FOTO/ VIDEO: Angajați ai Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia în a treia zi de proteste, în fața Prefecturii Alba

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

O parte dintre angajații Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia și-au strigat, din nou, nemulțumirile, în stradă, pentru a treia zi consecutiv. La protestul din fața Prefecturii Alba au fost prezenți aproximativ 50 de persoane afectate de noua lege a salarizării care le-a plafonat sporurile la 30%, ceea ce pentru unii a insemnat o scădere semnificativă a veniturilor.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Organizatorii protestului au declarat că prefectul Dănuț Hălălai le-a promis, la întâlnirea de luni, că se va implica în rezolvarea situației și le va trimite memoriul la Guvern.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Potrivit documentului, se solicită sprijin în: rediscutarea noii legislaţii privind salarizarea în sistemul sanitar; eliminarea situaţiilor generate de obligativitatea încadrării în procentul de 30% pe ordonator de credite, care a condus la situații paradoxale în care sporurile acordate angajaților din Spitalul Judeţean de Urgență Alba Iulia, spitalele municipale, sunt mai mici decât în spitalele de mici dimensiuni (orăşeneşti); corelarea legislaţiei pentru legea 153/2017, legea 95/2006 și Ordonanţa 90/2017; adaptarea regulamentului de sporuri conform clasificării spitalelor; susţinerea intregii echipe medicale-inclusiv TESA.

În urma aplicarii legii 273 de salariaţi ai Spitalului Judetean de Urgenta Alba Iulia, adica aproximativ 20% dun totalul angajatilor, au incasat salarii mai mici cu pana la 800 de lei.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419