Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| Cartea Profesorului Nicolae Florea, „Grănicerii si Cugirul”, lansată în prezența a peste 300 de persoane

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cartea Profesorului Nicolae Florea, „Grănicerii si Cugirul”, lansată în prezența a peste 300 de persoane

Puține lucrări științifice sunt lansate într-o atmosferă atât de emoționantă, precum cartea Profesorului Nicolae Florea, „Grănicerii si Cugirul”.

Fără a lipsi rigoarea și acuratețea specifică prezentării unei lucrări istorice, evenimentul a fost unul plin de afectivitate și familiaritate, o îmbinare perfectă între sobrietatea profesională și căldura umană, un eveniment după chipul si asemănarea autorului.

Cartea domnului prof. Nicolae Florea a reunit vineri, 24 noiembrie, la sediul Composesoratului Grăniceresc oameni din Cugir, dar și din Orăștie, două localități care și-l revendică cu mândrie pe autor, una fiind „de adopție” în urma căsătoriei, cealaltă fiind natală. Au mai venit să fie alături de domnul Florea și persoane din Cluj Napoca, Timișoara, Târgu Mureș, Sibiu, Hunedoara, Deva, Alba Iulia, chiar și din Franța.

O audiență de peste 300 de persoane, formată din foști colegi de catedră, de facultate, de cercetare, foști elevi, prieteni, autorități locale, și mai ales membrii familiei, au fost alături de autor la lansarea primei sale cărți, rodul unei munci științifice, de documentare prin arhivele naționale, de valorificare a documentelor referitoare la istoria Cugirului.

Potrivit autorului, cartea prezintă părțile pozitive și cele negative ale instituției grănicerești, iar istoricul Costin Feneșan în Cuvântul de Însoțire este de părere că lucrarea lui Nicolae Florea „vine să lumineze acum, o dată mai mult, rosturile mai timpurii și mai târzii ale grănicerilor români din compania a IV-a cea de la Cugir.” Colonelul (r) dr. Alexandru Bucur prezintă cartea ca pe o lucrare care „reliefează o pagină importantă a istoriei naționale, fără a fi naționalizată, promovează adevărul istoric pe baza unei reconstituiri oneste a faptului istoric.”

Evenimentul de lansare a cărții „Grănicerii și Cugirul” a avut loc în primul rând ca urmare a implicării familiei autorului, dar și prin susținerea acordată de oameni apropiați. La eveniment au participat și au luat cuvântul: Primarul Orașului Cugir, Ing. Adrian Teban, președintele Composesoratului Grăniceresc, Ing. Adrian Valase , Col. (r) Dr. Alexandru Bucur, Judecătoarea Amalia Roman, Prof. Univ. Dr. Dorel Săndesc, Doctor in Istorie, Mihai Căstăian, Prof. Univ. Dr. Tamas-Szora Attila. Cartea in format electronic poate fi citită la următorul link: https://online.fliphtml5.com/olsan/cobu/

Lansarea de carte „Grănicerii și Cugirul” de Nicolae Florea:

https://www.youtube.com/live/WM9SnL5thIw?si=f_DY2tTC6431tqE8


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Șoferi ”BEȚI MANGĂ”, depistați de polițiști pe drumurile din Alba: Bărbat cu o alcoolemie de 0,88 mg/l și fără permis, din Sebeș, prins în Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șoferi ”BEȚI MANGĂ”, depistați de polițiști pe drumurile din Alba: Bărbat cu o alcoolemie de 0,88 mg/l și fără permis, din Sebeș, prins în Alba Iulia Polițiștii din Alba au depistat trei șoferi ”beți mangă”, pe drumurile din județ. Un bărbat din Sebeș cu o alcoolemie de 0,88 mg/l și fără permis, prins în Alba […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea