Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| DN75, MODERNIZAT, pe o distanța de 50 de kilometri, între Bistra și limita cu județul Cluj

Publicat

în

FOTO VIDEO| DN75, MODERNIZAT, pe o distanța de 50 de kilometri, între Bistra și limita cu județul Cluj

Luni, 22 noiembrie, Nicolae Albu – prefectul județului Alba, Eugen Cecan – directorul general al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Cluj, inginerul Liviu Hondola – șef Secția Drumuri Naționale Alba și comisar șef de poliție Florin Constantin Dogaru – șeful IPJ Alba, au inspectat cei 50 de km modernizați din DN 75, cuprinși între localitatea Bistra și limita cu județul Cluj.

La finalul vizitei, aceștia au susținut o declarație de presă în care au menționat că acest tronson modernizat, realizat din fondurile proprii CNAIR, a fost finalizat înainte de termenul – limită și de sosirea înghețului, chiar dacă au existat și perioade de vreme cu ploi, însă atunci lucrările au fost oprite. Pe această porțiune de 50 de km s-au făcut lucrări de acostament, marcaje rutiere și s-a turnat covor asfaltic BA16 pe cele trei loturi licitate astfel: lotul 1 (km 85+000 m – km 101+595 m); lotul 2 (km 101+595 m – km 119+303 m); lotul 3 (km 119+303m – km 135+000m).

Electrica Furnizare Discount

Totodată, s-a prezentat o sinteză a lucrărilor de modernizare realizate în județul nostru în ultimii doi ani. Astfel, în 2020 s-au turnat aproape 84,5 km de covor asfaltic BA16 astfel: 11,3 km pe DN 74A; 18,9 km pe DN 75; 18 km pe DN 74 și 36 km pe DN 67C (Transalpina) care pornește de la Sebeș până la limita cu județul Vâlcea. În 2021, pe lângă cei 50 de km din DN 75 recent modernizați, în vară s-a turnat covor asfaltic și s-au făcut marcaje rutiere pe aproape 11 km din DN 74, inclusiv centura ocolitoare a orașului Abrud, acolo unde s-au realizat două sensuri giratorii. De asemenea s-au montat parapete direcționale pe 15 km de pe DN 67C și pe 2,3 km de pe DN 75, pe raza orașului Câmpeni.

Eugen Cecan – directorul general DRDP Cluj – a precizat că pe DN 75 se continuă modernizarea celor aproximativ 15 km rămași și situați administrativ în județul Cluj, din această porțiune fiind realizați deja 2,6 km. Lucrările pentru restul de aproximativ 12,4 km de drum betonat sunt oprite și se vor executa în primăvara anului viitor, atunci când se înregistrează temperaturi mai ridicate, pentru că necesită o tehnologie mai avansată.

Prefectul Nicolae Albu a adăugat că modernizarea acestor drumuri naționale din Apuseni este un prim pas foarte important în dezvoltarea turismului din Țara Moților – zonă care se bucură de o creștere constantă în acest domeniu – iar printr-un parteneriat cu unitățile administrativ-teritoriale, cu cei din infrastructura rutieră și alte instituții ale statului, s-a reușit o mobilizare deosebită, într-un termen scurt, astfel încât să fie reabilitate aceste drumuri naționale din Alba.

Comisarul șef de poliție, Florin Constantin Dogaru, a menționat că se bucură în calitate de cetățean de această dezvoltare a infrastructurii, deoarece atrage turiști și siguranță rutieră, iar județul Alba este pe un trend descendent al accidentelor rutiere. În acest sens, se constată faptul că prin ultimele modernizări ale infrastructurii din județ, circulația se realizează într-un mod mult mai sigur și accidentele au scăzut substanțial.

Ulterior, primarul orașului Baia de Arieș – localitate situată lângă sectorul de drum recent modernizat – a concluzionat că reabilitarea drumurilor naționale 74 și 75 reprezintă un impuls pentru dezvoltarea Munților Apuseni și revigorarea turismului, fiind realizată și în urma insistențelor sale și a celorlalți primari din Țara Moților.

Publicitate

Ştirea zilei

Cum a fost bătut un bărbat din Alba de către două femei în scara unui bloc: Ce pedeapsă au primit „amazoanele”

Publicat

în

Cum a fost bătut un bărbat din Alba de către două femei în scara unui bloc: Ce pedeapsă au primit „amazoanele”

Curtea de Apel Alba Iulia a menținut sentința dată de Judecătoria Alba Iulia în cazul celor două femei care au agresat un bărbat din orașul Cugir în scara unui bloc din localitate.

La data de 05 septembrie 2017, în jurul orei 13.30, persoana vătămată B.B. I., în timp ce se afla în scara blocului în care locuiește din Cugir, a fost lovit cu pumnii și palmele la nivelul corpului de către inculpata C. C.C., în timp ce inculpata A. A., de față la eveniment, o încuraja pe inculpata C. C. C. să o lovească pe persoana vătămată, urmare a unui conflict avut cu inculpatele, vecinele sale, care urlau și îi adresau expresii jignitoare, a solicitat prin apel la SNUAU 112 prezența unui echipaj de poliție.

La fața locului s-au deplasat doi agenți din cadrul Poliției orașului Cugir, care au fost întâmpinați de către persoana vătămată, acesta explicându-le motivul pentru care a solicitat prezența lor. După ce au discutat și cu inculpatele și au aplanat conflictul, cei doi polițiști s-au îndreptat spre autospeciala parcată în fața blocului.

Electrica Furnizare Discount

În continuare, după discuția purtată cu polițiștii, persoana vătămată a intrat în scara blocului, moment în care inculpatele l-au așteptat și s-au năpustit asupra sa. Astfel, în timp ce inculpata A. A. o încuraja pe inculpata C. C.C. să îl lovească, să îl omoare, aceasta din urmă îi aplica lovituri cu pumnii și palmele la nivelul corpului și îl strângea de gât, trăgându-l totodată de tricou.

În timp ce era lovită, persoana vătămată a încercat să se apere, împingându-le și ținându-le cu mâinile la distanță pe cele două inculpate, iar urmare acestui fapt, inculpatei C. C. C. i-au fost cauzat leziuni traumatice la nivelul feței, care au necesitat pentru vindecare 3-4 zile de îngrijiri medicale.

La individualizarea judiciară a pedepsei aplicate inculpatelor, s-a ținut seama și de consecințele faptei constând în leziunile traumatice care nu au fost evaluate printr-un număr de zile de îngrijiri medicale.

Astfel inculpata C. C. C. a fost condamnată la plata unei amenzi în valoare de 1.800 lei, iar Inculpata A. A. la plata unei amenzi în valoare de 1.400 lei.

Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| Există speranță în umanitate: Un pompier de la ISU Alba, alături de oameni inimoși, a fost Moș Nicolae pentru o femeie de 90 de ani

Publicat

în

Există speranță în umanitate: Un pompier de la ISU Alba, alături de oameni inimoși, a fost Moș Nicolae pentru o femeie de 90 de ani

Alin Purda, un pompier din Apuseni, alături de alți oameni inimoși, români și germani, ne arată că umanitatea încă exista.

Luni, de Moș Nicolae, alaturi de cei de la 4×4 Karpatenhilfe au adus bucuria pe fața unei femei bătrânici, de 90 ani, ducându-i o sobă nouă pentru a se putea încălzi în sezonul rece.

Soba a fost montată și instalată în locul celei vechi care nu mai putea fi utilizată, existând riscul să se producă un incendiu.

Electrica Furnizare Discount

„Tot acești oameni minunați am văzut că au dus și alimente și alte lucruri necesare la bătrânii amărâți din satele izolate și au demonstrat că înca mai există omenie și speranta între noi!!”, ne-a povestit un cititor al ziarulunirea.ro.

Alin nu este la prima „ispravă” de acest gen, în februarie fiind felicitat de către colegii săi în mod public, pentru sufletul mare de care a dat dovada, în ajutorul oferit unei mamei singure cu trei copii, cu o situație financiară precară.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Activități de verificare la Inspectoratul de Jandarmi Alba în cazul albaiulianului „bătut ca la carte” la el acasă, în miezul nopții

Publicat

în

Activități de verificare la Inspectoratul de Jandarmi Alba în cazul albaiulianului „bătut ca la carte” la el acasă, în miezul nopții

Un bărbat din Alba Iulia aduce acuzații grave unui polițist din cadrul IPJ Alba și susține că ar fi fost agresat fizic de angajatul statului după ce acesta a „intrat peste el în casă”, în miezul nopții de 6 decembrie a anului curent, în jurul orei 02:00. În cadrul echipajului mixt ce s-a deplasat la fața locului, ca urmare a unui apel la 112, a fost prezent și un jandarm.

Citește și: ACUZAȚII GRAVE aduse unui polițist din ALBA IULIA: „A intrat peste mine în casă și m-a bătut ca la carte”

Ca urmare a apariției în spațiul public și totodată a unei solicitări din partea ZiarulUnirea.ro, Inspectoratul Județean de Jandarmi Alba, prin vocea purtătorului de cuvânt al instituției transmite:

dariusandrei.ro

Electrica Furnizare Discount

„În urma solicitării dumneavoastră, vă informăm că la nivelul conducerii Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba, s-au desfășurat activități de verificare a modului de executare a misiunii din cadrul echipajului mixt de menținere, din care reiese faptul că, jandarmul și-a desfășurat activitatea conform prevederilor legale.”, transmite Inspectoratul de Jandarmi Județean Alba

Astfel instituția Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba i-a solicitat jandarmului, care a făcut parte din echiajul mixt, ce s-a prezentat, ca urmare a unui apel la 112, la domiciliul presupusei victime a unei agresiuni fizice,  clarificări suplimentare cu privire la raportul pe care acesta l-a întocmit ca urmare a activității intreprinse în noaptea de 5 spre 6 decembrie a anului curent.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare