FOTO/ VIDEO: Distracție, curaj și adrenalină la Rimetea. Pasionații de sporturi montane au participat la RiFest 2015, Spiritfest și ”PerPedes”

Paul Voicu - Primar 2020

Trei evenimente dedicate special iubitorilor muntelui, naturii și sportului în aer liber, s-au desfășurat, în acest weekend la Rimetea, județul Alba.

rimetea007Pasionații de escaladă s-au întâlnit în zona Coltii Trascaului – Piatra Secuiului din judetul Alba, la Rimetea Climbing Open sau RiFest 2015, un concurs care se desfășoară aici, în fiecare an, începând din 2006.

ELIT

Este ”momentul în care cățărători, mici și mari, se strâng la un loc, să învețe unii de la alții tainele acestui sport. În egală măsură, aici arătăm că iubim natura, că ne simțim mai bine și că vrem să oferim o alternativă la statul în casă sau prin magazine, în zilele frumoase ale anului. Aici se leagă relații de prietenie între oameni din toată țara”, după cum precizează organizatorii – Absolut Explorer și Consiliul Județean Alba, prin serviciul Salvamont.

Concursul se este împărțit pei 3 categorii: Open Băieți, Open Fete și juniori (sub 18 ani). Potrivit organizatorilor, pentru acest an competitorii au avut parte de multe surprize, totul culminând cu o tombolă pentru toți participanții.

Mihail David - 2020

Tot aici, Asociația de Turism Activ Trascau (TAT) a organizat pentru prima dată, în aceeași perioadă, festivalul Spiritfest. Au avut loc numeroase competiții, activități sportive și ateliere care promovează tradițiile locale și o viață sănătoasă, obiectivul principal al evenimentului fiind crearea unui mediu natural, activ și de divertisment care oferă posibilități de relaxare pentru toate vârstele.

De asemenea, în același interval (1-3 mai), la Rimetea a avut loc și o a treia competiție – Concursul Naţional de Drumeţie Montană PerPedes, organizat de CETM Albamont, care are ca obiective promovarea turistică a zonelor montane ale judeţului Alba; educarea tinerilor pe direcţia practicării unui turism responsabil; promovarea sporturilor montane; organizarea unui spaţiu de întâlnire între reprezentanţii organizaţiilor de profil din ţară.

FOTO/ VIDEO: Adriana MONDOC

[Gallery not found]

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Așa zis-a Burebista 3 mai 2015 at 19:22

Rimetea este una dintre cele mai frumoase comune din țară. Este o plăcere să călătorești prin asemenea ținuturi. Îmi pare bine că s-au organizat atâtea întreceri montane aici.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...