Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO-VIDEO: O nouă creșă modernă, cu o capacitate de 60 de locuri, inaugurată de Primăria Alba Iulia în cartierul Ampoi I. Valoarea investiției, 2 milioane de lei

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

inaugurare cresa alba iulia zona ampoi64Primăria Alba Iulia a inaugurat, marți, noua creșă din cartierul Ampoi I, care de săptămâna viitoare își va deschide porțile pentru copii. Amenajată în locul unei foste centrale termice, pe strada Livezii nr. 47,  unitatea este structurată pe două etaje și are o suprafață desfășurată de 852 de metri pătrați, spațiu suficient pentru a asigura toate condițiile de îngrijire pentru 60 de copii. Investiția, de 2 milioane de lei, a fost finanțată integral din bugetul local, iar lucrările au durat aproximativ un an și jumătate.

Noua creșă dispune de săli pentru cinci grupe de copii, respectiv grupa mică (la parter) și câte două grupe mijlocii și mari la etaj. De asemenea, deține spații pentru servirea mesei și de somn, vestiare, grupuri sanitare, precum și locuri de joacă exterioare, cu tobogane și balansoare în fața creșei și cu măsuțe, băncuțe și jucării pe acoperișul clădirii.  Creșa II Ampoi se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 3 luni și 4 ani, iar programul de funcționare este de la ora 6.00 la ora 18.00.

Inaugurarea noii costrucții, în cadrul căreia își va desfășura activitatea un număr de 20 de angajați, a fost făcută în prezența oficialităților locale: a primarului Mircea Hava, viceprimarilor Paul Voicu și Gabriel Pleșa, și a administratorului public al orașului Alba Iulia, Nicolaie Moldovan.

Avem la ora asta trei creșe în municipiu, două aici în cartier și una în Cetate, în total 165 de locuri. Sunt puține, dar pe viitor vom încerca să mai construim. Prima intenție va fi pe bani europeni, dar o să vă spunem la momentul respectiv, unde, când. Știți prea bine că înainte trebuie să câștigăm proiectul. Aici a fost o centrală termică, cu foarte multe probeme(…)Neavând teren în zonă, am găsit această soluție care să rezolve această problemă (…) S-au grefat aici toate cerințele tehnice, sunt tobogane prin care hainele murdare se duc la locul lor, bucătărie lift…Vă dați seama, sunt niște condiții aici ca la NASA ”, a declarat primarul Mircea Hava.

Unitatea are o capacitate de 60 de locuri, cuprinde 5 grupe de copii, la parter este grupa mică, iar la etajul unu sunt patru grupe de copii, două grupe mijlocii și două grupe mari. Dotarea creșei s-a făcut în primul rând ținându-se cont de nevoile copilului mic, având în vedere faptul că este vorba de copil între 3 luni și 3-4 ani, și de particularitățile de vârstă ale acestora. Avem un număr de 20 de angajați -îngrijitoare, personal didactic, asistente medicale, precum și un medic care deservește cele trei creșe din oraș. Tot personalul urmează cursuri de puericultură, de baby sitter, de igienă și de prim ajutor”, a declarat reprezentantul Direcției Creșe din cadrul primăriei, Monica Dicoi.

Potrivit acesteia, înscrierile pentru toate cele trei creșe din municipiu s-au făcut în luna iulie, fiind înregistrate 148 de cereri pe 109 locuri.

Citiți și Rezultate înscrieri la creșă 2016. Primăria Alba Iulia a publicat rezultatele înscrierilor la cele trei creșe din municipiu

” În perioada 1-9 septembrie, părinții își confirmă locul și apoi dacă vor rămâne locuri libere, în ordine descrescătoare a punctajului, acestea se vor ocupa de cei care sunt respinși”, a precizat Monica Dicoi.

La eveniment a mai participat și o delegație din Palestina, însoțită de ambasadorul Statului Palestina în România, E.S. Fuad Karim Saliba Kokaly și primarul orașului palestinian Beit Sahour înfrățit cu Alba Iulia, Hani al Hayer.

[nggallery id=2611]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea