Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO-VIDEO| Căpitanul Răzvan Moldovan, înmormântat ca un EROU, cu onoruri militare, la Alba Iulia. Sute de oameni, alături de familia îndurerată, pe ultimul drum

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Căpitanul Răzvan Moldovan, tânărul din Alba Iulia care şi-a pierdut viaţa în tragedia aviatică din judeţul Sibiu, a fost înmormântat marţi, cu onoruri militare, în cimitirul Eroilor din Alba Iulia. Cu o durere nemărginită, familia, rude, prieteni, cadre militare, reprezentanţi ai administraţiei locale, dar şi oameni impresionaţi de tragedia aviatică, l-au condus pe ultimul drum pe tânărul ofiţer al Armatei Române căzut la datorie.

Ceremonia de înmormântare a început la ora 11.00, la Cercul Militar din Alba Iulia, cu un moment religios, oficiat de un sobor de preoţi timp de aproximativ 45 de minute. La final, primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava a înmânat familiei placheta cu titlul de “Cetăţean de onoare al municipiului Alba Iulia” post-mortem, „ca semn de recunoştinţă şi apreciere pentru devotamentul excepţional dovedit în timpul misiunilor dificile şi pline de risc pe care le îndeplinesc aviatorii români ca apărători ai cerului patriei sub culorile drapelului naţional”.

De aici, sicriul, acoperit cu un steag tricolor, a fost purtat cu maşina armatei până la Cimitirul Eroilor, iar până la groapă, pe umeri, de colegii militari de la Flotila 71 Aeriană din Câmpia Turzii . Sute de oameni, aflaţi la cimitir pentru a-l conduce pe ultimul drum, au însoţit ceremonia cu aplauze.

Momentele deosebit de emoţionante au fost la finalul slujbei, când Garda Militară a prezentat onorul, iar în momentul coborârii sicriului în groapă au fost trase salve de puşcă, în memoria militarului. Printre lacrimi, rudele, colegii şi toţi cei prezenţi i-au spus adio lui Răzvan Moldovan.

La finalul ceremoniei,  comandanţii Bazei 71 Aeriene din Câmpia Turzii i-au înmânat soţiei, ca semn de preţuire, dar mai ales pentru aducerea aminte a eroismului său, a jertfei pe altarul naţiunii române, un tablou cu poza lui Răzvan, drapelul naţional şi cascheta de ofiţer al Aviaţiei Române.

Răzvan Moldovan (29 de ani) din Alba Iulia, pilot la Flotila 71 Aeriană din Câmpia Turzii, este unul dintre cei 8 militari care şi-au pierdut viaţa în urma prăbuşirii elicopterului militar IAR-330 PUMA  pe raza localităţii Mălâncrav, judeţul Sibiu. Alţi doi pasageri au fost răniţi grav.

Tânărul a absolvit Colegiul Militar “Mihai Viteazul” din municipiu, în promoţia 2005. Mai are un frate mai mic (Bogdan), iar familia sa locuieşte în Alba Iulia. Răzvan se căsătorise în vara acestui an. Cei care l-au cunoscut spun că era un tânăr model, ce se bucura de respectul şi aprecierea vecinilor, prietenilor, foştilor profesori şi a tuturor colegilor pe care i-a avut de-a lungul carierei.

În momentul accidentului, locotenentul Răzvan Moldovan, împreună cu alţi 9 colegi, un pilot, doi mecanici, un inginer, cinci militari, se aflau în misiune pentru a  participa la un exerciţiu în Poligonul Cincu.

Cei opt militari care şi-au pierdut viaţa în accidentul aviatic de vineri, 21 noiembrie, sunt comandorul Artur-Grigore Palfi, 46 ani, căsătorit, un copil, căpitanul medic Rareş-Cosmin Moldovan, 34 ani, căsătorit, un copil, căpitanul Răzvan-Aurel Moldovan, 29 ani, căsătorit, sublocotenentul Andrei-Cătălin Apostol, 25 ani, necăsătorit, maistrul militar cls. I Paul Bădescu, 41 ani, necăsătorit, maistrul militar cls. II Dorin Fodor, 43 ani, căsătorit, doi copii, maistrul militar cls. III Vasile-Marian Gădălean, 33 ani, necăsătorit, un copil, şi maistrul militar cls. III Constantin-Dorin Filip, 30 ani, necăsătorit.

[nggallery id=2657]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VINERI: ”Start la mișcare”, program educativ – sportiv în șanțurile Cetății Alba Carolina. Cros și ateliere de handbal, baschet, tenis și badminton 

Ziarul Unirea

Publicat

în

VINERI: ”Start la mișcare”, program educativ – sportiv în șanțurile Cetății Alba Carolina. Cros și ateliere de handbal, baschet, tenis și badminton Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia, alături de Primăria Municipiului Alba Iulia și CSM Alba Iulia, vă invită să participați, în ziua de 26 Aprilie 2024, la Programul educativ – sportiv ”START LA […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea