Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO-VIDEO Alba Iulia: În Joia Mare, urmând exemplul Lui Isus, Arhiepiscopul romano-catolic,György Jakubinyi, a spălat picioarele a 12 studenţi la teologie

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un ritual creştin înălţător şi totodată emoţionant a avut loc joi seara la Catedrala Romano-Catolică din Alba Iulia. Exemplul Mântuitorului Isus Hristos, din urmă cu peste 2000 de ani, în care a spălat picioarele apostolilor săi la Cina cea de Taină, a fost repetat simbolic, în Joia Mare, de către preoţii de la Catedrala Romano- Catolică. Aşa cum a făcut Isus înainte Cinei cea de Taină, aceştia au dat la rândul lor exemplu de smerenie, spălându-le picioarele unor studenţi la Teologie.

După cum toţi creştinii ştiu, cu o zi înainte de a fi răstignit, Mântuitorul Isus Hristos a spălat, cu smerenie, picioarele ucenicilor Săi, binevestind înnoirea sufletelor şi pace tuturor. Urmând exemplul Mântuitorului, Înalt Preasfinţitul György Jakubinyi, Arhiepiscop de Alba Iulia a spălat, cu umilinţă, picioarele a 12 tineri studenţi la teologie.

Cei 12 tineri studenţi au trecut prin momente unice, emoţionante. „A fost ceva foarte frumos,unic în viaţa mea. Ceva ce m-a atins puternic…”, a spus Attila Boitor, unul dintre studenţii căruia  i-au fost spălate picioarele.

„Mi-am adus aminte de ce a zis Papa Francisc. Cea mai mare putere se află în slujirea prin umilinţă şi părintele arhiepiscop Jakubinyi tocmai această umilinţă a exprimat”, a declarat Gabriel Laszlo, un alt student.

Zeci de credincioşi au luat parte la slujba ce a avut loc joi seara la Catedrala Romano-Catolică din Alba Iulia. În cadrul acesteia au fost citite cele douăsprezece Evanghelii,  marcându-se Cina cea de Taină, Rugăciunea din Grădina Ghetsimani şi prinderea Mântuitorului Hristos de către cei ce aveau să-l răstignească.

Astăzi, în Vinerea Mare, în bisericile romano-catolice va fi oficiată Calea Crucii.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea