de ani, vecin cu cei doi, a alergat repede în casă ca să îl scoată pe bărbat afară, deoarece bărbatul era invalid de ambele picioare iar soția lui era de asemenea în vârstă și neputincioasă.

Atunci, la incendiul de pe deal au ajuns pompierii din Câmpeni, care au intervenit pentru stingerea focului dar, din nefericire, cei doi au rămas fără casă. Ulterior, Primăria Câmpeni a intervenit în ajutorul bătrânilor deplasându-se acolo mai mulți angajați care au transportat persoana invalidă la spitalul din Câmpeni, unde i s-a oferit cazare și asistență medicală, însă soția acestuia a rămas la fosta gospodărie, fără a vrea să o părăsească, deși nu mai exista mare lucru din ea.

Mai târziu, în această vară, primarul orașului Câmpeni a lansat mai multe apeluri umanitare pentru ajutorarea familiei rămase fără casă și în final a fost achiziționat acea locuință modulară.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...