// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

FOTO, VIDEO Circa 1.000 de persoane la ”Marșul pentru viață” de la Alba Iulia. ”Avortul ucide România”

Circa 1000 de persoane, dintre care foarte mulți tineri, au participat, sâmbătă, la ”Marșul pentru viață” de la Alba Iulia, manifestare care a mai avut loc în multe orașe ale țării.  

În Alba Iulia marșul s-a organizat prin colaborarea dintre Departamentul de Misiune și Tineret al Arhiepiscopiei Ortodoxe și organizațiile cultelor creștine, cu sprijinul Asociației Studenți pentru viață. Manifestarea a început de la Casa de Cultură a Sindicatelor, cei prezenți deplasându-se pe ruta: str. Vasile Goldiș – Bulevardul Transilvaniei – Piața Unirii – Poarta a IV-a a Cetății – Piața Cetății.

Marsul pentru viata01

Printre manifestanți au fost mulți adolescenți, tineri, părinți tineri, alături de copii, dar au participat și persoane mai în vârstă și preoți.

Participanții la marșul tăcerii purtau baloane și afișau pancarte cu mesaje de susținere a vieții precum: ”Embrionul este o persoană”, ”Iisus este Calea, Adevărul și Viața”, ”Avortul nu este niciodată o soluție, întotdeauna este un eșec”, ”Bărbații adevărați aleg viața”, ”80% dintre avorturi nu s-ar face dacă ar exista un bărbat care să susțină femeia. Bărbații adevărați sunt și tați adevărați”, ”A spune că sunt prea mulți copii e ca și cum ai spune că sunt prea multe flori”, ”Fiecare viață este un dar”, ”Copiii sunt o binecuvântare”, Iisus iubește toți copiii născuți și nenăscuți”, ”Protejați viața! Este darul lui Dumnezeu”, ”Avortul ucide România”, ”Avortul oprește o inimă care deja bate”, Copiii vor dreptate: viață și nu moarte!”.

Participanții au împărțit pliante în care se preciza că din 1958 până în 2014 (anul pentru care sunt disponibile ultimele date statistice) au fost înregistrate doar în spitalele din țară 22.638755 de avorturi legale. Potrivit informațiilor de pe pliante în perioada 1990 – 2014 s-au înregistrat 7.819253 de avorturi.

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, arhiepiscop de Alba Iulia, a transmis, sâmbătă, în mesajul său cu ocazia desfășurării Marșului pentru viață, că întreruperea cursului normal al sarcinii, este întreruperea vieții unei ființe existente, deci o crimă.

”Viața este un dar sacru pe care îl primește fiecare de la Dumnezeu încă din momentul conceperii, atunci când în sarcina providenței divine apare încă o nouă și unică persoană chemată la îndumnezeire. Marele medic profesor Mina Minovici, prezentând concluziile medicinei, antropologiei și biochimiei, care confirmă faptul că embrionul este viață cu existență și identitate de sine, cu toate drepturile, inclusiv cel la viață, din momentul conceperii, adăuga: ,,Pentru a chezășui soliditatea structurii bazate pe trăinicia nucleului familial, se acordă ființei rodului (qui in utera est) nu o cvasi-personalitate, ci o personalitate legală și o capacitate legală totală”. În consecință, întreruperea cursului normal al sarcinii, este întreruperea vieții unei ființe existente, deci o crimă. Sfântul Ioan Gură de Aur, adresându-se bărbatului femeii care purcede la avort, îi zice: ,,Și sălașul nașterii îl faci sălaș al uciderii. De ce o înarmezi pentru vărsare de sânge pe femeia care a fost menită să nască prunci?”, a transmis ÎPS Irineu.

Astfel de manifestări au mai avut loc în județul Alba în municipiile Aiud, Blaj, Sebeș și în orașul Câmpeni.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

12 Răspunsuri la FOTO, VIDEO Circa 1.000 de persoane la ”Marșul pentru viață” de la Alba Iulia. ”Avortul ucide România”

 1. dolfi 26.03.2016 la 17:53

  si violatorii sunt barbati adevarati??? ca doar rezulta… embrion nu??? Cum va trai acea femeie cu copilul violatorului cand doar privindu-l (pe copil) va retrai violul…

  Problema e mult mai complexa… dar pe mine ma distreaza niste unii care vor sa dicteze ce face femeia cu corpul ei, respectiv ce fac niste altii in dormitor…

  E usor sa condamnam in loc sa educam.. vezi prin moldova cate se intampla…
  Nasterea a 10-12 copii cand n-ai cu ce te intretine pe tine, deci condamnarea a 10-12 suflete la o existenta de chin ce e ? nu e pacat nu?

  Nu fiti oi… vedeti ca latul se strange.. dictatura fascismului socialist cuprinde intreaga planeta

 2. ăsta 26.03.2016 la 20:44

  Aici e vorba de dreptul copilului de a se naște. Nu e vina lui că provine din viol!!! ARE DREPTUL LA VIAȚĂ! Cine suntem noi să decidem ce facem cu o VIAȚĂ? Cumva DUMNEZEU?!

 3. Horea 26.03.2016 la 21:31

  ”Avortul ucide România”

  Oare asa sa fie?
  Cred mai degraba ca PROSTIA ucide!

 4. pilu 26.03.2016 la 22:59

  Pancarde in ton cu obiectul marsului.
  ”Iisus este Calea, Adevărul și Viața”, asta cu ce se leaga de obiectul marsului ?

 5. mike 27.03.2016 la 5:32

  Irod ,cind a auzit de la magi ,ca sa nascut —Imparatul- a vrut sa omoare pe Isus- deci legatura e clara —fiecare embrion -fat –copil are dreptul la VIATA- despre Adevar- ?? adevarat ca toti avem dreptul la -VIATA – si cine culmina viata e -ucigas- — Calea?? daca mergi pe invatatura Domnului Isus — e singura CALE- placuta Lui Dumnezeu– pilu ,te rog nu de(pila) orice om intelege — ma rog doar cel ce nu vrea .

 6. papa Francisc 27.03.2016 la 10:45

  Cu totul de acord cu”dolfi”.Cine se mai uita din cand in cand la Tv nu vede cati copii sufera din cauza parintilor inconstienti care le-au dat viata ca apoi sa ii chinuie lasandu-i flamanzi in mizerie si frig.Iar Protectia Copilului la noi exista dar nu face nimic, e revoltator ,doar televiziunile iii mai ajuta.Mai mare pacat ca sa chinui un copil credeti ca exista????
  Cum sa faci copii cand tu insuti nu ai serviciu si traiesti printre tomberoane sau canale? Privim lucrurile prea simplist nu vedem intreg contextul asa face biserica stie doar una si buna , e pacat sa avortezi : mai departe ??? cine raspunde??? Si sa nu -mi mai ziceti ca embrionul e copil ! Atunci si samanta nerasarita e planta ? Lasati ipocrizia la o parte!!!!

 7. embrionu' 27.03.2016 la 23:44

  In mare, acest mars este o prostie. Imi place sa vad oameni care apreciaza viata si care se bucura ca traiesc. Eu nu pot fi ca ei in general ! Stiu ca mama a fost sfatuia sa avorteze si nu a facut-o. Nu-i multumesc pentru asta, consider ca mi-ar fi facut o mare favoare sa ma avorteze – mi-ar fi demostrat mai multa iubire prin acest gest! Am crescut ca un copil nefericit , cu lipsuri si ,implicit, cu un oarecare handicap emotional.
  E frumos ca lumea sa doreasca copii si sa-i creasca (cu cap si n conditii bune) . In caz contrar , avortul e o solutie, un drept al omului. Ca femeie, mi se pare normal sa ai dreptul sa decizi daca vrei sa permiti sa dezvolti o viata in tine sau nu. E o inumanitate sa fii obligat de niste conceptii religioase. Mai ales cand sarcina provine dintr-un viol, incest sau alte lucruri dureroase !
  Ganditi mai profund ! Crima e si sa obligi o femeie violata sa pastreze copilul, e o crima psihologica.

 8. ou=gaina 28.03.2016 la 11:04

  Demonstreaza si astia ca prostii! Daca ar fi sa se interzica anticonceptionalele si toate metodele de contraceptie inclusiv prezervativele ar demonstra impotriva acestora! Ce dorim ? sa umplem tara de copii nedoriti? Sa dispuna altii in locul nostru doar de dragul demografiei?
  ”Embrionul este o persoană”, nu zau?! Doar dupa 2 luni incep sa i se formeze organele si inima. Nu se poate vorbi de persoana!

 9. Phœbe 28.03.2016 la 15:20

  @pilu
  How about this: 80% din avorturi nu s-ar realiza dacă ar exista un bărbat sa sprijine femeia. Bărbații adevărați sunt si tati adevărați.

 10. lala 28.03.2016 la 15:59

  Cine v-a zis că obiectul marșului îl reprezintă copiii proveniți din viol sau cazurile sociale?
  E vorba despre un îndemn la responsabilitate, adică vezi să nu ajungi la avort, deci preîntâmpină-l!!!
  Avortul e o traumă psihică pt. orice femeie.

 11. Bard 29.03.2016 la 6:05

  1000 de sinistri.

 12. S 30.03.2016 la 13:13

  Si sigur, ca nu vor mai exista avorturi(nici macar spontane)!