Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO-VIDEO: Prima clinică privată de computer tomografie din judeţ, deschisă la Alba Iulia. Tarife, programări și orar de funcționare

Ziarul Unirea

Publicat

în

tomograf-alba-iulia06Locuitorii judeţului Alba şi cei din judeţele învecinate vor putea beneficia de serviciile primului computer tomograf privat din zonă, o alternativă pentru diagnosticarea rapidă. Clinica BSA este situată în Alba Iulia, pe strada Bucureşti nr. 16 (în curte cu Crucea Roşie Alba).

Pacienţii pot suna pentru programare la investigaţii la numerele de telefon: 0358/101820, 0799.948486, 0737. 393987 sau  email: [email protected]. Programările se fac în maximum 24 ore. Orarul de funcţionare este unul accesibil: luni – vineri: 8.00 – 20.00, sâmbătă: 8.00 – 14.00.

Clinica de tomografie computerizată BSA Alba Iulia practică o politică de preţ care să permită societăţii să fie competitivă, dar în acelaşi timp să realizeze proiecte la un nivel calitativ superior faţă de concurenţă. Cea mai ieftină investigaţie costă 150 de lei, iar cea mai complexă investigaţie 700 de lei, preţurile fiind menţinute sub media concurenţei. Administratorul Clinicii de Computer Tomografie BSA, ec. Anca Jucan, a explicat pentru Ziarul ”Unirea”: ”

Este un CT modern, cu tehnologie de înaltă performanţă 3D, marca SIEMENS, care oferă investigaţii mai performante decât multe alte CT-uri de la Cluj, de exemplu. Am ales Alba Iulia pentru că aici nu exista un CT privat care să le ofere o alternativă rapidă pacienţilor înscrişi pe liste lungi de aşteptare, în spitalele de stat şi care până acum erau nevoiţi să plece în alte judeţe pentru investigaţii rapide. Preţurile sunt la jumătate faţă de cele practicate la Cluj. Deocamdată nu avem contract cu CAS Alba, dar sperăm că vom realiza şi acest lucru. De exemplu, la Cluj, un CT pentru abdomen şi pelvis, cu substanţă de contrast, începe de la 600 de lei şi poate ajunge la vreo 800 de lei, iar la noi este 475 de lei. Rezultatele investigaţiilor sunt oferite în scurt timp, de medici specialişti din Cluj-Napoca – dr. Ştefan Mardale şi Alba Iulia – dr. Valentin Cotârlea. În Urgenţă, rezultatul verbal este dat în 1-2 ore şi scris în 12 ore. Pentru pacienţii programaţi, rezultatul scris este oferit în maximum 24 de ore. Misiunea clinicii BSA CT este aceea de a deveni un brand recunoscut la nivel regional şi nu numai, renumit pentru servicii medicale profesioniste. Beneficiind de o experienţă de 5 ani şi relaţiile la nivel regional şi naţional, clinica noastră garantează deja servicii şi asistenţă medicală profesionistă”.

Principalele patologii diagnosticate de CLINICA DE COMPUTER TOMOGRAFIE BSA  sunt:

Accidente vasculare cerebrale, acunarism, ateromatoză; Tumori în diferite segmente ale corpului şi metastaze; Abces pulmonar, empiem pulmonar, adenopatii mediastinale; Modificări degenarative la nivelul coloanei vertebrale; Anevrism de aortă şi altele.

tomograf-alba-iulia08Ce trebuie să ştie pacientul despre un control tomograf
Tomografia computerizată este folosită pentru a investiga diferite părţi ale corpului precum cap, gât, piept, abdomen, pelvis sau membre. Poate oferi informaţii şi asupra vaselor sanguine, oaselor şi coloanei vertebrale. O substanţă de contrast poate fi folosită pentru a vizualiza mai bine structurile şi organele investigate. Această substanţă de contrast poate fi folosită şi pentru a investiga fluxul sanguin, pentru a depista tumori sau alte afecţiuni.

Cum decurge investigaţia?
Pacientul se prezintă la clinică după o programare în prealabil. Este chestionat cu privire la posibilele examinări suferite anterior la care au participare razele X (ROENTGEN). Dacă pacientul este femeie, se pune problema dacă este sau nu însărcinată sau dacă alăptează, pentru stabilirea corelaţiei beneficiu – risc asupra pacientului. Pacientul este ches­tionat şi asupra posibilelor reacţii alergice la medicamente, evitându-se astfel posibilitatea apariţiei complicaţiilor nedorite în urma actului medical ce impune administrarea substanţelor de contrast folosite în acest domeniu. Pacientul este aşezat pe masa aparatului, se obţin detaliile anatomice asupra segmentului de interes, după care se elaborează diagnosticul de către medicul specialist.

Ce trebuie să facă pacienţii înainte să vină la clinică?
Pacienţii trebuie să solicite programare telefonică, să aducă biletul de trimitere de la medicul de familie sau medicul specialist, să aducă acte medicale (reţete, externări, buletine de analize etc.) şi să noteze pe o foaie dacă este sub tratament (medicamente, doze şi modalitatea de administrare).

În concluzie, dacă aveţi nevoie de o tomografie computerizată, CLINICA DE COMPUTER TOMOGRAFIE BSA Alba Iulia este soluţia, iar personalul nostru vă va ajuta cu toate detaliile necesare!
Prioritatea noastră este grija pentru sănătatea ta!

[nggallery id=2677]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea