Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO, VIDEO| Imaginea poetului simbol Mihai Eminescu, proiectată miercuri pe fațada Sălii Unirii din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Astăzi, 15 ianuarie 2020, la ora 18.00, pe faţada Sălii Unirii din Alba Iulia, este proiectată imaginea poetului-simbol al sufletului românesc, Mihai Eminescu. Astfel, Consiliul Judeţean Alba se alătură demersului unitar naţional de a aprinde „flacăra culturii”.

Citește și: Mihai Eminescu data naşterii • Mihai Eminescu biografie pe scurt • Mihai Eminescu opere, cărți, poezi • Mihai Eminescu scurt referat

„Astăzi celebrăm cultura şi îl omagiem pe Mihai Eminescu, la 170 de ani de existenţă sub semnul «Luceafărului». Să susţinem împreună cultura, în toate formele ei, pentru a menţine şi îmbogăţi patrimoniul de valori ce reprezintă însăşi esenţa identităţii noastre naţionale!”, transmite, cu această ocazie, preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel.

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, mulțumește Consiliului Judeţean Alba pentru implicarea în sărbătorirea a 170 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu şi marcarea Zilei Culturii Naționale în judeţul Alba.

Mesajul ministrului Culturii, Bogdan Gheorghiu, privind Ziua Culturii Naţionale:
„Cultura se clădește zi de zi, câte puţin, intrând într-un muzeu, deschizând o carte, privind o pictură. Să reaprindem această Flacără, deoarece totul începe cu fiecare dintre noi. Cultura este moștenirea socială pe care o oferim copiilor noştri, pe care o lăsăm tinerilor români de pretutindeni.”

YouTube video


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Ziua Jandarmeriei Române 2024, în Alba: Campionat de fotbal, turneu de table și tenis cu piciorul

Bogdan Ilea

Publicat

în

Ziua Jandarmeriei Române 2024, în Alba: Campionat de fotbal, turneu de table și tenis cu piciorul Competiții sportive organizate de Jandarmeria Alba cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române în Alba Iulia. Jandarmii s-au întrecut într-un campionat de fotbal, turneu de table sau tenis cu piciorul.  Ieri, 27 martie, la Baza Sportivă Ampoi 2 din Alba Iulia, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea