Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO-VIDEO: Seară plină de veselie cu Fanfara lui Moş Crăciun la Alba Mall. Colinde pe ritmuri de trompete, tubă şi tobe

Alexandra Mates

Publicat

în

Fanfara lui Moş Crăciun a poposit sâmbătă seara la Alba Iulia. Direct din săniuţa lui Moş Crăciun, cinci instrumentişti şi un percuţionist de excepţie reuniţi în band-ul „Transilvania Brass” „au aterizat” în Centrul Comercial Alba Mall şi au oferit albaiulienilor un potpuriu de colinde pline de energie şi veselie, tradiţionale româneşti dar şi străine.

Citește și:  mesaje de Crăciun și mesaje de Anul Nou

Cei care au trecut pragul Centrului Comercial  au putut cânta şi se distra alături de cea mai originală şi trăznită trupă de alămuri, Fanfara lui Moş Crăciun. Cei cinci mesageri a lui Moş Crăciun le-au adus celor prezenţi un repertoriu vast, de la genul clasic până la jazz şi folclor. Colinde din Maramureş şi Transilvania, dar şi acorduri internaţionale celebre au răsunat în întreg centrul comercial, iar trompetistul Marius Beteag, un muzician cu rădăcini în Alba Iulia, a însoţit fiecare cântec de iarnă cu o poveste.

Citește și: Povestea sau legenda lui Moș Crăciun

Basul, alamele, toba mare, trompeta şi tuba, toate s-au dat în spectacol la Alba Mall. Vă invităm să vedeţi şi să ascultaţi vesela şi ingenioasa Fanfară a lui Moş Crăciun:

Elit - Gustul Desăvârșit

[nggallery id=879]


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

FOTO| Acțiune de ecologizare în satul Cricău. Primar: „Satul este mai curat decât anul trecut”

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO| Acțiune de ecologizare în satul Cricău. Primar: „Satul este mai curat decât anul trecut”

În cursul zilei de sâmbătă, 25 martie, primăria și mai mulți voluntari au organizat o acțiune de ecologizare în satul Cricău

„În numele Primăriei Cricău și al locuitorilor satului Cricău va mulțumim pentru participarea la acțiunea de ecologizare desfășurată astăzi 25 Martie 2023 în satul Cricău.

Dragi voluntari mă bucur că am putut desfășura cu bine această activitate de ecologizare, în general satul este mai curat decât anul trecut, se observă progresul în păstrarea curățeniei, mai sunt însă câțiva consăteni care pun deșeurile în alte locuri decât containerele și de asemenea pun în containere alte deșeuri decât carton, plastic sau sticlă dar cu siguranță se va rezolva pe viitor, vă asigurăm de toată implicarea noastră.

Elit - Gustul Desăvârșit

Trebuie să avem grijă de mediul înconjurător, trebuie să ne implicăm fiecare să protejăm natură. Numai bine tuturor!”, a transmis primarul comunei.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Ultimul veteran de război din Bălcaciu, Lupean Artimon, înmormântat cu onoruri militare: Pentru faptele sale de arme a fost decorat de două ori

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ultimul veteran de război din Bălcaciu, Lupean Artimon, înmormântat cu onoruri militare: Pentru faptele sale de arme a fost decorat de două ori

Veteranul de război, maiorul (rtg.) Lupean Artimon, din satul Bălcaciu, comuna Jidvei, județul Alba, a fost înmormântat, sâmbătă, cu onoruri militare, de către un pluton de militari din cadrul Batalionului 136 Geniu Apulum, condus de maior Adrian Popa.

Ultimul erou al Târnavei, a fost condus pe ultimul drum de familie și întreaga comunitate, într-o atmosferă încărcată de tristețe și recunoștință pentru cel care a luptat cu stoicism și curaj pentru apărarea gliei stramoșești, în cel de al Doilea Război Mondial.

Lupean Artimon s-a născut în data de 31 octombrie 1923, în comuna Sânbenedic, raionul Târnaveni, cum era pe vremuri.

Elit - Gustul Desăvârșit

Între anii 1944 -1946 este încorporat și își face stagiul militar la Regimentul 10 Călărași, Sebeș, în cadrul unei subunități de cercetare în dispozitivul inamic. Pe frontul de Vest a fost rănit de două ori în munții Tatra.  Pentru faptele sale de vitejie, Artimon Lupean a fost decorat cu Medalia „Eliberarea de sub jugul fascist” și Medalia ”Crucea Comemorativă” a celui de-al Doilea Război Mondial, 1941-1945, prin decret prezidențial.

După război s-a stabilit la Bălcaciu, s-a căsătorit și a avut doi copii. A iubit toată viața munca câmpului și animalele, dovadă fiind gospodăria deosebită și bogată pe care o avea. De mulți ani, era îngrijit exemplar, cu multă dragoste, de una dintre nepoatele sale.

Dumnezeu să-l ierte și să-i așeze sufletul în Oastea Cerească, alături de toți eroii neamului românesc!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Județul Alba, fruntaș la populația activă în câmpul muncii: Județul președintelui, primul la abandonul școlar

Ziarul Unirea

Publicat

în

Județul Alba, fruntaș la populația activă în câmpul muncii: Județul președintelui, primul la abandonul școlar

Dezvoltarea asimetrică a teritoriului României este confirmată de un studiu realizat la nivelul Guvernului, mai mulți indicatori relevând acest lucru. Primul, PIB-ul, ce reprezintă rezultatul final al activităților de producție al unităților producătoare rezidente în decurs de un an.

La nivel național, valoarea medie a indicatorului este de 8.830 de euro / cap de locuitor. Cele mai mici valori se înregistrează în două județe din Moldova, Vaslui – 4.973 euro și Botoșani – 5.438 euro. Acestea sunt urmate de Călărași, – 5.654 euro, Suceava, 6.047 euro și Teleorman – 6.062 euro. Cele mai mari valori se înregistrează în București – 26.969 euro și Cluj – 14.333 euro.

La nivel european, cele mai mari disparități între regiunile cu cel mai mare vs. cel mai mic PIB per locuitor și PIB per persoană ocupată se înregistrează în România, cu un raport de 3,6, urmată de Polonia și Slovacia (3,3), Ungaria (3,2), Irlanda (3,1) și Cehia (3,0), în contrast cu Finlanda și Portugalia (1,5), respectiv Suedia și Austria (1,7).

Elit - Gustul Desăvârșit

Botoșaniul este județul României cu cel mai mic PIB per capita și totodată, județul cu cei mai puțini antreprenori, 12 la mia de locuitori, în contrast cu București, care are peste 60. Valoarea medie a indicatorului este de 26,5%. Mehedinți – 15% și Vaslui – 15% stau tot foarte prost din punct de vedere al investițiilor private.

În ceea ce privește populația activă în câmpul muncii, Giurgiu este județul codaș. Înregistrează 48% a ratei de ocupare a resurselor de muncă, ce reprezintă raportul, exprimat procentual, dintre populația ocupată civilă și resursele de muncă. Topul rușinii este completat de Călărași, cu 52%, Iași – 56%, Vaslui – 57%. Cele mai mari valori se înregistrează în municipiul București – 98%, Alba – 83%, Arad – 79%, Cluj – 79%, Sălaj – 78%, Sibiu – 77%, Vâlcea – 76%. Între timp, românii continuă să plece pe bandă rulantă în Occident, în speranța unui trai mai bun.

În Sibiu este cea mai mare rată de abandon școlar, iar în Suceava, Bihor, Cluj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița și Prahova cea mai mică, arată raportul prezentat de CursDeGuvernare.ro.

Sursa: romaniatv.net


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare