Rămâi conectat

Sport

FOTO-VIDEO: Nicolae Stanciu, internaționalul român, a primit titlul de cetățean de onoare al municipiului Alba Iulia!

Publicat

în

Fotbalistul Nicolae Stanciu, internațional român lansat de Unirea Alba Iulia, a primit, în cadru festiv, la Muzeul “Principia” din “Cetatea Marii Uniri”, titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Alba Iulia, sâmbătă, 3 iulie.

Alături de jucătorul în vârstă de 28 de ani, component al Slaviei Praga, câștigătoarea eventului în Cehia, au mai fost recompensați cu această distincție revoluționarul Mihai Babițchi, luptătorul anticomunist Simion Drăgoi, artiștii Ioan Bocșa și Nicolae Furdui-Iancu, distincțiile fiind înmânate de primarul Gabriel Pleșa, la propunerea căruia Consiliul local al municipiului Alba Iulia a aprobat în 27 mai acordarea acestor titluri onorifice.

Citește și: LIVE VIDEO| Ceremonia de decernare a titlurilor de cetățeni de onoare ai Municipiului Alba Iulia pentru cinci personalități locale

Sunt onorat să premiem acești oameni deosebiți, persoane din cultură și sport, cărora Alba Iulia și comunitatea le datorează foarte mult. Este titlul suprem, acordat după foarte mult timp la Alba Iulia. Cele 5 personalități reprezintă adevărate modele locale pentru tinerii și copiii nostri”, a spus edilul municipiului reședință a județului Alba.

*Stanciu: “Sunt mândru și onorat”

Nicolae Stanciu este un om cu care Alba Iulia și România se mândresc, unul dintre cei mai mari sportivi de la noi. Mai are multă carieră în față, ani în care sunt convins că mai are multe de spus”, a fost caracterizarea jucătorului echipei naționale.

Vizibil emoționat, Nicolae Stanciu, cel mai tânâr dintre cei 5 proaspăt cetățeni de onoare ai “Celeilalte Capitale”, a spus, după decernarea plachetei: “Sunt mândru și onorat că mă regăsesc alături de aceste personalități ale orașului. Voi face tot ce îmi stă în putință pentru ca în viitor să fac numele orașului nostru, Alba Iulia, cunoscut în toate colțurile lumii”, a declarat Nicolae Stanciu, jucător care în 2021 a avut cel mai bun an din carieră și își pune apăsat candidatura pentru cel mai bun fotbalist al anului.

Acesta a fost însoțit de famillie la ceremonie, inclusiv de micuța Masha Ecaterina, aflată în centrul atenției, iar imediat după eveniment a plecat spre Praga pentru a începe pregătirile alături de club.

O manfestare de suflet s-a încheiat prin recitalul supriză oferit de doi dintre cetățenii de onoare, celebrii interpreți ai folclorului românesc, Ioan Bocșa și Nicolae Furdui-Iancu.

*Nicolae Stanciu, alături de Nicolae Linca

Ultima personalitate sportivă care a fost gratulată cu titlul de cătățean de onoare al municipiului Alba Iulia a fost regretatul Nicolae Linca (originar din Alba), singurul boxer din istoria României ce a cucerit aurul olimpic, în 1956, la Melbourne.

Nicolae Stanciu, internaționalul român, în vârstă de doar 28 de ani, a descoperit tainele fotbalului în cadrul echipei Unirea Alba Iulia sub îndrumarea antrenorului Alexandru Kalanyos. Nicolae Stanciu este cel mai titrat fotbalist din istoria Albei, cu 11 trofee adjudecate, iar în acest sezon a marcat 16 goluri și a oferit 8 pase decisive. În plus fostul unirist este primul jucător ce a evoluat în Alba și a ajuns să joace la un turmeu final al unei competiții majore,  în 2016, la Campionatul European din Franța.

Fotbalistic a realizat eventul în Cehia, cupă și campionat, in acest campionat. În sezonul trecut a fost declarat cel mai bun străin, mijlocaș și pasator din campionatul ceh iar personal se poate mândri cu nașterea fetiței Masha Ecaterina, în 4 noiembrie 2020.

Publicitate

Foto: Lucian DANCIU

Publicitate

Sport

Valentin Sinescu, după eșecul din Cupa României: „Am descoperit trei tineri, nu vreau un lot stufos, dar mai trebuie transferuri”

Publicat

în

Valentin Sinescu a debutat la Unirea Alba Iulia în Cupa României, eșec la Galda de Jos, 0-2, cu Industria, o confruntare în care divizionara terță a mizat pe tineri. Antrenorul a văzut partida din tribună, i-a remarcat pe Moldovan, Dehelean și Haj, și consideră că are nevoie de 5-6 transferuri în vederea unui campionat „de tranziție”, în condițiile unui „buget rahitic”

Sâmbătă, la ora 10.30, pe terenul Cetate 2, Unirea Alba Iulia va întâlni CSM Deva într-un joc de verificare.

Un meci frumos, într-o bază cochetă, cu un adversar care a respectat fotbalul, a avut o prestație bună și o conduită ireproșabilă. Țin să îi felicit pe această cale pentru victorie și să le urez succes în continuare. Pentru noi a fost o acțiune pe care nu ne-am fi dorit-o la acest moment. Evident că a trebuit să onorăm cu prezența această fază a Cupei României. Am avut șansa să debutăm niște jucători foarte tineri, sunt bucuros pentru acest lucru. Sunt doi fotbaliști care mi-au lăsat o impresie foarte bună, Moldovan și Dehelean, care, după părerea mea, dacă ar avea un standard profesional ridicat al pregătirii în anul următor, cred că ar face față chiar și la un eșalon superior. Alătur celor doi pe Haj, o confirmare, un jucător care pe o altă poziție, mult mai avansat, ar da un radament foarte bun. Sunt trei câștiguri ale jocului și nu pot să incriminez atitudinea jucătorilor, a fost una bună, cu o evidentă lipsă de experiență. Sunt 8 jucători din structura lotului din sezonul trecut care au lipsit. Pentru etapa pe care o parcurgem au fost lucruri pozitive, dar și aspecte ce trebuie corijate. Este greu la Unirea Alba Iulia față ce ce bănuiam. I-am promis lui Mihai că atât timp cât face aceste eforturi supraomenești o să îi fiu alături. Am vorbit despre perspectivă, el încearcă să mai aducă jucători pentru a crea emulație în vestiar. Nu vreau un lot stufos, pentru a nu împovăra bugetul, și așa rahitic. Trebuie să avem luciditate și foarte mult discernământ în intenții. Să fim circumspecți, să cântărim foarte bine și dacă am aduce 5-6 jucători, de valoarea celor plecați, echipa ar putea avea o prezență onorabilă în campionatul viitor, pe care-l văd de tranziție. Unul în care lumea ce ar putea să sprijine această echipă să decidă dacă se dorește reînscrierea Unirii în circuitul național, mă refer la primele două eșaloane”, a punctat Valentin Sinescu.

Electrica Furnizare Discount
Citește mai mult

Sport

FOTO: Voința Stremț – CS Ocna Mureș 2-0 (1-0), în Cupa României. Stremţul scrie istorie în competiţia K.O.

Publicat

în

Voința Stremț – CS Ocna Mureș, al doilea duel interjudețean din cadrul fazei întâi a Cupei României, s-a încheiat cu scorul de 2-0 (1-0) în favoarea gazdelor.

Voinţa a reuşit astfel o calificare istorică în etapa a doua din faza naţională a competiţiei K.O. Golurile îzbânzii stremţenilor au fost marcate de Epure (24, scăpat singur, după o lansare pe culoar de la Trifa) şi Al. Juncan (66, șut din semiîntoarcere).

Este extrem de importantă victoria în compania unui adversar de categorie superioară, mult mai bine cotat. Dacă în jocurile anterioare s-au evidențiat 2-3 jucători, care au ieșit la rampă în anumite momente, în acest duel absolut toată echipa merită remarcată. Am obținut o calificare meritată, venită în urma unei evoluții apreciate, și consider că din toate punctele de vedere am fost peste oponenți„, a precizat Ion Ilie (Voința Stremț).

Ocnamureşenii, care au ratat un penalty în minutul 69, prin Alecu Cioară (șut pe lângă, atacantul alunecând din pricina terenului ud, tot el fusese faultat în careu), au încheiat disputa în inferioritate numerică, după eliminarea lui D. Lupşan, survenită în minutul 85, după o intrare imprudentă.

Au fost mai buni ca noi. Felicit echipa gazdă pentru victorie şi le doresc celor de la Stremţ cât mai multe victorii pe mai departe în faza naţională a Cupei României”, a declarat preşedintele secţiei de fotbal a clubului CS Ocna Mureş, Ioan Paul.

„De când e jocul ăsta inventat, se joacă pe goluri. Noi ratăm 11 metri, dăm în bară, minge scoasă de pe linia portii, cap pe lângă din 4 metri, singur cu portarul, iar adversarul marchează din singura acțiune a primei reprize și o aruncare de  la margine în a doua repriză. Partea bună e că ne putem vedea de treabă, gata cu Cupa… Am avut 11 jucători valizi astăzi și doi jucători de rezervă, dintre care unul accidentat. Ne pregătim, facem transferuri și ne vedem de muncă, întrucât e greu la fotbal„, a transmis antrenorul Paul Ciucă.

S-au înfruntat deținătoarea trofeului județean, după câștigarea finalei de la Unirea, la loviturile de departajare, cu CSU Alba Iulia, respectiv CS Ocna Mureș (locul 9 în ediția trecută a eșalonului terț).

Au evoluat echipele: *Voinţa Stremţ: G. Costea – G. Cerghedean, Csegoldi, N. Pop, N. Opriţa – Al. Juncan, Trifa (cpt.), Dreghiciu, Goangă – Epure, A. Breaz; rezerve Lupean, M. Cristea,  Cetean, Rancea, Puia, Moruşcă, Şerbu. Antrenor Ion Ilie;

CS Ocna Mureş: Vl. Ignat (cpt.)  – Frențiu, Haiduc, Cioplântă, Al. Kiraly – Socaci, D. Lupşan, Tegbo, Cl. Marcu – Ceaca, Cioară; rezerve S. Moise, D. Cunţan. Antrenori Paul Ciucă și Romeo Arinar.

Arbitri: M. Chioran (Cluj-Napoca), I. Georgiu (Dej), Cl. Giorgiu  (Cluj-Napoca) Observator T. Biriș (Hunedoara)

Lucian DĂRĂMUȘ

Publicitate
Citește mai mult

Sport

FOTO: Industria Galda – Unirea Alba Iulia 2-0 (1-0), în Cupa României | Dublă Bălaș și eliminare a tinerilor „alb-negri”

Publicat

în

Industria Galda de Jos a învins Unirea Alba Iulia, în faza întâi a Cupei României, scor 2-0 (1-0), o victorie firească după derularea ostilităților, conturată grație dublei lui Bălaș (40, 61, penalty)

Meciul de debut pentru antrenorii Doru Oancea și Valentin Sinescu, întrerupt timp de 15 minute din princina grindinei, în prima repriză, s-a dovedit”o povară” pentru gruparea din Cetatea Marii Uniri, mistuită de probleme financiare apăsătoare și părăsită de o sumedenie de jucători. Industria a controlat jocul și își așteaptă oponentul din faza a 2-a a Cupei României, în 11 august. Valentin Sinescu a stat în tribună, iar la final i-a remarcat pe A. Moldovan și Dehelean, alături de Haj.

Un debut cu dreptul, vreau să felicit jucătorii. O partidă grea, împotriva unei echipe de copii, ce au calitate, cu un antrenor foarte bun. L-am și felicitat pe Mihai Dăscălescu, dacă au răbdare, vor progresa. Știam că echipa mea are caracter și valoare, dar în același timp sunt conștient că putem juca și mai bine. Avem nevoie de pregătire, suntem pe un drum bun. Industria va fi o echipă bună de Liga a 4-a, fără doar și poate, și deocamdată nu avem obiectiv promovarea, nu există presiune. Normal, că îmi doresc performanță, ar fi a treia promovare din carieră”, a explicat Doru Oancea.

Uniriștii nu au putut emite pretenții, ținând cont de formula tânără aliniată, distribuție în care au debutat Sîntoma, Lupea și P. Dani, prezenți în primul unsprezece, la reluare intrând A. Moldovan (18 ani), Jurj și Cl. Marcu, ultimii doi născuți în 2005!

Meciul a fost întrerupt în minutul 39 din pricina grindinei! Partida aa fost reluată peste 15 minute și la prima fază Bălaș a deschis scorul cu un șut de la 16 metri, deviat, ce l-a păcălit pe Sîntoma. Cea mai mare ocazie a reprizei a fost în minutul 43, când S. Mureșan l-a devansat pe Sîntoma, însă Scrob a respins de pe linia porții. La meci asistă în jur de 100 de spectatori, între care 6 suporteri ai „Black Warriors”, primul mitan fiind marcat de ploaia torențială ce a dus la întreruperea jocului. Antrenorul Valentin Sinescu a stat în tribună alături de Mihai Dăscălescu, vizitatorii fiind conduși de pe bancă de Marcel Rusu. În minutul 61, același Bălaș face dubla, din penalty, execuție elegantă, după un fault Scrob la S. Mureșan. Bârdea (77), cu un șut puțin pe lângă, a avut cea mai mare ocazie a vizitatorilor. Și Pocol (88), șut din unghi, puțin alături, putea reduce ecartul.

Cu excepția a doi jucători, Scrob și Mardare, albaiulienii miezează pe un unsprezece compus din fotbaliști sub 21 de ani, media de vârstă a formulei de start fiind de 21 de ani și 4 luni

Foste colege în eșalonul terț în stagiunea trecută, combatantele s-au întâlnit mereu în ultimii ani în competiția “KO”, pe “Cetate”, calificările fiind împărțite: 2017, Industria, după loviturile de departajare; 2018 – Unirea, la penalty-uri, 2019 – găldenii, victorie cu 2-1 (în minutul 90+3 Căt. Suciu a apărat un penalty executat de Selagea); anul trecut calificare la “masa verde” Unirea Alba Iulia (gazdele lovite de COVID-19).

Industria: Iancău – Samoilă, Rahovean, Hodea, Ad. Matei – Javla, Oniche – Al. Costea, Bălaș. Tocu – S. Mureșan; au mai intrat Căt. Ivașcu, P. Medrea, D. Schiau; rezerve Vl. Răducanu, Tamaș, N. Muntean,  G. Tamaș, Căt. Dănilă. Antrenori Doru Oancea, Dan Comșa

Unirea: Sîntoma – Haj, Mardare, Scrob, V. Codrea – P. Dani, Mîlna, Dehelean, Bîrdea – Lupea, Pocol; au mai intrat An. Moldovan, M. Dăscălescu jr, Jurj, Fl. Marcu; rezerve D. Oneț, C. Dănilă, . Antrenori Vasile Sinescu, Marcel Rusu.

Arbitri I. Boldea (Ciuguzel), R. Mereș, A. Revnic (ambii Cluj-Napoca). Observator M. Ștefan (Orăştie)

Publicitate
Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2021 Ziarul Unirea