Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO-VIDEO: Apariție inedită, pe râul Sebeș. Lebăda care ”supraveghează” lucrările la viitorul pod al autostrăzii Sebeș-Turda

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Apariție inedită, pe râul Sebeș. Lebăda care ”supraveghează” lucrările la viitorul pod al autostrăzii Sebeș-Turda.

O lebădă de culoare albă pură a fost observată, miercuri, de către un cititor al publicației pe râul Sebeș, în zona Arini, unde se construiește viitorul pod al Autostrăzii Sebeș-Turda. Surprins de apariția fascinantă, cetățeanul nu a ezitat să imortalizeze momentul, iar cu ajutorul unei drone a reușit chiar să o fotografieze îndeaproape.

Nu este clar dacă frumosul exemplar s-a rătăcit din stol și își face siesta pe râu, sau a venit ”intenționat” să ”supravegheze” lucrările în zonă.

Lebedele sunt un gen de păsări acvatice mari, aparținând familiei Anatidae. Pot fi recunoscute după gâtul curbat (au cel mai mare număr de vertebre cervicale dintre toate vertebratele) și după penajul alb (sau negru pentru unele specii).

În România sunt întâlnite 4 specii: lebăda de iarnă (Cygnus cygnus), lebăda de vară (Cygnus olor) și lebăda mică (Cygnus columbianus); în grădinile zoologice de la noi este des întâlnită lebăda neagră (Cygnus atratus).

Potrivit specialiștilor, “lebedele sunt păsări parţial migratoare, în sensul că unele încep treptat, alături de alte specii, să nu se mai întoarcă în locurile de origine. Astfel, iarna îşi caută habitat în locuri liniştite, ferite de deranjul uman”.

[nggallery id= 5166]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea