Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO-VIDEO| „Marea Gălăgie”, în Cetatea Alba Carolina: Marius Moga şi echipa sa pregătesc liceeni albaiulieni, pentru un show inedit la Zilele Oraşului

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Marea Galagie cu Marius Moga la Alba Iulia33Tineri, distracţie, muzică, culoare, creaţie, urlete şi ţipete, cam aşa se poate descrie atmosfera care animă în aceste zile Cetatea Alba Carolina. Este vorba despre „Marea Gălăgie” de la Alba Iulia, unul dintre evenimentele pe care Marius Moga, împreună cu echipa sa, îl organizează săptămâna aceasta în oraşul său natal, pe lângă mega- festivalul din weekend şi Tabăra de Muzică. Sute de elevi, de la toate liceele din oraş se antrenează cu artişti consacraţi, pentru ca la final să intre într-o competiţie de percuţie pe scena Alba Fest by Marius Moga. Toată această desfăşurare de forţe va realiza vineri un flashmob spectaculos în Cetate, „o paradă ca la Rio de Janeiro”, cu percuţie şi strigăte.

Pietonala Mihai Viteazul din Cetatea Alba Carolina a fost luată cu asalt  astăzi de tinerii din Tabăra lui Marius Moga şi sute de elevi de la 7 licee din oraş, care se pregătesc la intensitate maximă pentru un spectacol inedit pe scena Festivalului Alba Fest.

Marea Galagie cu Marius Moga la Alba Iulia42Împărţiţi pe echipe, fiecare reprezentând câte un liceu, tinerii participă zilnic la lecţii de muzică şi mişcări sincronizate, oferite de Marius Moga. Fiecare echipă este condusă de câte un artist din Tabăra lui Moga, printre aceştia numărându-se Liviu Teodorescu, Adda, Vizi Imre şi Sorana.

„Marea Gălăgie” e un fel de extindere a Taberei de Muzică, să implicăm şi oameni care nu sunt muzicieni dar care pot să creeze muzică”, a explicat artistul Marius Moga.

Astăzi, în cea de-a doua zi de repetiţii, liceenii au învăţat  cum să funcţioneze ca o orchestră. Practic ei au fost „instrumentele muzicale”. Cu Marea Galagie cu Marius Moga la Alba Iulia46tuburi colorate în mâini, cu ajutorul cărora scoteau sunete pe note muzicale, ajutaţi de tarabane şi cu vocile lor, aceştia au încercat să „cânte” armonios împreună.

„Toată ideea este ca fiecare să ţină minte ce are de făcut. Să respectăm orchestra. E ca şi cum voi sunteţi viori, violoncel, şi aşa mai departe”, le-a spus artistul tinerilor.

Marius îşi doreşte ca prin acest eveniment să scoată tinerii din case zilele acestea, să fie o sărbătoare în tot oraşul pentru toate vârstele. „În principiu, asta mi-am dorit, să mobilizez un oraş. Dacă nici un oraş ca Alba Iulia nu pot mobiliza, ce să mai aştept la o ţară sau la o lume întreagă?”

Artistul a ţinut să precizeze că „o desfăşurare de forţe cum este aici la Alba Iulia nu se putea face fără ajutorul directorilor şcolari şi nu în ultimul rând, şi de fapt cel mai important al Primăriei Alba Iulia, care m-au primit înapoi în oraş şi mi-au zis, uite mă, fă tu zilele oraşului, fă-le să fie mai interesante dacă poţi, încearcă măcar. Şi eu cred că deja suntem pe drumul cel bun. Nu am mai văzut asemenea mobilizări de tineri să facă orchestre”, a declarat Marius Moga.

 [nggallery id=1828]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO: 1 MAI. Cum se sărbătorea Ziua Muncii pe vremea lui Ceauşescu: manifestaţii grandioase cu mii de muncitori şi ţărani. Ce se mai păstrează în ziua de azi

Alexandra Mates

Publicat

în

VIDEO: 1 MAI. Cum se sărbătorea Ziua Muncii pe vremea lui Ceauşescu: manifestaţii grandioase cu mii de muncitori şi ţărani. Ce se mai păstrează în ziua de azi Dacă în zilele noastre 1 Mai înseamnă doar o zi liberă în calendar, şi mai nou chiar o minivacanţă, în care probabil deja mulţi dintre români au […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea