FOTO, VIDEO. Autostrada Sebeș-Turda, lotul I: Foreză inundată de râul Mureș, în zona viitorului pod de la Limba, după ce apele au crescut

Autostrada Sebeș-Turda, lotul 1: O Foreză este inundată de râul Mureș, în zona viitorului pod de la Limba, după ce apele râului au crescut mult în ultimele zile, din cauza ploilor abundente, căderilor de pe versanți și topirii bruște a zăpezilor.

ELIT

Cotele râului Mureș sunt în scădere, însă pe zona inundată, unde trebuie forați doi piloni, se va lucra mai greu în următoarele zile, după retragerea apelor, din cauza nămolului care se va forma.

În zonele neinundate din zona viitorului pod de peste râul Mureș de la Limba se lucrează foarte bine, sâmbătă punându-se mai multe grinzi peste piloni.

Mihail David - 2020

Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, a declarat, miercuri, la Alba Iulia, că și-a fixat ca obiectiv deschiderea loturilor 3 și 4 ale Autostrăzii Sebeș-Turda în luna mai. Despre loturile 1 și 2, demnitarul a spus că suntem ”departe de a vorbi despre recepție”, însă are ”așteptări mai mari din partea constructorilor în primul rând”.

Autostrada Sebeş-Turda va avea o lungime totală de 70 de kilometri şi va traversa parțial judeţele Alba și Cluj, fiind împărţită în patru loturi.

Primul lot se întinde pe 17 kilometri, de la intrarea pe autostradă în Sebeş, până la Pârâul Iovului, după Alba Iulia. Lotul doi are o lungime de 24,3 kilometri şi se întinde de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud, iar lotul trei, care are 12,5 km, se întinde de la intrarea în Aiud până la Decea. Ultimul lot are 16,3 km şi se termină în Turda.

Valoarea lucrărilor, fără TVA, este de 541.739.137 de lei pentru lotul unu, 549.332.393 de lei pentru lotul doi, 420.511.921 de lei pentru lotul trei, 470.004.894 de lei pentru lotul patru, toate fiind finanțate din fondul de coeziune, 85%, și bugetul de stat – 15%.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

4 Comentarii

autostrada 17 martie 2018 at 10:02

Chiar nu v-ati plictisit sa puneti in toata ziua stiri despre lucrarile de la autostrada? Este chiar asa de important ca s-a mai pus o grinda din zecile sau sutele care urmeaza a fi montate? Chiar nu mai gasiti nimic interesant de scris? Parca ati fi obsedati de aceasta autostrada si din aceasta cauza ati ratat o gramada de subiecte interesante in ultimele zile. Sau poate intentionati sa va deschideti un muzeu al autostrazii A10 si nu intelegem noi…

Tara lui Papura Voda 17 martie 2018 at 12:15

De la taieri de panglici pe cioturi inspre tot mai…bine :))
Vom ajunge in punctul in care se vor inunda autostrazile aflate pe hartie…

Costelis 17 martie 2018 at 13:05

Stiau că ploua. …puteau să o scoată din timp. …sau „ia luat prin surprindere „?Ca pe drumari când vine zapada!

Costelis 17 martie 2018 at 13:06

Asa pot cere majorări de pret pt „cheltuieli neprevăzute „!
Adică. ..pt prostie!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...