Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO/ VIDEO Convoiul de căruțe ”DRUMUL UNIRII” a ajuns la Alba Iulia. Delegația Maramureșului a ajuns la CENTENARUL MARII UNIRII

Mondoc Adriana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Delegația din Maramureș, formată din zece căruţe trase de câte doi cai şi însoţitorii lor au plecat, joi, din localitatea Apșa de Jos, din Maramureşul Istoric, Ucraina spre ALBA IULIA pe un traseu care măsoară peste 300 de kilometri, refăcând acelaşi drum al străbunilor maramureşeni care au participat la Marea Unire din 1918.

YouTube video

Toate persoanele implicate în acest convoi sunt îmbrăcate în costume populare, și odată ajunse la Alba Iulia, la 1 decembrie, vor fi incluse în parada populară numită MAREA ADUNARE NAȚIONALĂ, organizată pentru sărbătorirea Zilei Naționale  a României.

”Toţi vom fi îmbrăcaţi în costume populare, şi cred că vom fi peste 100 de participanţi numai din Maramureş. Convoiul este deschis de doi călăreţi, iar pe drum ne-am oprit sau ne vom opri în localităţile Sighetu Marmaţiei, Săpânţa şi Cicârlău, pentru a lua cu noi steagurile care au făcut acelaşi drum spre Alba Iulia, atunci în 1918”, a detaliat Doru Dăncuş.

Plecarea convoiului, pe 22 noiembrie din Sighetu Marmaţiei, a însemnat şi împlinirea a 100 de ani de la Adunarea Populară din acelaşi oraş, adunare care a stabilit la acea vreme delegaţia Maramureşului pentru Alba Iulia.

Proiectul „Drumul Unirii” Sighetu Marmaţiei-Alba Iulia a fost propus de Consiliul Judeţean Maramureş şi este finanţat de Comitetul Interministerial pentru Centenar din cadrul Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale.

[nggallery id=6505]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Șase medici noi la Spitalul Municipal Blaj: Unitatea medicală are 74 de medici sub contract, cel mai mare număr pe care l-a avut vreodată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șase medici noi la Spitalul Municipal Blaj: Unitatea medicală are 74 de medici sub contract, cel mai mare număr pe care l-a avut vreodată Șase medici noi își vor începe activitatea în curând la Spitalul Municipal Blaj. Unitatea medicală are astfel 74 de medici sub contract, cel mai mare număr pe care l-a avut vreodată. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea