Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| Finalizarea lucrărilor la Centrul Pediatric Național „Maria Beatrice” din Alba Iulia: Zeci de invitați, prezenți la eveniment

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FOTO VIDEO| Finalizarea lucrărilor la Centrul Pediatric Național „Maria Beatrice” din Alba Iulia: Zeci de invitați, prezenți la eveniment

Astăzi, 28 noiembrie, se marchează un moment important în finalizarea lucrărilor la Centrul Pediatric Național „Maria Beatrice” pentru Terapia și Monitorizarea Prematurului, victime ale accidentărilor și copii cu paralizie cerebrală. Acest centru reprezintă un pas semnificativ în asigurarea unor servicii medicale specializate pentru cei mai vulnerabili membri ai comunității – copiii.

 

Unul dintre aspectele inovatoare ale acestui proiect este implementarea unor metode de terapie inovatoare. De exemplu, se va introduce implicarea surorii sau a fratelui pacientului în procesul de terapie, accentuând importanța susținerii din partea familiei în procesul de recuperare.

O altă metodă inovatoare pe care Centrul Pediatric o va implementa este terapia cu animale de companie. Terapeutul canin și hipoterapia aduc un aport semnificativ în terapia relațională a copiilor mici. Proiectul include un parc de 4000 mp și o grădină senzorială dedicată terapiei prin joacă cu animale, sub îndrumarea terapeuților specializați în terapie ocupațională, integrare senzorială, și terapie relațională în context familial.

CITEȘTE ȘI: VIDEO |Lucrările continuă la Centrul Pediatric Național ”Maria Beatrice”: Clinica destinată copiilor va implementa noi metode de terapie

Centrul va acoperi o gamă largă de servicii medicale specializate, inclusiv evaluarea, terapia și monitorizarea prematurului, evaluarea funcțională a nou-născutului și a copilului mic, consiliere parentală pre și post-natală, și psiho terapie de familie.

Secțiile dedicate pediatriei, ortopediei pediatrice, traumatologiei pediatrice și neurologiei pediatrice vor asigura îngrijirea copiilor într-un mediu specializat.

YouTube video

Recuperarea medicală pentru copii va beneficia de facilități precum kinetoterapie, hidro-kinetoterapie, fizioterapie, medicină hiperbară, terapie Vojta, logopedie, terapie ocupațională, integrare senzorială, psiho terapie și psiho logie clinică.

Prin includerea terapiei prin joacă cu animale de companie și terapiei relaționale în context familial, Centrul vizează o abordare holistică a recuperării medicale.

De asemenea, se va oferi recuperare medicală la domiciliu, explorări funcționale, și servicii de nutriție și dietetică.

Astăzi, în cadrul recepției lucrărilor, privim cu optimism spre viitorul în care acest centru va aduce speranță și îngrijire pentru copiii vulnerabili, contribuind la îmbunătățirea calității vieții acestor tineri luptători și a familiilor lor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

6 mai 2024: ,,Statu’ la vase în Lunea Paștelui”, la Șugag. Obicei tradițional străvechi ce reunește atât sărbătoarea întemeierii unei familii, cât și sărbătorirea Sfintei Învieri a Domnului

Ziarul Unirea

Publicat

în

6 mai 2024: ,,Statu’ la vase în Lunea Paștelui”, la Șugag. Obicei tradițional străvechi ce reunește atât sărbătoarea întemeierii unei familii, cât și sărbătorirea Sfintei Învieri a Domnului Consiliul Județean Alba și Centrul de Cultură ,,Augustin Bena”, în parteneriat cu Primăria Comunei Șugag și Biserica Ortodoxă Șugag, organizează la Șugag o nouă ediție a obiceiului […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea