Rămâi conectat

Actualitate

FOTO VIDEO | Incendiu la o anexă gospodărească în Popeștii de Sus, comuna Vadu Moților. Pompieri din Cîmpeni au intervenit în mijlocul nopții

Publicat

în

FOTO VIDEO | Incendiu la o anexă gospodărească în Popeștii de Sus, comuna Vadu Moților. Pompieri din Cîmpeni au intervenit în mijlocul nopții

Stația de pompieri Cîmpeni a intervenit în cursul nopții pentru localizarea și stingerea unui incendiu pe raza localității Popeștii de Sus, comuna Vadu Moților.

Din informațiile preliminare ar fi fost vorba despre un incendiu izbucnit la o anexă gospodărească. La ajungerea forțelor de intervenție la locul solicitării, incendiul se manifesta cu ardere generalizată la anexă cu o suprafață aproximativă de 110 de metri pătrați.

Anexa care a ars era compusă din 3 elemente(șopru, magazie de lemne, adăpost de animale). De asemenea au mai ars și aproximativ 5 tone de fân aflate în proximitatea anexei.

Electrica Furnizare Discount

În adăpost se aflau 8 animale(4 porci și 4 vaci) și 7 păsări(găini) dintre care au putut fi salvate 7 animale(3 porci și 4 vaci) și 7 păsări(găini), acestea fiind evacuate de către cetățeni până la ajungerea forțelor de intervenție.

La fața locului au fost alocate 3 ASAS și 1 EPA. Nu au existat victime și nu a existat pericol de extindere la casa din apropiere, cauza probabilă a incendiului a fost stabilită ca: Scurtcircuit electric.

Publicitate

Actualitate

Zile de FOC în județul Alba: Recomandările ISU pentru cetățeni, împotriva codului GALBEN de CANICULĂ

Publicat

în

Zile de FOC în județul Alba: Recomandările ISU pentru cetățeni, împotriva codului GALBEN de CANICULĂ

ISU Alba vine în ajutorul cetățenilor din județ, care se confruntă în acest moment cu efectele devastatoare ale codului galben de caniculă.

Se anunță trei zile de foc!

Începând de astazi, ne aflam sub efectul unui cod galben de caniculă până la data de 1 august.
Hidratarea corpului și protecția corespunzătoare împotriva razelor soarelui sunt printre lucrurile esențiale pe timp de caniculă.
Recomandări pe timpul temperaturii ridicate:

Electrica Furnizare Discount

Deplasările sunt recomandate în primele ore ale dimineții sau seara;
Evitați aglomerațiile și efortul fizic intens;
Nu lăsați copiii/animalele de companie singuri/singure în autoturisme;
Evitați băuturile ce conțin alcool sau cafeină;
stați la umbră și evitați expunerea la orele prânzului;
beți suficientă apă pentru a vă hidrata corespunzător;
purtați pălării de soare, haine lejere de culori deschise;
evitați, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare;
consumați fructe și legume proaspete.

Citește mai mult

Actualitate

De ASTĂZI : Zile libere, scutiri de la cursuri și permisii în baza adeverinței de vaccinare

Publicat

în

De ASTĂZI : Zile libere, scutiri de la cursuri și permisii în baza adeverinței de vaccinare

Începând de astăzi, 29 iulie, intră în vigoare Legea nr. 221 din 2021 pentru completarea Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei COVID 19. Potrivit actului normativ, persoanele care doresc să se vaccineze împotriva COVID-19, beneficiază la cerere de următoarele drepturi :

După articolul 21 din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 396 din 15 mai 2020, cu modificările și completările ulterioare, se introduce un nou articol, articolul 21^1, cu următorul cuprins:

Electrica Furnizare Discount

(1) Persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 beneficiază, la cerere, de următoarele drepturi:
a) câte o zi liberă plătită, care nu se include în durata concediului de odihnă, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, în cazul angajaților din sistemul public și privat;
b) câte o zi de scutire pentru frecventarea cursurilor, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, în cazul elevilor și studenților;
c) câte o zi de permisie, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, în cazul cadrelor militare în activitate și al soldaților și gradaților profesioniști.
(2) Drepturile persoanelor prevăzute la alin. (1) se acordă pe baza adeverinței de vaccinare eliberate potrivit legii. În situația în care ziua liberă coincide cu ziua vaccinării, persoanele prevăzute la alin. (1) au obligația depunerii adeverinței de vaccinare în prima zi lucrătoare de la vaccinare.
(3) Beneficiază de drepturile prevăzute la alin. (1) și unul dintre părinți sau reprezentantul legal al copilului cu vârsta de până la 18 ani, precum și al persoanei cu dizabilități cu vârsta de până la 26 de ani, în ziua vaccinării copilului, respectiv a persoanei cu dizabilități.
(4) Drepturile persoanelor prevăzute la alin. (3) se acordă pe baza adeverinței de vaccinare și a declarației pe propria răspundere a celuilalt părinte sau a reprezentantului legal, potrivit căreia acesta nu a solicitat și nu va solicita zile libere pentru însoțirea la efectuarea vaccinului a copilului cu vârsta sub 18 ani, respectiv a persoanei cu dizabilități cu vârsta de până la 26 de ani. În cazul familiilor monoparentale, în declarația pe propria răspundere se va menționa faptul că părintele se află în una dintre situațiile prevăzute la art. 3 din Legea nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare.
(5) Dispozițiile prezentului articol nu se aplică în situația în care persoanele prevăzute la alin. (1) lit. a) sau c) sunt vaccinate la locul de muncă prin grija angajatorului.
(6) Pentru a nu afecta semnificativ activitatea angajatorului, angajații au obligația de a informa angajatorul cu privire la opțiunile de programare a zilelor libere pe care urmează să le solicite în temeiul prezentului articol, în vederea asigurării în condiții optime a funcționării activității acestuia.

Această lege a fost adoptată de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor art. 75 și ale art. 76 alin. (1) din Constituția României, republicată.

Citește mai mult

Actualitate

COD PORTOCALIU : România „se topește” sub valul de CANICULĂ. Prognoza și avertismentul meteorologilor. Zonele vizate

Publicat

în

COD PORTOCALIU : România „se topește” sub valul de CANICULĂ. Prognoza și avertismentul meteorologilor. Zonele vizate

Meteorologii au emis, joi, o atenționare cod portocaliu de caniculă pentru Sudul țării, care este valabilă până în august. Majoritatea județelor țării sunt sub cod galben de căldură.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), pe parcursul zilelor de joi, vineri, sâmbătă și duminică, în județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ilfov, București și în sudul județului Caraș-Severin, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unități, în aceste zone fiind în vigoare o atenționare cod portocaliu. Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 38 şi 40 de grade.

Electrica Furnizare Discount

Valul de căldură va persista și la începutul săptămânii viitoare în regiunile sudice și sud-estice.

În aceeași perioadă, valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În regiunile vestice, sudice și local în restul teritoriului va fi caniculă, în aceste zone fiind cod galben. Temperaturile maxime la scara întregii țări se vor situa, în general, între 34 și 39 de grade, iar noaptea, local, temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade.

Pe de altă parte, în județele Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Prahova și zona de munte a județelor Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Sibiu, Brașov, Covasna și Harghita, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică deosebit de accentuată până joi, la ora 23.00. Vor fi vijelii puternice, intensificări ale vântului cu rafale de peste 70…80 km/h, frecvente descărcări electrice și grindină. Local vor fi averse torențiale, iar cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp.

Tot până la ora 23.00. în Maramureș, Transilvania, Moldova, nordul Munteniei și al Dobrogei și local în zonele montane, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii, local averse ce vor avea și caracter torențial și, izolat, grindină, aici fiind cod galben. Astfel de fenomene, dar pe arii mai restrânse, vor fi și în restul teritoriului.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2021 Ziarul Unirea