Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO-VIDEO: După performanța de senzație, a doua finală europeană consecutivă, Volei Alba Blaj vrea să câștige Cupa CEV, adversară în finală fiind Busto Arsizio

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Volei Alba Blaj a izbutit o performanță remarcabilă, calificarea în a doua finală europeană consecutivă. “În cadență spre finală”, sloganul formației blăjene în preajma dublei din semifinala 100 la sută românească, s-a concretizat în accederea pentru al doilea an la rând în ultimul act al unei competiții continentale.

Anul trecut formația din “Mica Romă” a realizat cea mai mare performanță la nivel de cluburi a voleiului feminin din România, prin calificarea în ultimul act al Ligii Campionilor. În 2019, echipa lui Darko Zakoc va lupta pentru trofeul Cupei CEV, cu formația italiană Busto Arsizio, în dublu act, în 19 și 26 martie, primul joc în Sala “Transilvania” din Sibiu. Iar Blajul, deși este conștient de forța oponentului, nu-și ascunde intențiile de a cuceri al doilea trofeu continental ca și importanță. “O victorie așteptată și o calificare istorică. Am realizat un lucru remarcabil, prin calificarea în a doua finală europeană consecutivă! Nu ne vom opri aici, facem totul să aducem trofeul în Alba“, a declarat primarul Gheorghe Rotar.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

https://www.facebook.com/VoleiAlbaBlaj/videos/362896677893791/

*”Zakoc: “Avem șanse egale în finală”

Revenind la semifinala de marți, de la Sibiu, disputa încheiată în numai 68 de minute, în care cea mai bună voleibalistă a fost iarăși Ioana Baciu, MVP-ul întâlnirii, cu 19 puncte, a fost caracterizată fidel de experimentatul antrenor al grupării din Moldova. “Felicit Blajul, merită toate laudele, sunt buni, asta este realitatea. Îmi pare rău că nu reușesc să le opun o rezistență pe măsura lor. Cine știe, poate într-o altă viață”, a punctat Florin Grapă, după singurele înfrângeri ale Științei Bacău în actuala campanie europeană. Și nu putem omite gestul superb făcut la finalul jocului de galeria Blajului, care a chemat ambele echipe la salutul de tip islandez, devenit deja tradițional pentru formația din Alba. În cealaltă semifinală Yamamay e-work Busto Arsizio și-a respectat statutul de favorită, în fața maghiarelor de la Swietely Bekescsaba, câștigând, la fel ca în tur, cu 3-0 (25-22, 25-18, 25-11). Team-ul italian are în palmares alte trei finale în Cupa CEV, două câștigate (2010 și 2012), și una pierdută, în 2017, cu Dinamo Kazan.

Mă bucur pentru acest mare succes, pentru un club mic care se compară cu giganții Europei, deoarece nu toată lumea se poate califica doi ani consecutivi într-o finală europeană. Nu vom fi doar mulțumiți de această calificare, avem ambiții și dorim să câștigăm Cupa CEV. Spre deosebire de anul trecut, acum avem șanse de 50 la sută de a câștiga trofeul. Această echipă a fost creată pentru Liga Campionilor, dar acum vom juca o nouă finală și acest lucru este minunat”, a declarat antrenorul Darko Zakoc.

Scopul nostru a fost un parcurs cât mai lung în Liga Campionilor, nu am reușit acest lucru, și ne-am concentrat pe Cupa CEV. Ne bucurăm enorm că am ajuns în finală, le mulțumim susținătorilor pentru încurajări, dar și pentru fair play, pentru că au aplaudat și echipa din Bacău. Ne așteaptă o misiune grea, dar nu imposibilă în ultimul act”, a precizat Nneka Onyejekwe. Următorul meci oficial va fi duminică, 10 martie, în deplasare, de la ora 11.00, cu Dinamo București, în etapa a 17-a a Diviziei A1.

Sursa video: Volei Alba Blaj (facebook)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

În Vinerea Mare, etapă în cel de-al 3-lea eșalon | Vezi programul conjudețenelor

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 18.00, se dispută o nouă etapă în eșalonul terț, două dintre conjudețene evoluând acasă (CSU Alba Iulia și Industria Galda de Jos), iar celelalte două pe terenuri străine (CSM Unirea Alba Iulia și Metalurgistul Cugir). *CS Universitar Alba Iulia (locul 4, 34 de puncte) – ACS Mediaș […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea