FOTO, VIDEO: Nicolae Stanciu – reușită fabuloasă în Cehia! Ex-uniristul continuă evoluțiile de senzație pentru Slavia Praga

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Nicolae Stanciu (27 de ani) continuă evoluțiile magistrale în campionatul Cehiei. Fostul unirist impresionează după reluarea stagiunii și a fost nominalizat la titlul de cel mai bun jucător al lunii mai. În ultimul joc disputat fotbalistul originar din Craiva a marcat un gol fabulos, în minutul 14, când a deschis scorul pentru Slavia Praga, cu o execuție inteligentă a unei lovituri libere, de la aproximativ 25 de metri, cu efect, peste zid, cu mult efect, la colțul scurt.

Rezultă un bilanț remarcabil pentru internaționalul român descoperit de Alexandru Kalanios și lansat în fotbal de gruparea din Cetatea Marii Uniri: două goluri și 3 asisst-uri în cele 5 meciuri susținute în “alb-roșu” după reluarea întrecerii întreruptă de pandemia de coronavirus.

ELIT

Ostrava – Slavia Praga, contând pentru penultima etapă a sezonului regular, a fost un meci nebun, încheiat la egalitate, scor 2-2 (1-1). După reușita lui Stanciu (titular și înlocuit în minutul 90+7), gazdele au egalat rapid, în minutul 17, iar finalul s-a dovedit unul incendiar, cu două cartonașe roșii, câte unul de fiecare parte. Liderul a punctat în minutul 90+4, însă amfitrionii (locul șase) au egalat iar, în minutul 90+7, după un corner la care a fost nevoie de VAR. Mijlocașul român și-a trecut în cont evoluții excelente în aceste ultime 5 apariții. Slavia Praga încheie pe locul 1 campionatul regulat, având un avantaj de 6 puncte la acest moment față de poziția a doua. Formația lui Nicolae Stanciu mai are o partidă de disputat, duminică, 14 iunie, acasă, cu Zlin, și este direct calificată în play-off.

În cele 34 de partide din acest sezon, Stanciu a reușit 4 goluri și 8 pase decisive, fiind considerat în acest moment cel mai bun jucător al primei clasate în partidele disputate după ridicarea restricțiilor. Jurnaliștii cehi afirmă că ex-uniristul și-a ridicat calitatea evoluțiilor grație noii poziții din teren: postul de mijlocaș ofensiv, iar antrenorul Jindrich Trpisovsky susține că românul are o viață privată liniștită, fapt care-i asigură prestații solide pe teren.

Dan HENEGAR