FOTO, VIDEO. Autostrada Sebeș-Turda, lotul 2: Podul tehnologic de la Rădești, construit peste Mureș, acoperit de apele râului

Autostrada Sebeș-Turda, lotul 2: Podul tehnologic de la Rădești, construit peste râul Mureș, este acoperit, sâmbătă, de apele învolburate ale râului, hidrologii semnalând că debitele râurilor din județul Alba ar putea crește în următoarele ore.

Podul care a fost amenajat pentru construcția lotului 2 a Autostrăzii Sebeș-Turda, care se întinde pe 24,3 kilometri, de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud, este acoperit de ape, nefiind vizibil.

Citește și FOTO, VIDEO. Autostrada Sebeș-Turda, lotul I: Foreză inundată de râul Mureș, în zona viitorului pod de la Limba, după ce apele au crescut

Oamenii de la fața locului spun că, din informațiile pe care le au, podul nu a fost rupt sub viteza și greutatea apelor.

Mai jos, două filmări, una cu podul, iar alta după inundarea lui.

Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, a declarat, miercuri, la Alba Iulia, că și-a fixat ca obiectiv deschiderea loturilor 3 și 4 ale Autostrăzii Sebeș-Turda în luna mai. Despre loturile 1 și 2, demnitarul a spus că suntem ”departe de a vorbi despre recepție”, însă are ”așteptări mai mari din partea constructorilor în primul rând”.

Autostrada Sebeş-Turda va avea o lungime totală de 70 de kilometri şi va traversa parțial judeţele Alba și Cluj, fiind împărţită în patru loturi.

Primul lot se întinde pe 17 kilometri, de la intrarea pe autostradă în Sebeş, până la Pârâul Iovului, după Alba Iulia. Lotul doi are o lungime de 24,3 kilometri şi se întinde de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud, iar lotul trei, care are 12,5 km, se întinde de la intrarea în Aiud până la Decea. Ultimul lot are 16,3 km şi se termină în Turda.

Valoarea lucrărilor, fără TVA, este de 541.739.137 de lei pentru lotul unu, 549.332.393 de lei pentru lotul doi, 420.511.921 de lei pentru lotul trei, 470.004.894 de lei pentru lotul patru, toate fiind finanțate din fondul de coeziune, 85%, și bugetul de stat – 15%.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Costelis 17 martie 2018 at 18:41

Stau ca boii si se uita cum se inundă utilajele. …apoi adauga la factura. ..cheltuieli neprevăzute! !

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...