Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO. Ceremonialul închiderii anului școlar la Colegiul Național Militar ,,Mihai Viteazul” din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Joi dimineața are loc ceremonialul închiderii anului școlar 2017-2018, la Colegiul Național Militar ,,Mihai Viteazul”.

În cadrul ceremonialului sunt incluse momente specifice: acordarea premiilor de onoare, citirea ordinului de numire a noului elev plutonier adjutant al colegiului, predarea-primirea cheii generațiilor, fotografierea și dezvelirea tabloului promoției a 67-a, ce poartă denumirea onorifică ,,Centenarul Marii Uniri”.

Împreună cu cei peste 430 de elevi din toți anii de învățământ, la această activitate vor participa părinți, rude și prieteni, reprezentanți ai eșaloanelor superioare, ai administrației locale și inspectoratului școlar județean.

UPDATE: Peste 100 de elevi care au absolvit Colegiul Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia au participat la ceremonialul închiderii anului școlar. Acesta a cuprins momente emoționate și solemne, precum intonarea imnului colegiului, defilarea elevilor, acordarea premiilor de onoare sau dezvelirea tabloului promoției.

La festivitate a participat și secretarul de stat în Ministerul Apărării Naționale, Mircea Dușa.

Înalt Preasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop de Alba Iulia, alături de alți preoți, a oficiat un moment religios.

Au fost premiați de Major al Apărării elevii care au obținut premii și mențiuni la faza națională a olimpiadelor școlare. De asemenea, premiul pentru cel mai bun cititor s-a acordat elevei fruntaș Matei Celina. Premiul pentru cel mai bun artist s-a acordat elevei caporal Oana Vențel. Premiul Centenarul Marii Unirii s-a acordat elevului Olar Darius pentru rezultatele foarte bune la istorie

Colegiul Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia este una dintre cele mai bune instituții de învățământ din țară care, de mulți ani, înregistrează o promovabilitate de 100% la examenul de Bacalaureat.

În ultima zi de școală, elevii i-au așteptat pe profesori, părinți și oficialități așezați în formație, îmbrăcați cuviincios în uniforme militare, cu pantofi, pantaloni cu vipușcă sau fuste, cămăși și vestoane albe, cu capul acoperit de berete, având în partea din față stema României.

La fel ca orice moment festiv organizat la Colegiul Militar din Alba Iulia, ceremonia închiderii anului școlar a debutat cu intonarea imnului național și un cuvânt de bun rămas din partea comandatului Marcel Domșa.

Elevii colegiilor militare sunt privați de unele satisfacții pe care le au cei de la instituțiile de învățământ civile. Pentru a se dedica meseriei armelor și pentru a deveni lideri ai armatei României, ei dorm în internatele din cadrul școlii, câte zece în dormitor, se trezesc la ora șase dimineața, iar zece minute mai târziu ies la înviorare. La ora opt încep cursurile și urmează un program strict, care include muncă în cadrul liceului, arborarea drapelului, raportul companiei și inspecția. După orele de curs au timp liber circa două ore, iar apoi intră în program.

În ultimii ani, absolvenţii Colegiului Naţional Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia au înregistrat o rată de promovare de sută la sută la examenul de Bacalaureat, iar elevii care au studiat aici au avut participări numeroase la olimpiadele naţionale, o parte întorcându-se cu medalii.

Colegiul Militar ”Mihai Viteazul” a fost înfiinţat în anul 1919 şi a funcţionat, iniţial, la Târgu-Mureş, ulterior la Timişoara, iar din 1975 are sediul la Alba Iulia.

YouTube video

 

YouTube video

[nggallery id=5786]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea