FOTO-VIDEO: O nouă creșă modernă, cu o capacitate de 60 de locuri, inaugurată de Primăria Alba Iulia în cartierul Ampoi I. Valoarea investiției, 2 milioane de lei

inaugurare cresa alba iulia zona ampoi64 Primăria Alba Iulia a inaugurat, marți, noua creșă din cartierul Ampoi I, care de săptămâna viitoare își va deschide porțile pentru copii. Amenajată în locul unei foste centrale termice, pe strada Livezii nr. 47,  unitatea este structurată pe două etaje și are o suprafață desfășurată de 852 de metri pătrați, spațiu suficient pentru a asigura toate condițiile de îngrijire pentru 60 de copii. Investiția, de 2 milioane de lei, a fost finanțată integral din bugetul local, iar lucrările au durat aproximativ un an și jumătate.

Noua creșă dispune de săli pentru cinci grupe de copii, respectiv grupa mică (la parter) și câte două grupe mijlocii și mari la etaj. De asemenea, deține spații pentru servirea mesei și de somn, vestiare, grupuri sanitare, precum și locuri de joacă exterioare, cu tobogane și balansoare în fața creșei și cu măsuțe, băncuțe și jucării pe acoperișul clădirii.  Creșa II Ampoi se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 3 luni și 4 ani, iar programul de funcționare este de la ora 6.00 la ora 18.00.

Inaugurarea noii costrucții, în cadrul căreia își va desfășura activitatea un număr de 20 de angajați, a fost făcută în prezența oficialităților locale: a primarului Mircea Hava, viceprimarilor Paul Voicu și Gabriel Pleșa, și a administratorului public al orașului Alba Iulia, Nicolaie Moldovan.

INFORMARE COVID-19

Avem la ora asta trei creșe în municipiu, două aici în cartier și una în Cetate, în total 165 de locuri. Sunt puține, dar pe viitor vom încerca să mai construim. Prima intenție va fi pe bani europeni, dar o să vă spunem la momentul respectiv, unde, când. Știți prea bine că înainte trebuie să câștigăm proiectul. Aici a fost o centrală termică, cu foarte multe probeme(…)Neavând teren în zonă, am găsit această soluție care să rezolve această problemă (…) S-au grefat aici toate cerințele tehnice, sunt tobogane prin care hainele murdare se duc la locul lor, bucătărie lift…Vă dați seama, sunt niște condiții aici ca la NASA ”, a declarat primarul Mircea Hava.

Unitatea are o capacitate de 60 de locuri, cuprinde 5 grupe de copii, la parter este grupa mică, iar la etajul unu sunt patru grupe de copii, două grupe mijlocii și două grupe mari. Dotarea creșei s-a făcut în primul rând ținându-se cont de nevoile copilului mic, având în vedere faptul că este vorba de copil între 3 luni și 3-4 ani, și de particularitățile de vârstă ale acestora. Avem un număr de 20 de angajați -îngrijitoare, personal didactic, asistente medicale, precum și un medic care deservește cele trei creșe din oraș. Tot personalul urmează cursuri de puericultură, de baby sitter, de igienă și de prim ajutor”, a declarat reprezentantul Direcției Creșe din cadrul primăriei, Monica Dicoi.

Potrivit acesteia, înscrierile pentru toate cele trei creșe din municipiu s-au făcut în luna iulie, fiind înregistrate 148 de cereri pe 109 locuri.

Citiți și Rezultate înscrieri la creșă 2016. Primăria Alba Iulia a publicat rezultatele înscrierilor la cele trei creșe din municipiu

” În perioada 1-9 septembrie, părinții își confirmă locul și apoi dacă vor rămâne locuri libere, în ordine descrescătoare a punctajului, acestea se vor ocupa de cei care sunt respinși”, a precizat Monica Dicoi.

La eveniment a mai participat și o delegație din Palestina, însoțită de ambasadorul Statului Palestina în România, E.S. Fuad Karim Saliba Kokaly și primarul orașului palestinian Beit Sahour înfrățit cu Alba Iulia, Hani al Hayer.

Alexandra MATEȘ

Email: ale_mates@yahoo.com
Tel: 0722.661.325

5 Comentarii

1 6 septembrie 2016 at 13:56

Hava te-ai facut imam sau te-ai convertit la islamism ? Ca vad ca inviti in ultima vreme prin Alba Iulia tot felul de ambasadori islamisti. Numai aia te mai baga in seama ?

ilie de la uzina 7 septembrie 2016 at 8:52

primaria reuseste sa cheltuie milioane de euro cu palate, cetati, dar mai reuseste ocazional sa faca si ceva util pentru comunitate.
pe cand blocuri de locuinte ?macar unul pe an.o chestie ceva.
sau bagam banii la palatul vietii, ca asa vrea domnul primar.

sa-ti expilc ilie 7 septembrie 2016 at 11:07

ilie tu esti prost nevoie mare
sunt 4 astfel de complexe anl in AB si o sa se mai construiasca. dar voi ce vreti sa va dea primaria case, loc de munca, sa va faca curat in fata portii si sa va si mestece mancarea daca se poate. lucra ilie si o sa vezi ca iti permiti.
si parca tu zicea ca nu sunt crese in ab..pai uite ca mai este una si o sa fie si un proiect pe fonduri prin care se va construe o alta cresa + gradinita si alte anexe. iar palatal nu se face cu banii de la CL ci cu bani din priecte ceea ce inseamna ca doar 2% din suma folosita pt investitie o sa fie de la CL.
mai documenteaza-te decat sa bagi de vina numai asa ca sa te aflii in treaba.

ilie de la uzina 7 septembrie 2016 at 16:40

vai ma scuzati. am jignit pe stapanul vostru. ne cerem scuze .
blocurile anl sunt facute din bani guvernamentali, eu ma refeream la banii priamriei, ca se pot construi si din ei blocuri.
stati linistiti pedelisti de serviciu, nu am nevoie de blocurile voastre, sunt posesor de imobil proprietate personala.si am si un loc de munca.nu la stat, la privat.
iertat prostia asta a noastra, a cleor care va votam si va umplem nevestele de salarii din bani publici.
am o stima extraordinara pentru voi. dar ma impiedica codul penal sa o arat.
pavele, pavele, autobuze scumpe, defrisari,pamantul din jurul orasului dat la prieteni,mall pe terenul statului,parcuri disparute, canalizari imputite.da, seful vostru are multe realizari.dar nus evad, ca sunt la offshore.

Anca 7 septembrie 2016 at 14:01

Ilie , ocazional e creierul pe care il porti degeaba in cutia craniana ….

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...