Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO/ VIDEO/ Autostrada A10 Sebeș-Turda: Zi normală de lucru, duminică, la viitorul nod rutier Alba Iulia Nord

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Duminică în jurul orei 13.30, la viitorul nod rutier Alba Iulia Nord de pe Lotul 1 al autostrăzii Sebeș – Turda, se lucra aproape ca într-o zi obișnuită.

Mai exact, una dintre firmele prestatoare – Marcu & Company – nu și-a întrerupt activitatea, chiar dacă este zi de weekend. Se lucra la terasamente pe cele două bretele de urcare/ coborâre a traficului de pe autostradă care vor fi conectate cu sensul guratoriu existent la nodul Alba Iulia Nord. În dealul de la Pârâul Iovului continuau să excaveze, pământul rezultat fiind folosit la terasamente.

YouTube video

Citește și: VIDEO| Autostrada A10 Sebeș-Turda, începutul anului 2019, la “ora” nodurilor rutiere de la Alba Iulia Nord și Sebeș

În apropiere de culeea Sud a viaductului care va supratraversa linia de cale ferată au fost puse încă de sâmbătă primele două grinzi, dar vremea neprielnică nu le-a permis celor de la Deme Macarale să mai ridice și alte grinzi, deși mai aveau încă două pregătite.

Din informațiile pe care am reușit să le obținem, se pare că ”agitația” din primele luni ale anului în nodul rutier Alba Iulia Nord s-ar datora solicitării făcute de CNAIR către antreprenorul Pizzarotti ca, până la finalul anului 2019, să termine pe Lotul 1 al autostrăzii Sebeș – Turda toată calea de rulare, în sensul ca autostrada să fie circulabilă. Practic, ar fi vorba de terminat carosabilul și tot ce ține de deschiderea circulației, chiar dacă ar mai rămâne alte lucrări cum ar fi: înierbări, spațiile de servicii de dinainte de Oarda (zona Bulza) etc.

Citește și:  VIDEO: Dacă alții au dat de urși sau lilieci, autostrada A10 Sebes-Turda se ”împiedică” de… gunoi

În realitate, în anul 2018, pe Lotul 1 Pizzarotti a înregistrat un progres fizic de circa 21,5% și este greu de crezut că va reuși să înregistreze anul acesta un progres de 35%. Cel mai probabil, Lotul 1 al autostrăzii Sebeș-Turda va putea fi deschis circulației doar spre finalul anului 2020.

YouTube video


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Sunetele tulnicelor din Apuseni au răsunat la Bruxelles, în Place de la Bourse: Două surori din Alba duc mai departe tradiția populară moștenită de la bunica lor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sunetele tulnicelor din Apuseni au răsunat la Bruxelles, în Place de la Bourse: Două surori din Alba duc mai departe tradiția populară moștenită de la bunica lor Două tulnicărese din Apuseni, Crinela Narița și Geanina Onețiu, au oferit sâmbătă, 20 aprilie, un moment artistic special, în cadrul unui eveniment din seria inițiativelor europarlamentarului Victor Negrescu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea