Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| DN75, MODERNIZAT, pe o distanța de 50 de kilometri, între Bistra și limita cu județul Cluj

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
FOTO VIDEO| DN75, MODERNIZAT, pe o distanța de 50 de kilometri, între Bistra și limita cu județul Cluj

Luni, 22 noiembrie, Nicolae Albu – prefectul județului Alba, Eugen Cecan – directorul general al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Cluj, inginerul Liviu Hondola – șef Secția Drumuri Naționale Alba și comisar șef de poliție Florin Constantin Dogaru – șeful IPJ Alba, au inspectat cei 50 de km modernizați din DN 75, cuprinși între localitatea Bistra și limita cu județul Cluj.

La finalul vizitei, aceștia au susținut o declarație de presă în care au menționat că acest tronson modernizat, realizat din fondurile proprii CNAIR, a fost finalizat înainte de termenul – limită și de sosirea înghețului, chiar dacă au existat și perioade de vreme cu ploi, însă atunci lucrările au fost oprite. Pe această porțiune de 50 de km s-au făcut lucrări de acostament, marcaje rutiere și s-a turnat covor asfaltic BA16 pe cele trei loturi licitate astfel: lotul 1 (km 85+000 m – km 101+595 m); lotul 2 (km 101+595 m – km 119+303 m); lotul 3 (km 119+303m – km 135+000m).

YouTube video

Totodată, s-a prezentat o sinteză a lucrărilor de modernizare realizate în județul nostru în ultimii doi ani. Astfel, în 2020 s-au turnat aproape 84,5 km de covor asfaltic BA16 astfel: 11,3 km pe DN 74A; 18,9 km pe DN 75; 18 km pe DN 74 și 36 km pe DN 67C (Transalpina) care pornește de la Sebeș până la limita cu județul Vâlcea. În 2021, pe lângă cei 50 de km din DN 75 recent modernizați, în vară s-a turnat covor asfaltic și s-au făcut marcaje rutiere pe aproape 11 km din DN 74, inclusiv centura ocolitoare a orașului Abrud, acolo unde s-au realizat două sensuri giratorii. De asemenea s-au montat parapete direcționale pe 15 km de pe DN 67C și pe 2,3 km de pe DN 75, pe raza orașului Câmpeni.

Eugen Cecan – directorul general DRDP Cluj – a precizat că pe DN 75 se continuă modernizarea celor aproximativ 15 km rămași și situați administrativ în județul Cluj, din această porțiune fiind realizați deja 2,6 km. Lucrările pentru restul de aproximativ 12,4 km de drum betonat sunt oprite și se vor executa în primăvara anului viitor, atunci când se înregistrează temperaturi mai ridicate, pentru că necesită o tehnologie mai avansată.

YouTube video

Prefectul Nicolae Albu a adăugat că modernizarea acestor drumuri naționale din Apuseni este un prim pas foarte important în dezvoltarea turismului din Țara Moților – zonă care se bucură de o creștere constantă în acest domeniu – iar printr-un parteneriat cu unitățile administrativ-teritoriale, cu cei din infrastructura rutieră și alte instituții ale statului, s-a reușit o mobilizare deosebită, într-un termen scurt, astfel încât să fie reabilitate aceste drumuri naționale din Alba.

Comisarul șef de poliție, Florin Constantin Dogaru, a menționat că se bucură în calitate de cetățean de această dezvoltare a infrastructurii, deoarece atrage turiști și siguranță rutieră, iar județul Alba este pe un trend descendent al accidentelor rutiere. În acest sens, se constată faptul că prin ultimele modernizări ale infrastructurii din județ, circulația se realizează într-un mod mult mai sigur și accidentele au scăzut substanțial.

YouTube video

Ulterior, primarul orașului Baia de Arieș – localitate situată lângă sectorul de drum recent modernizat – a concluzionat că reabilitarea drumurilor naționale 74 și 75 reprezintă un impuls pentru dezvoltarea Munților Apuseni și revigorarea turismului, fiind realizată și în urma insistențelor sale și a celorlalți primari din Țara Moților.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea