Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO/VIDEO: Autostrada Sebeș-Turda, lotul 1 – Antreprenorul Pizzarotti continuă lucrările de montare a grinzilor la viitorul pod peste râul Mureș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cele mai recente imagini de la Autostrada Sebeș-Turda, Lotul 1, arată că la podul de peste râul Mureș se lucrează în continuare la montarea grinzilor. În pozele și filmările de mai jos se pot două macarale detașate în teren și stadiul lucrărilor la data de 22 martie 2018.

În zonele neinundate din zona viitorului pod de peste râul Mureș de la Limba se lucrează foarte bine, joi punându-se mai multe grinzi peste piloni. Utilajul impresionant care mută grinzi de peste 100 de tone a fost adus de constructor în zona podului de peste râul Mureș, de pe raza localității Limba, comuna Ciugud la sfârșitul lunii februarie.

Citește și: FOTO, VIDEO. Autostrada Sebeș-Turda, lotul 2: Podul tehnologic de la Rădești, construit peste Mureș, acoperit de apele râului

De asemenea foreza inundată de râul Mureș, în zona viitorului pod de la Limba, după ce apele râului au crescut mult în ultimele zile, din cauza ploilor abundente, căderilor de pe versanți și topirii bruște a zăpezilor a fost scoasă la mal.

În zona pârâului Iovului stadiul lucrărilor este încă unul incipient, dar timid, constructorul încearcă să recupereze întârzierile dacă vrem să circulăm pe acest tronson până la final de 2019.

YouTube video

Din cauza mai multor blocaje și a volumului mare de muncă rămas de executat (mai ales în nodurile Alba Iulia Nord și nodul Sebeș), estimarea cea mai realistă este că abia în a doua jumătate a anului 2019 vom putea circula pe acest tronson.

Citește și: FOTO, VIDEO. Autostrada Sebeș-Turda, lotul I: Foreză inundată de râul Mureș, în zona viitorului pod de la Limba, după ce apele au crescut

Proiectul prevede două noduri rutiere Alba Iulia Sud la km 8 şi Alba Iulia Nord la km 16. La acesta din urmă se va lucra pe o suprafaţă de aproximativ trei kilometri („Secțiunea B – km 14+000 – km 17+000″), după emiterea autorizaţiei de construcţie de la începutul lunii octombrie.

YouTube video

Valoarea contractului pentru întregul lot este de 541.739.137, 21 lei (fără TVA), semnat în 14 noiembrie 2014. Lucrările au început în 2 decembrie 2014 şi aveau termen inţial de finalizare 2 octombrie 2016. Au fost oprite în octombrie 2015, iar în 28 iunie a fost dată autorizaţia de construire. Doar pe secţiunea A, însă. Apoi, s-a dat autorizarea pentru nodul Alba Iulia Nord, la limita cu lotul 2, spre Aiud.

[nggallery id=5336]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea