Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO-VIDEO: PNL Alba și-a lansat, oficial, candidații din județ la alegerile locale 2016. Atmosferă pozitivă și sute de simpatizanți la ceremonie

Publicat

în

lansare candidati PNL Alba03Sute de membri și simpatizanți ai Partidului Național Liberal din județul Alba au participat, sâmbătă, la ceremonia de lansare a candidaților PNL Alba la alegerile locale din acest an, defășurată la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia.

Într-o sală arhiplină și o atmosferă pozitivă, au fost prezentați, rând pe rând, toți cei 78 de candidați pentru funcțiile de primar din municipiile, orașele și comunele din județ, precum și candidatul PNL la președinția CJ Alba, Ion Dumitrel. Evenimentul de lansare a avut loc în prezența liderilor Partidului Național Liberal, copreședinții Vasile Blaga și Alina Gorghiu.

Ceremonia a debutat cu intonarea Imnului Național și intonarea imnului PNL ”Verde înrourat”, după care a început prezentarea candidaților din cea mai puternică organizație a PNL din România, PNL Alba.

Elit - Gustul Desăvârșit

Ropote de aplauze s-au auzit în sală pe tot parcursul prezentării, însă când au fost prezentați candidații la Primăria Alba Iulia și Consiliul Județean, Mircea Hava respectiv Ion Dumitrel, aplauzele au fost la scenă deschisă, minute în șir, cu tot publicul în picioare.

După un cuvânt de deschidere, în care moderatorul evenimentului Cosmin Suciu a vorbit despre gândurile pe care înaintașii liberali le-au scris vizavi de legea luptătorului liberal, au urmat discursurile.

Sunt mândru că sunt astăzi alături de dumneavoastră în cea mai puternică organizație liberală din România, în organizația care și-a asumat cel mai mare scor electoral la alegerile locale 2016. Putem spune astăzi românilor că un milion de români au semnat pentru candidații noștri și avem trei milioane de semnături deja adunate(…). La Alba Iulia, avem cel mai longeviv primar din municipiu reședință de județ din România. Mircea Hava este omul care ne duce spre victorie(…) La Consiliul Județean e greu să vorbesc despre Ion Dumitrel, cu care am lucrat 4 ani împreună. Mă enervează câteodată că a demonetizat total ideea de baron local. Stă la bloc. Nu are mașină și nu știe nici măcar să șofeze. Când mergem în delegații mănâncă sandwich-uri…iar ca să glumesc, este, cred, mai sărac și mai cinstit decât Iliescu(…) În încheiere, un mesaj din vechea capitală pentru marea capitală București: Noi facem aici tot ce ne stă în putință și ne vom strădui să fim cât se poate de buni. Dragi bucureșteni, din inima Ardealului vă spunem nu vă pierdeți cu firea, nu lăsați Bucureștiul în mâna stângii, victorie liberali!”, a declarat președintele PNL Alba Iulia, Florin Roman.

lansare candidati PNL Alba68Prim-vicepreședintele PNL Teodor Atanasiu și-a început discursul cu ”bun venit în capitala liberalismului românesc, în mijlocul celei mai puternice organizații liberale din România”.

Cred că nici nu mai este oportun să ne luăm angajamente aici. Peste 80% din primarii județului sunt aici, alături de noi, și candidează pentru un nou mandat(…) Sunt convins că o să avem din nou cel mai mare rezultat pe care îl dă Partidul Național Liberal într-un județ. Localele sunt foarte importante pentru parlamentare, iar parlamentarele sunt foarte importante pentru toți, fiindcă înseamnă guvernare. Primarii de aici, care vor aduce voturi, nu au nevoie de pensii, ei au nevoie de salarii. Va trebui să ne angajăm că nu vom face o lege  specială de pensii a primariilor, dar vom face o lege specială de salarizare adecvată și corectă a celor care administrează localitățile”, a declarat Teodor Atanasiu.

A luat cuvântul apoi președintele CJ Alba, Ion Dumitrel, care le-a transmis celor prezenți să aibă încredere că PNL Alba va câștiga, ținând să precizeze că rezultatele și poziția ca partid politic se datorează muncii depuse în cei 12 ani de când județul a fost condus de PNL.

lansare candidati PNL Alba69„S-a vorbit că suntem cea mai puternică organizație… Să știți că nu e chiar așa, avem competiție serioasă cu Gheorghe Falcă la Arad. Dacă toată România ar fi ca județele Alba și Arad într-adevăr România ar fi altfel(…)Nu întâmplător suntem în situația asta fericită, aproape toți de aici de pe scenă sunteți primari. Asta datorită muncii, și vorbesc acum de cei 12 ani de zile timp în care județul Alba a fost condus de actualul PNL(…) Nu întâmplător rezultatele și poziția noastră ca partid politic este aceasta. Nu există localitate din județul Alba în care să nu fi fost marcată în bine de politicile administrative ale PNL. În ceea ce mă privește pe mine și colegii mei din administrație pot privi în ochi pe orice cetățean a acestui județ, pentru că nu mi-e rușine de tot ce am făcut, cum ne-am comportat în acești 12 ani de administrație a PNL. Să fiți entuziaști în lupta asta, să credeți în dumneavoastră, să credeți în noi și așa cum am spus de fiecare dată.. Victoria e a noastră”, a declarat Ion Dumitrel.

A urmat președintele PNL Alba, primarul municipiului Alba Iulia Mircea Hava:

”Unii au înțeles că dacă ne ducem mult împreună putem să facem lucruri deosebite. Cred că acesta a fost succesul. Am fost întrebat, la a doua vizită a ambasadorului Statelor Unite ale Americii venit la Alba Iulia, cum de aici se poate și în altă parte nu, și de ce eu am rămas de atâția ani primar și nu am vrut să mă cațăr pe scara politică, să fiu altceva. Pentru că eu asta am vrut să fac, oamenii pentru asta m-au votat, să rămân lângă ei, să lucrăm împreună, nu să mă duc în altă parte(…) Dincolo de ceea ce s-a făcut și se vede în oraș sau în Cetate, cea mai mare realizare a mea cred că este aceea că, spre deosebire de alții, care își mută privirea sau evită întâlnirile cu oamenii, am și motivele și curajul să îl privesc în ochi pe fiecare albaiulian și să-i spun „Da, eu sunt Mircea Hava, primarul tău și asta am făcut în ultimii 20 de ani pentru tine și pentru cei care vor veni după tine. Asta îmi dă nu numai speranța ci și siguranța că albaiulienii, așa cum îi cunosc eu, oameni maturi și cerebrali, oameni ai faptelor, îmi vor acorda sprijinul lor și în viitor, pentru ca împreună să continuăm cea mai mare transformare din istoria orașului”, a spus primarul Mircea Hava în discursul său.

Citește și Vasile Blaga, la Alba Iulia: ”PNL Alba este cea mai puternică organizație din România. Sunt 2 oameni aici care au decis că trebuie să facem ce nu am reușit în 30 de ani”

Blaga, despre Tăriceanu și Băsescu: Se străduiesc să pescuiască în ape tulburi; ALDE și PMP, partide de căzături

Mai jos, lista candidaților PNL pentru funcțiile de primar din municipiile, orașele și comunele din județul Alba la alegerile locale din 2016:

Primaria Alba Iulia – Mircea HAVA

Primaria Aiud – Oana BADEA

Primaria Blaj – Gheorghe ROTAR

Primaria Sebeș – Dorin NISTOR

Primaria Cugir – Adrian TEBAN

Primaria Câmpeni – Dan Cristian PAȘCA

Primaria Abrud – Tiberiu Ioan RAȚIU

Primaria Baia de Arieș – Traian PANDOR

Primaria Zlatna – Silviu PONORAN

Albac – Tiberiu TODEA

Almașu Mare – Aron ZAHARIE

Arieșeni – Gheorghe PANTEA

Avram Iancu – Sandu HELER

Berghin – Vasile BICA

Bistra – Traian GLIGOR

Blandiana – Nicolae GHERMAN

Bucerdea Grânoasă – Ioan ALDEA

Bucium – David AMARIEI

Câlnic – Ioan OANCEA

Cenade – Ilie NEAMȚU

Cergău – Lenuța ALDEA

Ceru-Băcăinți – Mircea CRIȘAN

Cetatea de Baltă – Constantin COMANDARU

Ciugud – Ioan DREGHICIU

Ciuruleasa – Ioan MIHALACHI

Crăciunelu de Jos – Lenuța BUBUR

Cricău – Emil LUPȘAN

Cut – Sorin BÂSCĂ

Daia Română – Visarion HĂPRIAN

Doștat – Emilia CÂNDEA

Fărău – Gligor BARABAȘ

Galda de Jos – Romulus RAICA

Gârda de Sus – Marin VÂRCIU

Gârbova – Ioan NEDELEA

Hopârta – Augustin POPA

Horea – Corneliu OLAR

Ighiu – Traian RUSU

Întregalde – Teodor FLOREA

Jidvei – Alin TRIF

Livezile – Horațiu HAN

Lupșa – Gheorghe GIURGIU

Lopadea Nouă – Marian INDREIU

Lunca Mureșului – Daniel NEGREA

Meteș – Dan OPRUȚA

Mihalț – Flavius BREAZ

Mirăslău – Liviu Gigel ALEXANDRU

Mogoș – Mircea MACAVEI

Noșlac – Dumitru POP

Ocoliș – Alin JUCAN

Ohaba – Liliana Ștef

Pianu – Marin PETRUȘE

Poiana Vadului – Ilie AVRAM

Ponor – Petruț BUJOR

Poșaga – Ionel BULGĂR

Rădești – Alin NICULA

Râmeț – Nicolaie TECȘA

Rimetea – Robert OANCEA

Roșia de Secaș – Nicolae BOGDAN

Roșia Montană – Eugen FURDUI

Sălciua – Vasile LOMBREA

Săliștea – Aurel STĂNILĂ

Săsciori – Florin Nicolae MORAR

Sâncel – Ilie FRĂȚILĂ

Sântimbru – Iancu Ioan POPA

Scărișoara – Cristian COSTEA

Stremț – Corneliu FLOREA

Sohodol – Sorin CORCHEȘ

Șibot – Ilie TOMUȘ

Șona – Florin MĂRGINEAN

Șpring – Iulia STĂNILĂ

Șugag – Constantin JINAR

Unirea – Gheorghe ALBA

Vadu Moților – Nicolae LAZEA

Valea Lungă – Vasile PUSCĂ

Vidra – Ioan Alexandru RESIGA

Vințu de Jos – Petru BARBU

Consiliul Judetean ALBA – Ion DUMITREL

[nggallery id=1910]


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

Vacanța de vară a venit mai repede pentru elevii unor localități din Alba: Un obicei vechi de secole scurtează anul școlar

Publicat

în

Vacanța de vară a venit mai repede pentru elevii unor localități din Alba: Un obicei vechi de secole scurtează anul școlar

Elevii din mai multe localități de pe valea Sebeșului, județul Alba, au intrat în vacanța de vară mai devreme deoarece vor pleca, alături de părinți cu oile la munte, în transhumanța anuală.

Vineri, 13 mai, a fost ultima zi de şcoală din acest an pentru preşcolarii şi şcolarii din Loman, Pleşi şi Tonea, comuna Săsciori, respectiv Purcăreţi şi Strungari din comuna Pianu de Jos. În total, este vorba despre mai mult de o sută de copii care au plecat în vacanţă mai repede decât ceilalţi elevi din sistemul de învăţământ, cu aprobare de la Inspectoratul Şcolar Judeţean. La fel, în toamnă, aceşti copii încep şcoala în data de 1 octombrie. Există o hotărâre a Consiliului de Administraţie al IŞJ Alba, avizată de Ministerul Educaţiei.

Pentru „văratul” oilor la munte, fiecare sat îşi are propriile stâne, unde organizarea vieţii pastorale se face prin asociere pe criterii de rudenie, prietenie sau vecinătăţi. Şi în timpul regimului comunist, copiii din aceste sate pastorale de munte aveau aceeaşi structură a anului şcolar, cu o vacanţă de vară de patru luni şi jumătate.

Elit - Gustul Desăvârșit

Luni, majoritatea copiilor şi-au făcut bagajele, împreună cu familiile lor, şi au început transhumanţa anuală. Tradiţia se păstrează de sute de ani şi presupune urcarea cu oile în pajiştile montane, unde vor rămâne până la toamnă.

Pentru câteva săptămâni vor poposi într-o zonă semi-alpină, după care vor urca în zonele înalte, pentru tot parcursul verii, la aproape 2000 de metri altitudine. Aproape fiecare familie din aceste sate are cel puţin o sută de oi. Hrănirea acestora ar fi imposibilă în sat, de aceea strămoşii oamenilor de aici au găsit soluţia transhumanţei. Drumul până la prima destinaţie este de 20 de kilometri, care trebuie parcurşi pe jos pentru a putea însoţi animalele.. Stânele înşirate una lângă cealaltă găzduiesc familiile de ciobani.

Viaţa la stână nu este deloc uşoară, iar copiii lucrează cot la cot cu adulţii. Ştiu să mulgă oile, să le ducă la păscut şi chiar să facă brânză. Aşa au trăit şi părinţii, şi bunicii acestora. Rareori un membru al familiei îşi face un rost departe de casă, în alt domeniu decât oieritul. Pentru părinţi, ar fi foarte greu să se descurce fără ajutorul copiilor. ”Cu ei ne ajutăm, cu ei ne ţinem gospodăria. Fac de toate, chiar şi încheagă laptele pentru brânză. Se mai plâng că ar vrea vacanţă, dar aşa s-au obişnuit, cu animalele la păscut pe munte”, spune Ioan Jinar, locuitor din satul Loman.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Supărat că „păcănelele” nu i-au dat banii câștigați un minor din Alba le-a luat la pumni: Ce pedeapsă a primit pentru „vitejie”

Publicat

în

Supărat că „păcănelele” nu i-au dat banii câștigați un minor din Alba le-a luat la pumni: Ce pedeapsă a primit pentru „vitejie”

Un minor din Alba a fost plasat de magistrații Judecătoriei Alba Iulia sub măsura educativă a asistării zilnice pe o perioadă de 3 luni, pentru săvârşirea a două infracţiuni de distrugere în concurs real.

Acesta va trebui să urmeze un curs de pregătire şcolară sau formare profesională și să se prezinte la Serviciul de Probaţiune, la datele fixate de acesta.

În data de 26.12.2019, în jurul orei 1500, inculpatul s-a deplasat la magazinul mixt din Șibot, pentru a juca la jocurile de noroc, respectiv aparatele de tip slot machine din incinta unității. La un moment dat, în jurul orei 15.38, conform declarației inculpatului, pentru că aparatul nu a oferit suma câștigată, a lovit cu pumnul ecranul de protecție al aparatului în fața căruia se afla. După aplicarea loviturii, ecranul aparatului s-a fisurat, iar astfel persoanei vătămate i-a fost provocat un prejudiciu în cuantum de aproximativ 1.500 lei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Nu s-a învățat minte prima dată și la data de 02.08.2020, tânărul a mers la același magazin din Șibot, pentru a juca la aparatele de tip slot machine din incinta unității.

Pentru că din nou aparatul nu a oferit suma câștigată, tânărul a lovit cu pumnul ecranul de protecție al aparatului în fața căruia se afla, fisurându-l, iar astfel persoanei vătămate i-a fost provocat un prejudiciu în cuantum de aproximativ 2.500 lei.

Instanţa a reţiut că infracţiunile reţinute în sarcina inculpatului denotă un pericol social mediu prin raportare atât la limitele pedepsei prevăzute în norma de incriminare, cât şi la modalitatea de comitere a acestora, aşa cum s-a expus pe larg mai sus. Instanţa are în vedere că inculpatul a comis faptele sub imperiul unei stări de nervozitate generată de împrejurarea că aparatul de jocuri de noroc nu a oferit suma câştigată.

Sentința poate fi atacată cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii pentru inculpat, persoana vătămată și pentru procuror.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| Sală de sport modernă într-o comună din Alba: Tribune cu 102 locuri, teren de baschet, tenis și volei cu suprafață de gardă aferentă fiecărui sport în parte

Publicat

în

FOTO| Sală de sport modernă într-o comună din Alba: Tribune cu 102 locuri, teren de baschet, tenis și volei cu suprafață de gardă aferentă fiecărui sport în parte

Noua sală de sport din comuna Daia Română este aproape gata să-și deschidă porțile. Investiția în valoare de peste 7.5 milioane de lei, făcută prin Compania Națională de Investiții, a fost terminată, urmând ca în cel mai scurt timp să fie făcută recepția lucrării.

Sala de sport este dimensionată pentru suprafață sportivă – joc basket, tenis, volei, cu suprafață de garda aferentă fiecărui sport în parte. Terenul de sport va fi situat la cota intrării și va fi accesibil prin vestiare sau prin legătură directă cu zona de foyer.

Terenul de sport este dotat cu coșuri de basket fixe, cu braț mobil, prinse de structura. De semenea se pune la dispoziție suport pentru montarea fileului de tenis, volei, a porților pentru practicarea minifotbalului. Suprafețele vitarte din jurul suprafeței sportive sunt protejate cu plasa sportivă de protecție, prinsă de structura de rezistență.

Elit - Gustul Desăvârșit

Obiectivul avut în vedere reprezintă o investiție utilă pentru uzul didactic în desfășurarea disciplinelor sportive, pentru organizarea unor activități sportive competiționale specifice și pentru pregătirea elevilor cu înclinație sportivă în vederea participării la diverse concursuri.

Prin realizarea acestui proiect se vor crea o serie de beneficii și avantaje cetățenilor localității Daia Română printre care și:

-Menținerea stării de sănătate
-Evoluția corectă și armonioasă a organismului
-Dezvoltarea aptitudinilor psihomotorice
-Formarea obișnuințelor de exersare independența a exercițiilor de educație fizică
-Educarea sociabilității, colaborării, a spiritului de ordine și acțiune, având la baza respectarea unui sistem de reguli
-Formarea și stimularea activităților intelectuale
-Formarea și stimularea capacității de școlarizare
-Formarea și dezvoltarea calităților morale
-Formarea unor deprinderi și calități necesare în activitatea socială

SPAȚIILE INTERIOARE

PARTER

Teren sport – 754 mp
Foyer – 50 mp
Prim ajutor – 11.5 mp
Depozitare material didactic – 12.0 mp
Vestiar antrenori/profesori – 16.5 mp
Vestiar fete – 63.0 mp
Vestiar băieți – 63.0 mp
Oficiu – 3.0 mp
Hol distribuție – 23.8 mp

ETAJ

Spațiu distribuție (inclusiv zona de bar/ cafetărie)– 82.0 mp
Tribună 102 locuri – 54.6 mp
Grup sanitar – 23.0 mp
Camera tablou electric general – 4.5 mp
Vestiar mecanic – 6.0 mp
Centrală ventilație – 36.5 mp


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare