Foto/ Video: Peste 200 de albaiulieni au gustat ritmul muzicii jazz în Piaţa Cetăţii

Aflat la a doua ediţie în „Oraşul Unirii”, Alba Jazz a adus vineri seara o formaţie titrată din Franţa, Richard Galliano & Tangaria New Quartet care a susţinut un  concert cu muzică specifică festivalului la care au asistat aproximativ 200 de persoane în Piaţa Cetăţii.

Ritmul muzicii jazz a fost simţit în diferite feluri de albaiulieni manifestându-se prin dans şi voie bună. Cei mai norocoşi au prins un loc liber alături de prieteni la o terasă, iar alţii s-au îngrămădit în faţa scenei cu scopul de  a filma şi fotografia pentru a avea amintiri cu artiştii.

Elit ELIT

Invitat special din Franţa, formaţia Richard Galliano & Tangaria New Quartet

În trecut, nu părea să existe un mare artist asociat cu acordeonul. Apoi a apărut Richard Galliano, mânat de o pornire nestăpânită de a-și împărtăși convingerea că acordeonul merita să aibă un loc al său în inima jazz-ului, alături de saxofon și trompetă. Galliano este un muzician extraordinar de versatil, capabil să-și lase amprenta în tot soiul de contexte muzicale, de la apariții solo, la reprezentații cu trupe ample. Abilitățile sale excepționale de solist sunt, acum, recunoscute iar el continuă să exploreze orizonturi muzicale vaste, fără a pierde, totuși, acea calitate lirică ce inundă baladele.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook