// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

FOTO-VIDEO: Silvică, un pianist cu auz absolut din Alba Iulia, a cucerit publicul de la ”Românii au Talent” și a primit patru de ”DA” de la jurați. Călinescu: Mă gândesc că sunt profesori care pot să ia meditații de la copilul ăsta”

Silviu Roșu, un tânăr de 12 ani din Alba Iulia, a  impresionat  publicul de la emisiunea ”Românii au Talent” şi a primit 4 de „DA” din partea juriului. Acesta a interpretat la pian „Bad” și „Smooth criminal”, melodiile lui Michael Jackson.

Încă de la începutul interpretării, jurații au remarcat cât de bine cântă:

“Bineee!!!”, a strigat Andra, în timp ce Silviu cânta.

La final, înainte de a lua cei patru de DA, firești, laudele nu mai conteneau.

“M-ai făcut praf! Esti atât de talentat! Vreau să ajungi cât mai departe!”, a spus Mihaela, care l-a aplaudat în picioare.

“Nu mă mai miră nimic, în ceea ce te privește. Să nu îmi spui că ai auz absolut”, a completat Andi. Iar Silviu a confirmat.

”Mă gândesc, cu siguranță, că sunt vreo câțiva profesori care pot să ia meditații de la copilul ăsta”, a spus Florin Călinescu.

Andra: ”Nu sunt mulți care se nasc cu auzul absolut și asta mi se pare extraordinar. Ascultă stropul de ploaie și știe pe ce notă e stropul ăla de ploaie. Sau, când cade pixul, cade pe o notă și el aude asta. E important pentru un muzician să aibă auz absolut și nu toți se nasc cu binecuvântarea asta”.

Auzul absolut se referă la capacitatea unei persoane de-a recunoaşte sau reproduce o notă muzicală fără ajutorul unei referinţe exterioare (instrument, diapazon etc.).

Cu cei 4 de DA din partea juraților, Silvică  merge mai departe  în etapa următoare a concursului.

Alexandra MATEȘ

Email: ale_mates@yahoo.com
Tel: 0722.661.325