FOTO/ VIDEO/ Autostrada Sebeș – Turda, Lotul 1 – Asociația Pro Infrastructură: ”Este practic imposibil ca nodul rutier care va conecta A10, A1 și DN1 în zona Lancrăm-Sebeș să fie finalizat 100% în 2019”

După analizarea unor imagini filmate de ziarulunirea.ro pe lotul 1 al autostrăzii Sebeș – Turda, Asociația Pro Infrastructură confirmă că lucrăcile au progresat însă consideră că este imposibil ca nodul rutier Sebeș să fie finalizat 100% în 2019:

”În sfârșit putem vedea un mic progres la nodul Sebeș, parte din lotul 1 al Autostrăzii A10 Sebeș-Turda. Într-o filmare din dronă a celor de la Ziarul Unirea, se observă lucrări la terasamente, forare piloți, turnare beton fundații.

ELIT

Acest nod rutier, care va conecta A10, A1 și DN1 în zona Lancrăm-Sebeș (cu verde în captura atașată mai jos), este extrem de complex, are bretele foarte lungi (de mare viteză) și numeroase pasaje și poduri dificile (peste Autostrada A1, Râul Sebeș și calea ferată). Este practic imposibil să fie finalizat 100% în 2019.

Totuși, teoretic, cu un efort susținut din partea constructorului (Impresa Pizzarotti) și a autorităților (CNAIR și MT), circulația între Lancrăm și nodul Alba Iulia Sud (conexiune cu Varianta de Ocolire Alba Iulia) poate fi deschisă până la sfârșit de 2019 însă doar pe bretelele scurte care se conectează în sensurile giratorii de la Lancrăm.

CITEȘTE ȘI: VIDEO. Autostrada Sebeș-Turda, lotul 1, la finalul lunii august: Mobilizare la bretelele care vor lega Sebeșul de Autostrăzile A 10 și A 1

Chiar dacă această soluție temporară nu va rezolva toate ambuteiajele și conflictele de trafic, credem că este un pas înainte și ea va îmbunătăți circulația rutieră, în prezent între Lancrăm și Centura Alba Iulia formându-se frecvent cozi kilometrice!

Ultimii aproximativ 8 km între Alba Iulia Sud și Alba Iulia Nord, împreună cu bretelele de mare viteză ale nodului Sebeș, vor fi gata, cel mai probabil, în prima jumătate a lui 2020. Abia atunci vom avea un trafic fluent pe acest sector foarte aglomerat.

Solicităm constructorului să își concentreze forțele pentru a executa cu prioritate bretelele scurte din nodul Sebeș.

Cerem oficialilor din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și Ministerul Transporturilor România să rezolve proactiv problemele birocratice, administrative și financiare pentru ca, în cel mai scurt timp, până cel târziu la final de 2019, șoferii să poată scăpa măcar parțial de coșmarul rutier din zonă”, a scris reprezentantul Asociației Pro Infrastructură pe pagina de socializare.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...