Ştirea zilei
FOTO-VIDEO: Prima clinică privată de computer tomografie din judeţ, deschisă la Alba Iulia. Tarife, programări și orar de funcționare
Locuitorii judeţului Alba şi cei din judeţele învecinate vor putea beneficia de serviciile primului computer tomograf privat din zonă, o alternativă pentru diagnosticarea rapidă. Clinica BSA este situată în Alba Iulia, pe strada Bucureşti nr. 16 (în curte cu Crucea Roşie Alba).
Pacienţii pot suna pentru programare la investigaţii la numerele de telefon: 0358/101820, 0799.948486, 0737. 393987 sau email: [email protected]. Programările se fac în maximum 24 ore. Orarul de funcţionare este unul accesibil: luni – vineri: 8.00 – 20.00, sâmbătă: 8.00 – 14.00.
Clinica de tomografie computerizată BSA Alba Iulia practică o politică de preţ care să permită societăţii să fie competitivă, dar în acelaşi timp să realizeze proiecte la un nivel calitativ superior faţă de concurenţă. Cea mai ieftină investigaţie costă 150 de lei, iar cea mai complexă investigaţie 700 de lei, preţurile fiind menţinute sub media concurenţei. Administratorul Clinicii de Computer Tomografie BSA, ec. Anca Jucan, a explicat pentru Ziarul ”Unirea”: ”
Este un CT modern, cu tehnologie de înaltă performanţă 3D, marca SIEMENS, care oferă investigaţii mai performante decât multe alte CT-uri de la Cluj, de exemplu. Am ales Alba Iulia pentru că aici nu exista un CT privat care să le ofere o alternativă rapidă pacienţilor înscrişi pe liste lungi de aşteptare, în spitalele de stat şi care până acum erau nevoiţi să plece în alte judeţe pentru investigaţii rapide. Preţurile sunt la jumătate faţă de cele practicate la Cluj. Deocamdată nu avem contract cu CAS Alba, dar sperăm că vom realiza şi acest lucru. De exemplu, la Cluj, un CT pentru abdomen şi pelvis, cu substanţă de contrast, începe de la 600 de lei şi poate ajunge la vreo 800 de lei, iar la noi este 475 de lei. Rezultatele investigaţiilor sunt oferite în scurt timp, de medici specialişti din Cluj-Napoca – dr. Ştefan Mardale şi Alba Iulia – dr. Valentin Cotârlea. În Urgenţă, rezultatul verbal este dat în 1-2 ore şi scris în 12 ore. Pentru pacienţii programaţi, rezultatul scris este oferit în maximum 24 de ore. Misiunea clinicii BSA CT este aceea de a deveni un brand recunoscut la nivel regional şi nu numai, renumit pentru servicii medicale profesioniste. Beneficiind de o experienţă de 5 ani şi relaţiile la nivel regional şi naţional, clinica noastră garantează deja servicii şi asistenţă medicală profesionistă”.
Principalele patologii diagnosticate de CLINICA DE COMPUTER TOMOGRAFIE BSA sunt:
Accidente vasculare cerebrale, acunarism, ateromatoză; Tumori în diferite segmente ale corpului şi metastaze; Abces pulmonar, empiem pulmonar, adenopatii mediastinale; Modificări degenarative la nivelul coloanei vertebrale; Anevrism de aortă şi altele.
Ce trebuie să ştie pacientul despre un control tomograf
Tomografia computerizată este folosită pentru a investiga diferite părţi ale corpului precum cap, gât, piept, abdomen, pelvis sau membre. Poate oferi informaţii şi asupra vaselor sanguine, oaselor şi coloanei vertebrale. O substanţă de contrast poate fi folosită pentru a vizualiza mai bine structurile şi organele investigate. Această substanţă de contrast poate fi folosită şi pentru a investiga fluxul sanguin, pentru a depista tumori sau alte afecţiuni.
Cum decurge investigaţia?
Pacientul se prezintă la clinică după o programare în prealabil. Este chestionat cu privire la posibilele examinări suferite anterior la care au participare razele X (ROENTGEN). Dacă pacientul este femeie, se pune problema dacă este sau nu însărcinată sau dacă alăptează, pentru stabilirea corelaţiei beneficiu – risc asupra pacientului. Pacientul este chestionat şi asupra posibilelor reacţii alergice la medicamente, evitându-se astfel posibilitatea apariţiei complicaţiilor nedorite în urma actului medical ce impune administrarea substanţelor de contrast folosite în acest domeniu. Pacientul este aşezat pe masa aparatului, se obţin detaliile anatomice asupra segmentului de interes, după care se elaborează diagnosticul de către medicul specialist.
Ce trebuie să facă pacienţii înainte să vină la clinică?
Pacienţii trebuie să solicite programare telefonică, să aducă biletul de trimitere de la medicul de familie sau medicul specialist, să aducă acte medicale (reţete, externări, buletine de analize etc.) şi să noteze pe o foaie dacă este sub tratament (medicamente, doze şi modalitatea de administrare).
În concluzie, dacă aveţi nevoie de o tomografie computerizată, CLINICA DE COMPUTER TOMOGRAFIE BSA Alba Iulia este soluţia, iar personalul nostru vă va ajuta cu toate detaliile necesare!
Prioritatea noastră este grija pentru sănătatea ta!
[nggallery id=2677]
Ştirea zilei
Reabilitarea energetică a Primăriei Cergău Mare: Licitația de aproape 500.000 de lei, lansată în SEAP
Reabilitarea energetică a Primăriei Cergău Mare: Licitația de aproape 500.000 de lei, lansată în SEAP
Primăria comunei Cergău a lansat recent, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru lucrări în cadrul proiectului „Reabilitarea termică și eficientizare energetică clădire administrativă Cergău Mare, județul Alba”. Valoarea totală estimată a contractului este de 472.203,98 de lei.
Obiectivul general al proiectului este: Asigurarea cadrului necesar pentru dezvoltarea durabilă a localităților din România prin investiții în infrastructura locală care vor susține reziliența și tranziția verde a zonelor urbane și rurale, precum și reducerea disparităților teritoriale la nivel regional, intraregional și intra-județean.
Reabilitarea moderată a clădirilor publice pentru a îmbunătăți serviciile publice prestate la nivelul unităților administrativ-teritoriale.
Obiectivul este renovarea energetică moderată a clădirilor publice, contribuind astfel la îmbunătățirea furnizării de servicii publice la nivel local. Investiția finanțează renovarea moderată a clădirilor publice eligibile.
Renovarea va conduce la o reducere cu 30% a necesarului de energie primară, demonstrată prin studiul de audit energetic elaborat în faza de proiectare și certificatul de performanță energetică realizat la finalizarea investiției.
Obiectivul specific al proiectului: Obiectivul este renovarea energetică moderată a clădirii administrative din Cergau, contribuind astfel la îmbunătățirea furnizării de servicii publice la nivel local.
Lucrarile constau în principal în:
– Lucrari de izolare termica a fatadei
– Instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electirce si/sau termice pentru consumul propriu, utilizarea resurselor regenerabile de energie
– Lucrari de instalare/reabilitare/modernizare a sistemelor de climatizare si/sau ventilatie mecanica
– Alte lucrari care conduc la eficientizarea energetica a cladirii
Atribuirea contractului de lucrări având ca obiect “Achizitie lucrari pentru realizarea obiectivului de investitie “REABILITAREA TERMICA SI EFICIENTIZARE ENERGETICA CLADIRE ADMINISTRATIVA CERGAU MARE, JUD ALBA ” proiect finantat prin Planul national de redresare și reziliență în cadrul apelurilor de proiecte PNRR/2022/C10, componenta 10 — Fondul local.
-
Opinii - Comentariiacum 4 ore
Nume care se sărbătoresc în 30 noiembrie, de Sfântul Andrei
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Lista păcatelor – “Cele 177 de păcate”, conform învăţăturilor creștin-ortodoxe
-
Opinii - Comentariiacum o zi
Marea Unire de la 1918, pagina sublimă a istoriei românești. CRONOLOGIE
-
Opinii - Comentariiacum 4 ore
MESAJE de SFANTUL ANDREI 2023. Ce SMS-uri, urări, felicitări, mesaje poți trimite celor care își sărbătoresc onomastica de Sf. Andrei
-
Opinii - Comentariiacum 16 ore
MESAJE de ZIUA NATIONALA, 1 DECEMBRIE 2023. SMS-uri, felicitări, urări și mesaje pe care le puteți trimite prietenilor
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Pe 25 noiembrie, creștinii o sărbătoresc pe Sfânta Muceniță Ecaterina. Tradiții și obiceiuri
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
26 noiembrie: Masacrul de la închisoarea Jilava. Una din cele mai odioase crime din istoria României
-
Actualitateacum 19 ore
28 noiembrie 1918: Congresul General al Bucovinei votează în unanimitate unirea cu România
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
25 noiembrie: Înceta din viață marele inventator român Henri Coandă, unul dintre pionierii aviației