FOTO/ VIDEO/ Autostrada A10 Sebeș-Turda: Zi normală de lucru, duminică, la viitorul nod rutier Alba Iulia Nord

Duminică în jurul orei 13.30, la viitorul nod rutier Alba Iulia Nord de pe Lotul 1 al autostrăzii Sebeș – Turda, se lucra aproape ca într-o zi obișnuită.

Mai exact, una dintre firmele prestatoare – Marcu & Company – nu și-a întrerupt activitatea, chiar dacă este zi de weekend. Se lucra la terasamente pe cele două bretele de urcare/ coborâre a traficului de pe autostradă care vor fi conectate cu sensul guratoriu existent la nodul Alba Iulia Nord. În dealul de la Pârâul Iovului continuau să excaveze, pământul rezultat fiind folosit la terasamente.

Citește și: VIDEO| Autostrada A10 Sebeș-Turda, începutul anului 2019, la “ora” nodurilor rutiere de la Alba Iulia Nord și Sebeș

În apropiere de culeea Sud a viaductului care va supratraversa linia de cale ferată au fost puse încă de sâmbătă primele două grinzi, dar vremea neprielnică nu le-a permis celor de la Deme Macarale să mai ridice și alte grinzi, deși mai aveau încă două pregătite.

Din informațiile pe care am reușit să le obținem, se pare că ”agitația” din primele luni ale anului în nodul rutier Alba Iulia Nord s-ar datora solicitării făcute de CNAIR către antreprenorul Pizzarotti ca, până la finalul anului 2019, să termine pe Lotul 1 al autostrăzii Sebeș – Turda toată calea de rulare, în sensul ca autostrada să fie circulabilă. Practic, ar fi vorba de terminat carosabilul și tot ce ține de deschiderea circulației, chiar dacă ar mai rămâne alte lucrări cum ar fi: înierbări, spațiile de servicii de dinainte de Oarda (zona Bulza) etc.

Citește și:  VIDEO: Dacă alții au dat de urși sau lilieci, autostrada A10 Sebes-Turda se ”împiedică” de… gunoi

În realitate, în anul 2018, pe Lotul 1 Pizzarotti a înregistrat un progres fizic de circa 21,5% și este greu de crezut că va reuși să înregistreze anul acesta un progres de 35%. Cel mai probabil, Lotul 1 al autostrăzii Sebeș-Turda va putea fi deschis circulației doar spre finalul anului 2020.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Dan 18.03.2019 at 10:39

Bun … se lucreaza la LOTUL1 …

Va rugam si un filmulet cu LOTUL 2.

Acolo sta sau merge treaba? Mai lucreaza cineva?

Daca nu este gata LOTUL 2, LOTUL 1 este doar o centura pentru ALBA…

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...