Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO: Alba Iulia Music & Film Festival, seara a doua. Noua Orchestră Transilvană, „De ce eu?” și „Povești trăsnite”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sâmbătă, cea de a doua seara din cadrul Alba Iulia Music & Film Festival, a fost dedicată în special melomanilor.

Piața Cetății Alba Carolina și publicul prezent în număr mare au fost cuceriți de concertul simfonic susținut de Noua Orchestră Transilvană. Trecând peste mici probleme organizatorice amintite de șeful orchestrei, precum așezarea scaunelor spectatorilor prea departe de scenă, sau faptul că s-a uitat montarea unui microfon pentru dirijor, instrumentiștii au lăudat publicul ca fiind unul foarte receptiv și sensibil.

Noua Orchestra Transilvana la Alba Iulia (21)

Scena mare din Piață s-a transformat apoi în cinematograf, începând cu 21.20, pentru proiecția filmului „Povești trăsnite” („Relatos salvajes”).

Fesivalul a început la 19.00, cu proiecția filmului „Youtube Bazaar” în Sala Ferdinand a Palatului Principilor și a continuat cu unul dintre cele mai așteptate producții din festival, filmul „De ce eu?”.

Filmul regizat de Tudor Giurgiu este bazat pe cazul real al procurorului Cristian Panait și reprezintă o privire în lumea justiției românești, în care un tânăr idealist încearcă să rezolve un complicat caz de corupție. „De ce eu?” a câștigat o serie de premii și aprecieri internaționale și a fost prezentat la BERLINALE 2015 în secțiunea „Panorama”.

Festivalul continuă și mâine !

 

Duminică, 6 septembrie
Piața Cetății Open Air
20.00 Concert VAMA
21.30 Proiecție specială: „Live”
În prezența echipei: Tudor Chirilă și Rodica Lazăr
Palatul Principilor Open Air
20.30 Concert Trei Parale
22.00 Proiecție specială: „Aferim!”
Sala Ferdinand (Palatul Principilor)
18.00 Proiecție: „Despre oameni și oi” („Rams”)

 

https://youtu.be/mT_Sl9uDDA8

[nggallery id=945]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Bordean Alex-Andrei, de la Colegiul Național „Titu Maiorescu” Aiud, performanță remarcabilă la olimpiada de tehnologia informației: Locul I la etapa județeană și calificare la națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bordean Alex-Andrei, de la Colegiul Național „Titu Maiorescu” Aiud, performanță remarcabilă la olimpiada de tehnologia informației: Locul I la etapa județeană și calificare la națională Citește și: Performanță deosebită pentru un elev de clasa a VI-a din Alba Iulia: Stănilă Răzvan, locul I la Olimpiada Micilor Istorici – Faza Județeană și calificare la națională Bordean […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea