Rămâi conectat

Sport

FOTO-VIDEO: Gabriel Cotoară și legiunea din Alba, campionii Hunedoarei cu Gloria Geoagiu! “Promovarea în Liga 3 ar fi ceva senzațional!”, spune tânărul antrenor

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Antrenorul Gabriel Cotoară (37 de ani) și 8 jucători care au activat în Alba au devenit campioni în Liga 4 Hunedoara cu Gloria Geoagiu și vor susține un baraj de promovare în Liga 3 cu reprezentanta județului Timiș, probabil CSC Peciu Nou (4 puncte avans față de CSM Lugoj când mai sunt 3 etape).

Tânărul antrenor originar din Alba a devenit pentru a doua oară în 3 ani campion județean (în 2020, cu CS Ocna Mureș) și a reușit performanțe remarcabile cu Gloria Geoagiu, echipă pe care a preluat-o în urmă cu un an și jumătate. Cotoară a cucerit deja două trofee: Cupa României pe județ (vara trecută) – primul din istoria grupării, campionatul în acest sezon și mai poate bifa în următoarea perioadă alte două realizări: o nouă Cupă a României (în semifinale 6-1 și 3-2 cu CSC Sântămărie Orlea; finala, în 10 iunie, la Deva, cu Viitorul Minerul Lupeni, contracandidata din cel de-al 4-lea eșalon), dar și o promovare istorică pe a treia scenă.

A fost o muncă grea, încununată cu succesul suprem la nivel județean, întrucât am reușit să devenim campioni. Deși obiectivul era locurile 1-3, ne-am dorit performanță și am obținut-o. Sperăm să încununăm această realizare și cu promovarea în Liga 3”, a spus Gabriel Cotoară.

YouTube video

*Al doilea titlu de campioană județeană în 3 ani

Gabriel Cotoară este la al doilea titlu de campion județean, după cel cu CS Ocna Mureș, echipă cu care a și promovat în 2020 în eșalonul terț și a condus-o în primul sezon pe a treia scenă. În Final Four-ul din Hunedoara, Gloria Geoagiu are 5 puncte avans când mai este o etapă de jucat față de Viitorul Minerul Lupeni (ce nu are drept de promovare), iar în meciurile directe cu formația din Valea Jiului în aceasă fază a fost 3-0 în deplasare și 3-1.

Ar fi ceva extraordinar să realizăm eventul în Hunedoara, după ce sezonul trecut am luat Cupa României, primul trofeu din istoria clubului, o bucurie imensă pentru comunitate, deși nu eram favoriți”, a menționat Cotoară.

“Reprezintă foarte mult pentru mine, un antrenor tânăr, la început de drum, ceea ce am realizat în acești 3 ani. Sunt foarte mulțumit de munca mea, încerc să studiez, să progresez și să iau Licența A. Ar fi extraordinar să promovez în Liga 3 și să ne menținem în primul sezon. Am mai trecut prin această situație și știu ce important este„, a menționat “principalul” campioanei din Hunedoara.

*Baraj cu Timiș

Va fi foarte greu la baraj, am avut parte de unul dintre cele mai puternice județe, fotbalistic vorbind, din regiunea din care facem parte. Probabil vom întâlni echipa din Peciu Nou, deși CSM Lugoj a condus tot campionatul, iar la Peciu Nou sunt jucători cu experiență inclusiv în Liga 1, cum ar fi Scutaru. Ne vom juca șansele, chiar dacă adversarii pornesc ca favoriți”, a comentat Gabriel Cotoară.

Sub comanda lui Cotoară în actuala stagiune sunt 8 jucători din Alba, D. Vlad, Scrob, I. Hăprian, Cl. Oara, Joldeș, S. Fulea, Cl. Marcu și Puțan, “legiunii” putând fi alăturat și Al. Costea (care a activat la CSU Alba Iulia și Industria Galda), asta după ce în pauza competițională s-a despărțit de alți doi fotbaliști “albanezi” (Răcean și Tocu). Ca jucător, Gabriel Cotoară a făcut parte, în 2017, alături de elevul său Claudiu Marcu, din efectivul cu care Șurianu Sebeș a câștigat barajul de promovare cu Viitorul Caransebeș.

*Cl. Oara și Cl. Marcu, principalii marcatori

De altfel, doi dintre fotbaliștii din Alba, Cl. Oara – 19 goluri și Cl. Marcu – 11 reușite, sunt golgheterii noii campioane din Hunedoara. 5 dintre jucătorii din Alba au trecut pe la CSU Alba Iulia, 4 dintre ei fiind în efectivul universitarilor sezonul anterior când CSU a acces în Liga 3.

“Jucătorii din Alba s-au adaptat foarte bine, au răspuns pozitiv la antrenamente, s-au pregătit bine, au emulat bine alături de cei de la Hunedoara și, împreună, am încercat să ne facem treaba cât mai bine. Au adus un plus de valoare, în iarnă am transferat alți 3 jucători de la nivel superior, și s-a văzut pentru că nivelul fotbalului din Alba este superior celui din Hunedoara la acest nivel, în Hunedoara fiind mai puține echipe”, a adăugat Gabriel Cotoară.

*”Retrogradarea CS Ocna Mureș, un gust amar”

Retrogradarea formației din Ocna Mureș mi-a lăsat un gust amar. În primul rând este vorba despre munca mea, am fost doi ani acolo, în primul an am promovat direct, după o retrogradare din Liga 3. Știu cât suferă comunitatea, echipa are o tradiție la nivel de Liga 3. Sper să se reorganizeze cât mai repede și să se schimbe lucrurile. E păcat pentru infrastructură, pentru bugetul care l-au avut și chiar îmi pare rău pentru ei”, a concluzionat Gabriel Cotoară.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Înotătorii LPS Alba Iulia la Naționale: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz

Dan HENEGAR

Publicat

în

Înotătorii LPS Alba Iulia la Campionatele Naționale de seniori, tineret și juniori: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz La Campionatul Național de seniori, tineret și juniori, înotătorii de la LPS Alba Iulia au reușit rezultate de apreciat, fiind adjudecate 5 medalii, toate în probele juniorilor II. Astfel, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea