Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO-VIDEO: PNL Alba și-a lansat, oficial, candidații din județ la alegerile locale 2016. Atmosferă pozitivă și sute de simpatizanți la ceremonie

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

lansare candidati PNL Alba03Sute de membri și simpatizanți ai Partidului Național Liberal din județul Alba au participat, sâmbătă, la ceremonia de lansare a candidaților PNL Alba la alegerile locale din acest an, defășurată la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia.

Într-o sală arhiplină și o atmosferă pozitivă, au fost prezentați, rând pe rând, toți cei 78 de candidați pentru funcțiile de primar din municipiile, orașele și comunele din județ, precum și candidatul PNL la președinția CJ Alba, Ion Dumitrel. Evenimentul de lansare a avut loc în prezența liderilor Partidului Național Liberal, copreședinții Vasile Blaga și Alina Gorghiu.

Ceremonia a debutat cu intonarea Imnului Național și intonarea imnului PNL ”Verde înrourat”, după care a început prezentarea candidaților din cea mai puternică organizație a PNL din România, PNL Alba.

Ropote de aplauze s-au auzit în sală pe tot parcursul prezentării, însă când au fost prezentați candidații la Primăria Alba Iulia și Consiliul Județean, Mircea Hava respectiv Ion Dumitrel, aplauzele au fost la scenă deschisă, minute în șir, cu tot publicul în picioare.

După un cuvânt de deschidere, în care moderatorul evenimentului Cosmin Suciu a vorbit despre gândurile pe care înaintașii liberali le-au scris vizavi de legea luptătorului liberal, au urmat discursurile.

Sunt mândru că sunt astăzi alături de dumneavoastră în cea mai puternică organizație liberală din România, în organizația care și-a asumat cel mai mare scor electoral la alegerile locale 2016. Putem spune astăzi românilor că un milion de români au semnat pentru candidații noștri și avem trei milioane de semnături deja adunate(…). La Alba Iulia, avem cel mai longeviv primar din municipiu reședință de județ din România. Mircea Hava este omul care ne duce spre victorie(…) La Consiliul Județean e greu să vorbesc despre Ion Dumitrel, cu care am lucrat 4 ani împreună. Mă enervează câteodată că a demonetizat total ideea de baron local. Stă la bloc. Nu are mașină și nu știe nici măcar să șofeze. Când mergem în delegații mănâncă sandwich-uri…iar ca să glumesc, este, cred, mai sărac și mai cinstit decât Iliescu(…) În încheiere, un mesaj din vechea capitală pentru marea capitală București: Noi facem aici tot ce ne stă în putință și ne vom strădui să fim cât se poate de buni. Dragi bucureșteni, din inima Ardealului vă spunem nu vă pierdeți cu firea, nu lăsați Bucureștiul în mâna stângii, victorie liberali!”, a declarat președintele PNL Alba Iulia, Florin Roman.

lansare candidati PNL Alba68Prim-vicepreședintele PNL Teodor Atanasiu și-a început discursul cu ”bun venit în capitala liberalismului românesc, în mijlocul celei mai puternice organizații liberale din România”.

Cred că nici nu mai este oportun să ne luăm angajamente aici. Peste 80% din primarii județului sunt aici, alături de noi, și candidează pentru un nou mandat(…) Sunt convins că o să avem din nou cel mai mare rezultat pe care îl dă Partidul Național Liberal într-un județ. Localele sunt foarte importante pentru parlamentare, iar parlamentarele sunt foarte importante pentru toți, fiindcă înseamnă guvernare. Primarii de aici, care vor aduce voturi, nu au nevoie de pensii, ei au nevoie de salarii. Va trebui să ne angajăm că nu vom face o lege  specială de pensii a primariilor, dar vom face o lege specială de salarizare adecvată și corectă a celor care administrează localitățile”, a declarat Teodor Atanasiu.

A luat cuvântul apoi președintele CJ Alba, Ion Dumitrel, care le-a transmis celor prezenți să aibă încredere că PNL Alba va câștiga, ținând să precizeze că rezultatele și poziția ca partid politic se datorează muncii depuse în cei 12 ani de când județul a fost condus de PNL.

lansare candidati PNL Alba69„S-a vorbit că suntem cea mai puternică organizație… Să știți că nu e chiar așa, avem competiție serioasă cu Gheorghe Falcă la Arad. Dacă toată România ar fi ca județele Alba și Arad într-adevăr România ar fi altfel(…)Nu întâmplător suntem în situația asta fericită, aproape toți de aici de pe scenă sunteți primari. Asta datorită muncii, și vorbesc acum de cei 12 ani de zile timp în care județul Alba a fost condus de actualul PNL(…) Nu întâmplător rezultatele și poziția noastră ca partid politic este aceasta. Nu există localitate din județul Alba în care să nu fi fost marcată în bine de politicile administrative ale PNL. În ceea ce mă privește pe mine și colegii mei din administrație pot privi în ochi pe orice cetățean a acestui județ, pentru că nu mi-e rușine de tot ce am făcut, cum ne-am comportat în acești 12 ani de administrație a PNL. Să fiți entuziaști în lupta asta, să credeți în dumneavoastră, să credeți în noi și așa cum am spus de fiecare dată.. Victoria e a noastră”, a declarat Ion Dumitrel.

A urmat președintele PNL Alba, primarul municipiului Alba Iulia Mircea Hava:

”Unii au înțeles că dacă ne ducem mult împreună putem să facem lucruri deosebite. Cred că acesta a fost succesul. Am fost întrebat, la a doua vizită a ambasadorului Statelor Unite ale Americii venit la Alba Iulia, cum de aici se poate și în altă parte nu, și de ce eu am rămas de atâția ani primar și nu am vrut să mă cațăr pe scara politică, să fiu altceva. Pentru că eu asta am vrut să fac, oamenii pentru asta m-au votat, să rămân lângă ei, să lucrăm împreună, nu să mă duc în altă parte(…) Dincolo de ceea ce s-a făcut și se vede în oraș sau în Cetate, cea mai mare realizare a mea cred că este aceea că, spre deosebire de alții, care își mută privirea sau evită întâlnirile cu oamenii, am și motivele și curajul să îl privesc în ochi pe fiecare albaiulian și să-i spun „Da, eu sunt Mircea Hava, primarul tău și asta am făcut în ultimii 20 de ani pentru tine și pentru cei care vor veni după tine. Asta îmi dă nu numai speranța ci și siguranța că albaiulienii, așa cum îi cunosc eu, oameni maturi și cerebrali, oameni ai faptelor, îmi vor acorda sprijinul lor și în viitor, pentru ca împreună să continuăm cea mai mare transformare din istoria orașului”, a spus primarul Mircea Hava în discursul său.

Citește și Vasile Blaga, la Alba Iulia: ”PNL Alba este cea mai puternică organizație din România. Sunt 2 oameni aici care au decis că trebuie să facem ce nu am reușit în 30 de ani”

Blaga, despre Tăriceanu și Băsescu: Se străduiesc să pescuiască în ape tulburi; ALDE și PMP, partide de căzături

Mai jos, lista candidaților PNL pentru funcțiile de primar din municipiile, orașele și comunele din județul Alba la alegerile locale din 2016:

Primaria Alba Iulia – Mircea HAVA

Primaria Aiud – Oana BADEA

Primaria Blaj – Gheorghe ROTAR

Primaria Sebeș – Dorin NISTOR

Primaria Cugir – Adrian TEBAN

Primaria Câmpeni – Dan Cristian PAȘCA

Primaria Abrud – Tiberiu Ioan RAȚIU

Primaria Baia de Arieș – Traian PANDOR

Primaria Zlatna – Silviu PONORAN

Albac – Tiberiu TODEA

Almașu Mare – Aron ZAHARIE

Arieșeni – Gheorghe PANTEA

Avram Iancu – Sandu HELER

Berghin – Vasile BICA

Bistra – Traian GLIGOR

Blandiana – Nicolae GHERMAN

Bucerdea Grânoasă – Ioan ALDEA

Bucium – David AMARIEI

Câlnic – Ioan OANCEA

Cenade – Ilie NEAMȚU

Cergău – Lenuța ALDEA

Ceru-Băcăinți – Mircea CRIȘAN

Cetatea de Baltă – Constantin COMANDARU

Ciugud – Ioan DREGHICIU

Ciuruleasa – Ioan MIHALACHI

Crăciunelu de Jos – Lenuța BUBUR

Cricău – Emil LUPȘAN

Cut – Sorin BÂSCĂ

Daia Română – Visarion HĂPRIAN

Doștat – Emilia CÂNDEA

Fărău – Gligor BARABAȘ

Galda de Jos – Romulus RAICA

Gârda de Sus – Marin VÂRCIU

Gârbova – Ioan NEDELEA

Hopârta – Augustin POPA

Horea – Corneliu OLAR

Ighiu – Traian RUSU

Întregalde – Teodor FLOREA

Jidvei – Alin TRIF

Livezile – Horațiu HAN

Lupșa – Gheorghe GIURGIU

Lopadea Nouă – Marian INDREIU

Lunca Mureșului – Daniel NEGREA

Meteș – Dan OPRUȚA

Mihalț – Flavius BREAZ

Mirăslău – Liviu Gigel ALEXANDRU

Mogoș – Mircea MACAVEI

Noșlac – Dumitru POP

Ocoliș – Alin JUCAN

Ohaba – Liliana Ștef

Pianu – Marin PETRUȘE

Poiana Vadului – Ilie AVRAM

Ponor – Petruț BUJOR

Poșaga – Ionel BULGĂR

Rădești – Alin NICULA

Râmeț – Nicolaie TECȘA

Rimetea – Robert OANCEA

Roșia de Secaș – Nicolae BOGDAN

Roșia Montană – Eugen FURDUI

Sălciua – Vasile LOMBREA

Săliștea – Aurel STĂNILĂ

Săsciori – Florin Nicolae MORAR

Sâncel – Ilie FRĂȚILĂ

Sântimbru – Iancu Ioan POPA

Scărișoara – Cristian COSTEA

Stremț – Corneliu FLOREA

Sohodol – Sorin CORCHEȘ

Șibot – Ilie TOMUȘ

Șona – Florin MĂRGINEAN

Șpring – Iulia STĂNILĂ

Șugag – Constantin JINAR

Unirea – Gheorghe ALBA

Vadu Moților – Nicolae LAZEA

Valea Lungă – Vasile PUSCĂ

Vidra – Ioan Alexandru RESIGA

Vințu de Jos – Petru BARBU

Consiliul Judetean ALBA – Ion DUMITREL

[nggallery id=1910]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO Retro Parada Primăverii 2024, în Cetatea Alba Carolina: Un Citroen fabricat în 1923, printre cele peste 80 de bijuterii de epocă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Retro Parada Primăverii 2024, în Cetatea Alba Carolina: Un Citroen fabricat în 1923, printre cele peste 80 de bijuterii de epocă Sâmbătă, 20 aprilie 2024 , între orele 10-14, Cetatea Alba Carolina a găzduit Retro Parada Primaverii 2024 cu participarea estimativă a 85 de vehicule de epocă. Bijuteriile pe patru roți au fost expuse în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea