Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO/ VIDEO: În cea mai bogată comună din România, locuitorii își pot plăti impozitele și taxele la automate electronice instalate de primărie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În comuna Ciugud din județul Alba, locuitorii își pot plăti taxele și impozitele la automatele electronice instalate de primărie. Potrivit primarului Gheorghe Damian, montarea acestor sisteme de tip „self pay” în toate satele componente este o premieră la nivel național deoarece, în prezent această facilitate este oferită cetățenilor doar de o primărie din Capitală, respectiv cea a Sectorului 4 București.

Prezentarea acestor aparate a fost făcută, miercuri, de către primarul Gheorghe Damian. El a explicat că a fost instalat, în fiecare sat din comună, la magazinul sătesc, câte un automat, iar angajatul magazinului a fost instruit să ajute oamenii care nu se descurcă să plătească.

YouTube video

Primarul a precizat că este o măsură care vine în sprijinul primăriei, deoarece elimină deplasarea săptămânală a unui funcționar în aceste sate, pentru încasarea banilor.

Operațiunea a fost mult simplificată, astfel încât automatul să poată fi folosit și de cei care nu sunt obișnuiți cu o astfel de tehnică. Se eliberează câte un card pe care e înscris un cod de bare, pentru fiecare cetățean din comună, iar acesta trebuie doar să-l apropie de ecranul aparatului și apoi să plătească.

YouTube video

Primăria Ciugud lansează totodată și campania „O primărie fără hârtii, o primărie aproape de cetățeni” prin care își dorește să organizeze la nivel național o dezbatere serioasă pentru informatizarea administrațiilor publice din România. În viitor Ciugudul își propune să ofere cetățenilor posibilitatea de a obține on-line toate actele de care au nevoie, iar în activitatea curentă să nu mai fie folosită hârtia ci totul să se desfășoare electronic.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba IPJ Alba a organizat pe data de 25 aprilie, prima ediție a „Cupa Primăverii”. Participanții s-au întrecut într-un turneu de fotbal și concurs de crossfit.  La data de 25 aprilie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean Alba, prin Biroul Pregătire Profesională, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea