Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO/ VIDEO: Câine legat în lanț de un stâlp, lăsat să moară de foame lângă drum, într-un sat din Apuseni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un câine din rasa Ciobănesc Mioritic a stat 3 zile pe marginea unui drum, legat cu un lanț scurt de un stâlp și lăsat să moară de foame, în satul Gura Sohodol, din apropiere de orașul Câmpeni.

Pe lângă omul fără suflet care l-a abandonat, și-au arătat lipsa de omenie și cei care au trecut prin apropierea animalului în tot acest timp, pe jos sau cu mașina, și nu s-au îndurat nici măcar să-i arunce o coajă de pâine.

Citește și: FOTO| Reuniune emoționantă la ISU Alba: Miky, cățelul scos din apele înghețate ale Târnavei a venit să-și vadă salvatorul

Mai mult, locul în care câinele a fost părăsit este înconjurat de gospodării, dar nici de aici nu i-a venit ajutorul – ”lume multă, oameni puțini!”, am putea zice. L-a văzut, totuși, până la urmă, un om cu suflet care a vrut să-l salveze și a sunat la Poliție însă oamenii legii au spus că nu au competență în acest caz și au refuzat să intervină.

YouTube video

Din fericire, a găsit ajutor la Asociația Dog&Cats din Abrud – formată dintr-o mână de OAMENI, în adevăratul sens al cuvântului; chiar dacă era frig și noapte, un voluntar a plecat imediat spre locul în care era câinele, împreună cu cetățeanul care a semnalat cazul i-au desfăcut cu greu lanțul, apoi animalul a fost preluat și dus într-un loc în care va fi adăpostit și îngrijit până se va găsi o persoană cu suflet care să vrea să-l ia în familie.

YouTube video

Asociația Dog&Cats Abrud este singurul ONG din Apuseni care se implică în salvarea animalelor și duce o luptă continuă cu indiferența, lipsa de empatie și, până la urmă, lipsa de educație și mentalitatea învechită din zonele rurale. Pentru aceasta, voluntarii asociației își dedică atât timpul liber, cât și propriile resurse financiare, iar din când în când reușesc să primească ajutor de la câte un om cu suflet.

Persoanele care doresc să se implice în sprijinirea activității acestei asociații găsesc amănunte pe pagina de Facebook Asociația Dogs&Cats Abrud.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea