VIDEO: Dacă alții au dat de urși sau lilieci, autostrada A10 Sebes-Turda se ”împiedică” de… gunoi

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Dacă alții au dat de urși, lilieci și broaște, autostrada A10 Sebes-Turda se ”împiedică” de… gunoi. Tone de deșeuri  ”predecembriste” blochează lucrările la breteaua de acces dinspre viitorul nod rutier Alba Iulia Sud spre centura orașului.

Potrivit proiectului Autostrăzii Sebeș-Turda, Alba Iulia va fi conectată la șoseaua de mare viteză prin două noduri rutiere: Alba Iulia Sud și Alba Iulia Nord.

Pro România - Misiunea ieșirii din criză

Prim ul se situează imediat după viitorul pod al autostrăzii de la Limba (Ciugud), iar lucrările au avansat cât se poate de bine, astfel că, la sfârșitul anului trecut, acesta era în mare parte ”creionat”.

Mai mult, trei sferturi din breteaua spre centura Albei Iulia, care ne va ”cabla” la mult așteptata autostradă, erau și ele vizibile în teren. Aici, ca de altfel pe întreg Lotul 1 al autostrăzii, de 17 kilometri, tronson de la intrarea de la Sebeș până la Pârâul Iovului, la ieșire din Alba Iulia, lucrează Asocierea Impresa Pizzarotti & C SpA – Pomponio Construcţii SRL.

Lucrează sau mai bine zis a lucrat, pentru că un nou obstacol stă în calea constructorului și a fericirii noastre. După urși, lilieci și broaște, care au zădărnicit demersurile altor constructori de autostrăzi în România, le-a venit rândul și celor de pe Lotul I al Autostrăzii Sebeș-Turda să dea de o surpriză ”în teren”, la figurat, dar și la propriu. Potrivit reprezentanților antreprenorului, lucrările la breteaua de acces spre centura Albei Iulia de la nodul Alba Iulia Sud s-au ”înfundat” într-o mare de deșeuri.

Mii de metri cubi de gunoi autentic românesc, ”predecembrist”, au fost descoperiți aici, constructorul înștiințând în scris administrația locală albaiuliană despre situația cu care se confruntă. (vezi VIDEO, de la min. 2)

Se pare că în această zonă din Partoș a funcționat înainte de revoluție o groapă de gunoi, închisă odată ce a devenit funcțională cea de la Pârâul Iovului. Cum la acea vreme nicio directivă europeană nu ne obliga la o ecologizare temeinică, ea s-a acoperit de pământ, dar și de uitare, din moment ce la etapa de creionare a acestui tronson ori la studiile geo nu și-a amintit nimeni de ea.

Viceprimarul Gabriel Pleșa ne-a confirmat ieri, telefonic, existența unui document la departamentul investiții din cadrul Primăriei Alba Iulia, din partea constructorului. ”Este adevărat, a venit o hârtie la departamentul investiții privind descoperirea acelui depozit de gunoi. Practic este o copie după o notificare către CNAIR prin care constructorul solicită relocarea excavațiilor din această zonă în gropi, pe lângă digul Mureșului”, ne-a declarat Gabriel Pleșa.

Rămâne de văzut dacă aceasta va rămâne soluția pentru a debloca situația până la redemararea lucrărilor la breteaua care va lega Alba Iulia de autostradă, în zona Partoș. (D.M.S.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

matei 30 ianuarie 2019 at 16:44

sper sa avansam mai repede decat in ultimii 50 de ani!

Comentariile sunt oprite