Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO/ VIDEO: Distracție, curaj și adrenalină la Rimetea. Pasionații de sporturi montane au participat la RiFest 2015, Spiritfest și ”PerPedes”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Trei evenimente dedicate special iubitorilor muntelui, naturii și sportului în aer liber, s-au desfășurat, în acest weekend la Rimetea, județul Alba.

rimetea007Pasionații de escaladă s-au întâlnit în zona Coltii Trascaului – Piatra Secuiului din judetul Alba, la Rimetea Climbing Open sau RiFest 2015, un concurs care se desfășoară aici, în fiecare an, începând din 2006.

Este ”momentul în care cățărători, mici și mari, se strâng la un loc, să învețe unii de la alții tainele acestui sport. În egală măsură, aici arătăm că iubim natura, că ne simțim mai bine și că vrem să oferim o alternativă la statul în casă sau prin magazine, în zilele frumoase ale anului. Aici se leagă relații de prietenie între oameni din toată țara”, după cum precizează organizatorii – Absolut Explorer și Consiliul Județean Alba, prin serviciul Salvamont.

Concursul se este împărțit pei 3 categorii: Open Băieți, Open Fete și juniori (sub 18 ani). Potrivit organizatorilor, pentru acest an competitorii au avut parte de multe surprize, totul culminând cu o tombolă pentru toți participanții.

Tot aici, Asociația de Turism Activ Trascau (TAT) a organizat pentru prima dată, în aceeași perioadă, festivalul Spiritfest. Au avut loc numeroase competiții, activități sportive și ateliere care promovează tradițiile locale și o viață sănătoasă, obiectivul principal al evenimentului fiind crearea unui mediu natural, activ și de divertisment care oferă posibilități de relaxare pentru toate vârstele.

De asemenea, în același interval (1-3 mai), la Rimetea a avut loc și o a treia competiție – Concursul Naţional de Drumeţie Montană PerPedes, organizat de CETM Albamont, care are ca obiective promovarea turistică a zonelor montane ale judeţului Alba; educarea tinerilor pe direcţia practicării unui turism responsabil; promovarea sporturilor montane; organizarea unui spaţiu de întâlnire între reprezentanţii organizaţiilor de profil din ţară.

FOTO/ VIDEO: Adriana MONDOC

[nggallery id=423]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Incendiu în Sebeș la mai multe deșeuri depozite într-o clădire dezafectată. Au intervenit pompierii

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Incendiu în Sebeș la mai multe deșeuri depozite într-o clădire dezafectată. Au intervenit pompierii În jurul orei 16:30, 25 aprilie, pompierii din Sebeș au intervenit pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit la mai multe deșeuri depozite într-o clădire dezafectată. Pomperii din Sebeș intervin cu trei autospeciale, 2 ASAS și 1 EPA pentru stingerea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea